Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.

Kun korona unohtui… ja muiden kuin hallituksen vastuut häivytettiin.

Olen täysin hämmentyneessä tilassa.

Valtio ottanut isoa iskua vastaan. On otettu velkaa. On tuettu yrityksiä, on tehty tukipaketteja eri puolille, on korvattu kunnille menoja, on huolehdittu ihmisten terveydestä, on osoitettu rahaa kaikkein heikommassa asemassa oleville jne.

Kun pääministeri Marin kyselee vakavaraisen yrityksen vastuun perään kun se päättää sulkea kannattavan tehtaan keskellä sotiemme jälkeisen ajan pahinta kriisiä, niin näin ei saisi tehdä.

Kuulemma pääministeri hyökkää, on uhmakkaan vasemmistolainen, lietsoo luokkataistelua…*facepalm*

Oppositiosta kerrotaan, että hallitusta ei kiinnosta Suomen etu ja ihmiset.

Tuntuu, että korona on unohtunut täysin ja minkälaisen kriisin keskellä elämme. Ja on unohtunut ja häivytetty kaikkien muiden vastuut paitsi hallituksen. Ja niiden muiden vastuiden perään kyseleminen on näköjään se ongelma.

Onko siis niin, että hallituksen vastuiden perään saa kysellä ja laittaa lähestulkoon kaiken hallituksen vastuulle, mutta sitten kenenkään muun vastuiden perään ei saa kysellä?

Toivon, että pääministeri jatkaa jämäkällä otteellaan ja uusii kysymyksensä. Tämä on tärkeää keskustelun herättämistä ja ravistelua. Miksi työntekijöiden pitää aina joustaa ja ottaa se isku vastaan?

Ja ilokseni huomaan, että ei ole perääntynytkään.

Eikö tämä vastuun perään kyseleminen ole perusteltua tällaisen kriisin keskellä kuin olemme?

Oletteko oikeasti sitä mieltä ettei ole?

Marin Ykkösaamussa (Ylen jutusta poimittu):

”Kaipolan tehdas on ollut kannattava. UPM on myös nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti. Tietenkin ihmisten näkökulmasta herättää kysymyksiä se, että mikä riittää”

Pääministeri muistutti, että Suomi elää pahinta kriisiä sotien jälkeen. Tämä on vaikea aika suurille tehtaiden sulkemisille, hän painotti.

”Herää myös kysymys, että miksi nyt. Kun ihmisillä on vaikeaa työllistyä muutenkin, kun elämme syvässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, niin oliko juuri nyt tarpeen sulkea kannattava tehdas?” Marin kysyi Ylellä.

 

+3
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. KariHaapakangas

  Kääntäen tämä tarkoittaa, että kokoomus ja perussuomalaiset hyväksyvät, jopa kannattavat Kaipolan sulkemisen.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 2. KirjoituksiaSalosta
  Mikko Engren #3234399

  Yhteiskuntavastuun perään huutelu on karvan verran keijotuksesta ”muistakaa ihmisyys!”. Kiilusilmäisen idealistin ainoa reaktio taas tänään oli twiitata, että ”historiattomuus!” joka tarkoittaa vielä vähemmän ellei sitten ’historialla’ tarkoita sodan jälkeistä mytologiaa jälleenrakennuksineen vaikka historia kyllä kulminoituu tähän nykyseen globaalien, ylikansallisten suuryritysten kurjuuteen joka suojelee yhä sitä 1% kun 99% enemmän tai vähemmän kärsii. Kivaahan tämä ei ole mutta ei reaalimaailmaa voi paeta unelmahöttöön, ei itkupotkuraivarit tilannetta muuta

  0

  Ilmoita asiaton viesti