Missä on jumala?

Sanovat jumalan välittävän ja kuuntelevan ja vastaavan rukouksiin.

Missä tämä jumala on nyt kun kulkutauti Korona kurittaa maailmaa?

Missä hän oli Espanjan taudin jyllätessä?

Missä hän oli Holokaustin aikaan?

Missä hän oli Aasian tsunamin iskiessä?

Missä hän on on ollut ja on kun miljoonia lapsia kuolee nälkään?

Missä hän oli kun Musta Surma tappoi miljoonia keskiajan Euroopassa?

Mustan Surman aikaan papisto pähkäili miten tauti iski rahvaan lisäksi myös pappeihin ja näin pääsivät merkittävän oivalluksen kynnykselle.

 

 

Jumalaa, joka välittäisi, ei ole olemassa. Se lienee vesiselvää.

Se ei tietenkään tarkoita ettei jonkin muunlaista voisi olla.

Ehkä on jumala, joka ei välitä. Katsoo tätä koronatilannetta samalla tavalla välinpitämättömästi kuin kaikkea muutakin aikemmin tapahtunutta ja mainittua.

Ehkä on jumala, joka ei kykene tekemään näille mitään (paitsi korkeintaan sellaista pientä kuten auttamaan urheilutapahtumissa voittoon tai sellaista mitä tapahtuu muutoinkin. Miksei jumala anna amputoidulle uutta jalkaa? Ei kasva, vaikka kuinka rukoilisit).

Ehkä on jumala, joka ei ole tietoinen, että tällaisia tapahtuu.

Ehkä on jumala, joka on vastuussa kaikesta. Sanovathan kaiken olevan osa jumalan suunnitelmaa. Mikä pointti on ollut luoda maailma, jossa lapset voivat syntyä vaikeasti vammaisina tai maailma, jossa lapset saavat luusyövän? Tai maailma, jonka elämän ylläpitäjä ja valonlähde voi aiheuttaa syöpää? Tai maailma, jossa elää loispistiäisiä, jotka halvaannuttavat saaliinsa, raahaavat sen pesään, munivat elävän, mutta halvaantuneen saaliinsa sisään ja sitten tämä toukka alkaa syödä sisältäpäin niin, että uhri on koko ajan elossa? Millainen sairas mieli täytyy olla?

Jos on joku ”jumala”, mitä ikinä se tarkoittaakaan, se on jotain, mitä kukaan ei ole koskaan esittänyt. Meidän ymmärrys ei riitä edes kaikkiin havaittuihin ilmiöhin kuten mustiin aukkoihin, niiden tapahtumahorisontin taakse. Ymmärrys loppuu. Joten ne voidaan hylätä ensimmäisenä, jotka sanovat tietävänsä, mitä jumala ajattelee.

 

”But you say not only that there is a god, but you know what He wants. Well, I know you can’t know that. It’s not a matter of how clever you are – you can’t know it. But why do you claim to? Because you think it might give you the right to tell me what to do. Well, fuck that.”Christopher Hitchens

 

Ehkä on jumala, joka ei ole olemassa muutoin kuin ihmisten keksimänä konseptina. Eri aikoina, eri tarkoituksiin. Täyttämään ymmärryksen aukkoja. Egyptissä palvottiin ja uskottiin mm. auringon jumalaan aivan yhtä voimakkaasti kuin nyt Jeesukseen tai mihin lie. Mutta ne jumalat ovat häipyneet historian kirjoihin. Nykyiset jumalat perustuvat samanlaiseen uskoon. Yksikään ei kykene osoittamaan omaansa oikeaksi tai todeksi tai, että uskontonsa väitteillä olisi mitään totuuspohjaa. Ei tarvitse lähteä edes esim. kristinuskon ulkopuolelle tehdäkseen tämän pointin. Edes yhden uskonnon sisällä ei ole yhteisymmärrystä. Kutsuisin tätä jumalan epäonnistumiseksi välittää oma viestinsä, jos sellaista tahoa on olemassa.

Mihin sellainen jumala, jonka sanovat olevan, esim. kaikkivoipa, tarvitsee pappeja tai imaameja tai guruja kertomaan ristiriitaista viestiä olemassaolostaan ja viestistään?

Kaikki toimii ilman jumala olettamusta. Niillä, jotka esittävät ”jumalan” olemassaoloa (etenkin teistisen), on KAIKKI työ vielä edessäpäin.

 

+1
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu