Kumoan Perussuomalaisten väitteen EU-elvytyspaketista.

Persut väittävät, että Suomi maksaisi elvytyspaketissa nyt omista rahoistaan/lainaamallaan rahalla ”etelän roistovaltioille”, kuten he ilmaisevat, miljardisumman (sen esillä olleen 6,6mrd). Ja mitä tulee ”etelän roistovaltioihin”, niin menkää Persut kertomaan sinne niille elinkeinonsa ja toimeentulonsa kanssa kamppaileville ihmisille (mm. matkailupuolella valtavat menetykset esim. Italiassa ja Espanjassa), että heidän maansa on roistovaltio (kumpikaan esimerkkimaa ei ole koronaa aiheuttanut).

Persujen väite ei pidä paikkaansa.

Suomi EI maksa kenellekään tai minnekään nyt mitään miljardikönttäsummaa.

Komissio ottaa lainaa omiin nimiinsä.

Tähän liittyvä takaisinmaksu tapahtuu jäsenmaksuissa vuodesta 2028 alkaen.

Suomi SAA paketista nyt käyttöön sen n.3 miljardia. Suunnitelman mukaiseen käyttöön, jonka laatii (kuten jokainen maa) ja muut hyväksyvät.

Väitin tämän faktana aiemmassa kirjoituksessa:

 

Koska en ole asiantuntija, kysyin sellaiselta, että olenko ymmärtänyt oikein.

Eurooppalaiseen politiikkaan, filosofiaan ja aatehistoriaan erikoistunut yliopistotutkija, dosentti Timo Miettinen:

Eli olin ymmärtänyt oikein ja kertomani olivat FAKTOJA.

Tätä asioista selvän ottamista ja tarkistamista suosittelen myös Persut kannattajille, koska puolueenne tuuttaa tällä hetkellä elvytyspaketista virheellistä informaatiota.

He joko,

A) eivät ole ottaneet selvää.

B) eivät ole ymmärtäneet.

C) tahallaan vääristelevät.

Persujen elvytyspaketin kaatamishalu pohjautuu heidän omaan virheelliseen väitteeseensä eli, näin ollen, jos he välittävät faktoista, heidän tulisi muuttaa käsitystään elvytyspaketin rakenteesta (toki halutessaan voivat edelleen olla kaatamisen puolella). Jos he edelleen jatkavat virheellisen väitteensä tuuttaamista sen jälkeen kun ovat ottaneet selvää ja ymmärtäneet, he valehtelevat ihmisille.

Mitä tulee siihen päivittelyyn, että Suomi maksaa enemmän kuin saa, niin näinhän on ollut pitkään tähänkin asti. Suomi ei halua ajautua EU:ssa nettosaajan asemaan. Samainen Miettinen Iltalehdessä: Nettomaksajan asema perustuu siihen, että Suomen taloustilanne on parempaa kuin EU:ssa keskimäärin ja olisi oikeastaan aika kamala tilanne, jos palautuisimme nettosaajiksi, koska se tarkoittaisi, että meidän taloutemme supistuisi. Se erotus, minkä me maksamme nettomaksuosuudesta suhteessa EU-keskiarvoon on meidän kannalta hyvä, koska se tarkoittaa sitä, että meidän taloutemme on verrattain hyvä.

Näitähän on aina syytä tarkastella kokonaisuutena eikä ottaa jotain yhtä yksityiskohtaa irralleen kokonaisuudesta.

Tässä hyvä keskustelu. Kannattaa katsoa ja kuunnella:

 

 

+6
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu