Kokoomus: Köyhät kyykkyyn, keppiä päälle ja naurun kera! Ja Persut mukana menossa. (Päiv.8.11.)

Kokoomusnuoret paljastivat Kokoomuksen ydinajatuksen pähkinänkuoressa.

Se on:

Annetaan niille, jotka jo pärjäävät ja, joilla on.

Otetaan niiltä, joilta ei ole ottaa; kaikkein vähiten saavilta ja heikoimmassa asemassa olevilta.

Lyödään köyhät kyykkyyn, annetaan vähän keppiä päälle ja naureskellaan tätä tehtäessä kun onhan se hauskaa kun vähiten saavilta leikataan.

Kokoomusnuoret esittävät miljardiluokan veronkevennyksiä vaihtoehtotbudjetissaan: https://www.kokoomusnuoret.fi/tiedotteet/2020/12/kokoomusnuoret-julkaisi-vaihtoehtobudjetin-alijaamaa-6-miljardia-vahemman-kuin-kokoomuksen-vaihtoehtobudjetissa/

Lisäksi esittävät, tottakai, leikkauksia eläkeläisille, tukiin, jotka, tottakai, taas ovat ”välttämättömiä”.

Ilahduttavaa rehellisyyttä.

Masentavaa ylimielisyyttä ja irrallaan oloa leikkausten kohteina olevien todellisuudesta.

Mutta, mutta joku sanoo, emopuolue on eri!

On, mutta ei ajatuksiltaan.

On esittänyt 800 miljoonan veronkevennyksiä.

On esittänyt leikkauksia kaikkein vähiten saaville ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Niin toimeentulotukeen, asumistukeen, työmarkkinatukeen.

Kyllä kannustuu laiska työtön ja tomertuu köyhä kun viedään vähistä lisää. Ja kun näkee miten annetaan ne niille, jotka jo pärjäävät. Ja hauskaakin on. Oikein ratkiriemukasta!

Sain kuvaa eläkeläisistä kun eläkkeitä leikataan:

Päiv. 8.11.! Istuva hallitus nosti eläkkeitä Antti Rinteen lupauksen mukaisesti vuoden -20 alusta. Sitten iski korona. Ja koskaanhan ei mitään könttäsatasta luvattu. Jokainen voi käydä lukemassa sen Rinteen vappupuheesta:

Lupaan 100€ nettona kuukaudessa USEAMMAN VUODEN ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400€ eläkkeisiin….

… SDP:n lähtökohtana on, että näitä uudistuksia toteutetaan -totta kai- julkisen talouden kestävyyden rajojen sisäpuolella. Toteuttamista tulee vaiheistaa ja ennen esitysten lopullista tekemistä kaikki niiden vaikutus ja vaikuttavuus pitää selvittää”.

https://sdp.fi/fi/blog/puheenjohtaja-rinteen-vappupuhe/

 

Tässä kuvaa kun työttömiltä leikataan:

Päiv.8.11! Istuva hallitus nosti esim. työmarkkinatukea 20e ja poisti aktiivileikkurimallin.

 

Ja tässä iloitaan toimeentulotuen saajien keskuudessa kun leikkauksia tulee viimesijaiseen tukeensa:

Päiv.8.11.! Istuva hallitus poisti tuista indeksijäädytykset mm.asumistuki.

Kokoomus on vieraantunut näiden ihmisten arjesta täydellisesti.

 

Persut parempi?

Ei ole.

Ex-pj. Halla-aho linjasi keppiä työttömille ja tavan duunarin aseman heikennyksistä.

Toisti kannan mm. työehtosopimusten yleissitovuudesta irtautumisesta kuntavaalitenteissä (työehtosopimukset, joista siis tulee mm. sinunkin lomarahasi).

Sen tavallisen duunarin, jonka puolella sanovat olevansa. Mikään ei ole muuttunut sitten Timo Soinin kuplan puhkeamisen. Soini julisti ettei alle 1000 euroa saavilta saa eikä voi leikata. Juuri heiltä leikattiin kun hallituksessa oltiin.

Nykyinen pj. Purra sanonut, että Sipilän kikyt kalpenevat.

 

Kokoomus/Persut hallitus olisi tavan duunarin vihollinen. Se olisi kaikkein heikoimmassa asemassa olevien vihollinen. Se olisi suomalaisten yrittäjien ja yritysten vihollinen mm. Persujen linjaukset työperäisestä maahanmuutosta (esim. 3000 euron tuloraja).

Se olisi hyvätuloisten ystävä.

 

Kumpikin on myös unohtanut koronan kokonaan. Sen hoitoon velkaa on otettu. Näyttää sille, että hallituksen valitsema linja on ollut täysin oikea. Tuettiin voimakkaasti yrityksiä/kuntia. Vältetiin työttömyysaalto, vältettiin konkurssiaalto. Suomi ensimmäisten joukossa koronaa edeltävällä tasolla. Työllisyys nousee (ehkä mahdollisuus jopa siihen 75%, joka jo ehdittin haudata), investointeja tulee, talous nousee ja on oikeinkin hyvässä hapessa.

Ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta ei ole leikattu.

Kokoomus ja Persut sivuuttavat talouden ja työllisyyden hyvät luvut, koska ne eivät sovi heidän narratiiviin, joka on synkistely ja konkurssin odottelu, joka on aina ihan nurkan takana ja näin ollen on ”välttämätöntä” leikata kaikkein vähiten saavilta.

Kokoomuksen ja Persujen on kerrottava, jos jatkatte ”holtittomasta velkarallista” puhumista; keitä olisitte tukeneet vähemmän tai jättäneet tukematta? Yrityksiä? Kuntia? Ihmisiä? Olisitteko jättäneet korvaamatta rokotuksiin, testaukseen yms. liittyviä kuluja? Olisitteko jättäneet tekemättä Veikkauksen kompensaation -20 ja -21? (ja nyt myös -22). Mites Finnair, olisitteko jättäneet oman onnensa nojaan (olisi varmasti nurin ilman tukia)? Ylipäätään koronan hoitoon liittyviä kuluja, joita on edelleen, jättäisittekö hoitamatta?

Olisitteko ottaneet OLEELLISESTI vähemmän velkaa?

Jos kyllä, niin olisitteko sitten siis tukeneet vähemmän vai ottaneet puuttuvat leikkaamalla jostain esim. sosiaalituista, peruspalveluista… keskellä vakavaa kriisiä?

Jos ette, niin sitten leipäläpi umpeen.

 

Ja näin toteaa nämä asiantuntijat (YLE):

Suomihan on vähiten koronan aikaan velkaantuneiden maiden joukossa Euroopassa. Ja ensimmäisten joukossa talouden nousussa koronaa edeltävälle tasolle

 

 

Molempien (Kokoomus/Persut) sykistelyiltä on pudonnut pohja pois jo aikaa sitten. Nyt he elävät omassa vaihtoehtotodellisuudessa, jossa leikkaaminen on itseisarvo. Puheillaan yrittävät vain pohjustaa oikeutusta massiivisille leikkauslistoilleen. Leikkauksille, jotka söisivät kasvun ja toistaisivat aiemmat virheet.

Tätä kriisiä on hoidettu eri tavalla kuin finanssikriisiä. Silloin opettiin, että on parempi tukea taloutta vähän liikaa kuin liian vähän”.

No, jotkut ovat oppineet ja jotkut eivät. Onneksi ne oppineet ovat olleet nyt hoitamassa.

—————————————–

Suomi viides oikealta.

 

 

 

 

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu