Maskipakkoa vaativat voisivat aloittaa itse (koronatilanne).

Kun tätä maskikeskustelua on seurannut, niin olen ollut huomaavinani ettei suurinta ääntä maskipakosta pitävät itse niitä käytä. Miksei tv:n keskusteluohjelmiin tulevat maskipakkoa ajavat pidä itse sellaista? Tai eduskunnassa siitä meuhkaavat kansanedustajat?

Kukaan ei ole kieltänyt tai estä niitä käyttämästä, ei STM eikä THL. Sen sijaan annettu jo ajat sitten ohjeet käytöstä ja materiaaleista mm. THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta/kankaisten-kasvomaskien-kaytto-koronaviruspandemian-aikana

Oma itsenäinen toiminta ja ajattelu on sallittu. Mikäli katsot tarpeelliseksi käyttää maskia, tee/hanki ja käytä. Ohjeiden mukaan (kts yllä).

Jos menet töihin esim. bussilla, jossa enemmän ihmisiä, käytä maskia, jos katsot tarpeelliseksi. Täällä missä itse olen, niin aika väljiä ovat bussit olleet. Välit on hyvin voinut pitää. Välit, käsihygienia ensisijaisen tärkeitä keinoja torjua, myös maskia pidettäessä.

Suomessa myös väestöntiheys on aivan eri kuin jossain Keski-Euroopassa, Espanja, Italia ym. Sitäkin kautta ei välttämättä yksiyhteen verrannollinen.

Hallituksen on asiantuntijoiden kanssa katsottava kokonaisuus, ei vain osia siitä. Asia ei ole niin yksinkertainen, että ”alkakaa käyttää!”

Tuntuu, että ollaan kovin uusavuttomia. On kuin pääministerin pitäisi henkilökohtaisesti tulla velvoittamaan ennen kuin voi käyttää.

Tässä hyvä kirjoitus kokonaisuudesta: https://www.facebook.com/tarja.koivumaki.3/posts/10222498924362812

 

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu