Mikä rokotepassin funktio olisi?

Tässä (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/630c787c-d9b1-4de9-b60a-ea4f1caa3cbe) pari perustuslakiasiantuntijaa sanoo, ettei rokotepassin käyttöön ottamiselle ja ihmisten eriarvoiseen asemaan asettamiselle olisi estettä, jos se olisi oikeasuhtaista.

Mutta samalla todetaan, että ei-rokotettuja ei voisi estää menemästä esim. ravintolaan vaan heillekin pitäisi tarjota turvallinen mahdollisuus asioida.

”Rokotepassilla voisi päästä sisään esimerkiksi futiskatsomoon, mutta samalla pitää yrittää järjestää vastaavia keinoja päästä jalkapallo-otteluun myös niille, joilla rokotusta ei vielä ole.”

Eli mikä tämän rokotepassin funktio olisi tässä yhtälössä?

 

Otetaan esimerkki.

Ravintolaan olisi menossa yhdessä kaksikko, joista toisella rokotus annettu ja rokotuspassi esillä ja toisella ei vielä rokotusta.

Evättäisiinkö ei-rokotetulta pääsy?

Olisiko tämä oikeasuhtaista, jos kerta liikkumisrajoitukset eivät olleet perustuslakivaliokunnan mielestä?

Olisiko ravintolan ovessa kyltti ”vain rokotetuille”?

Tai sama teatterin kohdalla.

Tai futispelin.

Jos näin ei olisi, vaan ei-rokotetuillekin tulisi tarjota turvallinen mahdollisuus käydä, niin mikä tämän rokotepassin rooli tässä sitten olisi?

 

Tuntuu, että tästä rokotepassista jotkut ovat keksineet taas kaiken ratkaisevan ihmelääkkeen, joka vain otettaisiin tuosta vain käyttöön. Taitaapi olla kuitenkin taas vähän monimutkaisempi asia todellisuudessa ja käytännön tasolla.

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu