Kuinka ihmisistä tulee pelkkiä pelinappuloita, joilla ei ole enää arvoa (Persut, Kokoomus, Valko-Venäjä, Lukasenka, Puola).

Suoraan sanottuna hävettää olla ihminen välillä. Meidän lajimme on nimetty väärin. Homo sapiens, ”viisas ihminen”, on kyllä kaukana todellisuudesta.

 

Diktaattori Lukasenka ja Valko-Venäjä käyttää ihmisiä hyväksi, tuo heidät maahansa ja sitten vie heidät toisen maan rajalle ja alkaa työntää heitä rajan yli ja jättäen oman onnensa nojaan.

Ja täällä puku päällä ihmiset tv-studiossa miettivät kuinka kansainvälisiä sopimuksia ei tarvitsisi enää noudattaa. Suomen eduskunnassa oikeisto lietsoo näitä hyväksikäytettyjä ihmisiä vastaan leimaamalla mm. laittomiksi. Eivät he ole laittomia. Eivät ihmisinä eivätkä myöskään laittomasti Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjä ja Lukasenka on tuonut nämä ihmiset maahansa ja nyt käyttää heitä hyväkseen. Tämäkin tuntuu sopivasti unohtuvan. Kyseessä ei ole normaali pakolaiskriisi. Nämä hyväksikäytetyt ihmiset eivät ole ongelma vaan Valko-Venäjän toiminta ja pitäisi puuttua esim. lentoihin, jottei niitä Valko-Venäjä saisi järjestettyä (ymmärtääkseni onkin jo yritetty).

Ja tuntuu myös suhteellisuudentaju kadonneen. Puolan ilmoituksen mukaan ovat lähettäneet rajalle 17000 poliisia, rajavartijaa ja sotilasta. Puola itse ilmoittanut, että rajavyöhykkeellä Kuznikacassa olisi n. 3000 ja muualla Valko-Venäjällä n. 10000 pakolaista. Oletetaan, että nämä luvut pitäisivät edes suunnilleen paikkansa, niin ei kai kukaan vakavissaan ole sitä mieltä, että tämä järisyttäisi Eurooppaa?

Hybridivaikuttaminen on se sana, jota kuorossa toistellaan. Unohtuu vain ne, joita tämän vaikuttamisen välineenä käytetään.

He ovat pelkkiä pelinappuloita, joita voi käyttää omiin tarkoitusperiinsä miten huvittaa. Heillä ei enää ole arvoa. Sen saattoi huomata, vaikka Suomen eduskunnan kyselytunnilla.

 

Persut itse antavat lapaan Lukasenkalle väittämällä, että Suomen rajat olisivat auki ja kaikki pakolaiset otettaisiin vastaan, vaikka totuus on toinen:

Persut siis antavat itse viestin avoimista rajoista. Miksi? Hölmöyttään? En usko. Ehkä siksi, että he haluaisivat Puolan-Valko-Venäjän rajan tilanteen toistuvan täällä. Se olisi polttoainetta heille.

 

Näistä ihmisistä lietsotaan viholliskuvia.

Samaan aikaan ihmisiä kuolee. Lapsi kuollut hypotermiaan.

Tässä lapsen päälle suihkutettu kyynelkaasua:

On myös hämmästyttävää kuinka Puolan narratiivi ostetaan ilman kritiikkiä. Persuille se tottakai sopii, mutta odottaisi esim. Kokoomukselta vähän enemmän. Saati sitten muilta. Puolan propaganda menee täydestä. Raporttien mukaan Puola esim. ei päästäisi rajalle riippumatonta mediaa tai avustusjärjestöjä tai EU:n virkailijoita. Eihän näin voi toimia.

Persuthan ovat muutenkin olleet näiden ihmisoikeusrikkojien faneja, niin Unkarin, Puolan. Esittivät Persut mm. oikeusvaltioperiaatteesta luopumista EU varojen yhteydessä.

Onko Puolalla oikeus puolustaa rajojaan? On. Olisiko Suomella? Tottakai.

Mutta.

Lapsia sumutetaan kyynelkaasulla. Tämäkö on EU:n vastaus? Tämäkö on Suomessa oikeiston vastaus rajapolitiikkaan?

Samaan aikaan Valko-Venäjän Lukasenka hieroo myös karvaisia käsiään, että onnistuminen. Joillakin tuhansilla ihmisillä näytettiin kuinka heikko EU on arvoissaan. Ja saivat täysin ylimitoitetut reaktiot aikaan. Juuri sitä sekasortoa, jota hakevat. Johan ovat sanoneet Puolankin asenteen olevan ”epäinhimillinen”.

Lukasenka on onnistunut tavoitteessaan täydellisesti ja vie EU:ta kuin märkää rättiä. On saanut maat hybridivaikuttamaan itse itseensä.

Eikä hänen oikeastaan tarvitse tehdä kummempaa hybridivaikuttamista, koska Suomessakin me tehdään se ihan itse alkamalla hysteerisiksi, leimaamalla hyväksikäytetyt ja lietsomalla heitä vastaan ja vakavissaan esitetään kv-sopimuksista luopumista joidenkin tuhansien ihmisten takia, joissa joukossa myös lapsia, heikossa kunnossa olevia, vanhuksia.

Suomessa oikeisto ostaa Valko-Venäjän ja Puolan narratiivin. Eduskunnan kyselytunti käytettiin alustana lietsoa hyväksikäytettyjä vastaan.

 

Kuinka heikko EU onkaan kun näin vähän tarvitaan?

Sen arvot ovat ilmeisen hattaraa.

 

Olisivatko kaikki joukossa turvapaikan tarpeessa? En tiedä. Ovatko tuotujen joukossa jokainen mukana ns. puhtain paperein vai yrittävät itse käyttää tilannetta hyväkseen? En tiedä. En sano, että pitää olla sinisilmäinen, mutta myöskin kaikkien ihmisoikeuksien ja sopimusten ja kriteerien hylkääminen ja niistä luopuminen olisi taas se toinen ääripää.

Ei minulla ole tähän mitään patenttiratkaisua, mutta yleensä tiukassa tilanteessa mitataan se luonne ja ne arvot.

Se luonne Persuilla ja Kokoomuksella näyttää olevan kv-sopimuksista luopuminen, palautussopimuksista lipeäminen (kts.alla) ja hyväksikäytettyjä vastaan lietsominen.

PL 9 § 4 mom.: ’Ulkomaalaisen oikeudesta tulla Suomeen ja oleskella maassa säädetään lailla. Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

 

EDIT. nyt Kokoomuksen Mykkänen rakentamassa jo aitaa rajalle. Laitetaanko Venäjä maksamaan? Onko vähän mopo karannut? Halpaa politikointia vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä hyväksikäyttämällä.

 

Kysynpä vaan, miten kritisoit diktatuureja tai puolustat oikeusvaltiota jatkossa, jos et itse kykene puolustamaan ihmisoikeuksia ja ihmisoikeussopimuksia?

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu