Moni huutelija ei hahmota minkälaisiin oikeuksiin nyt aiotaan puuttua (koronatilanne).

On helppoa huudella, vaatia ja syytellä. Käytäntö on monimutkaisempi ja se koskisi kaikkia samassa tilanteessa päätöksiä tekeviä. Sama Suomen lainsäädäntö koskisi, olisi hallituksessa kuka tahansa.

Jälkiviisas on myös aina nero.

Moni ei hahmota minkälaisiin perusoikeuksiin nyt ollaan puuttumassa. Riman täytyy olla korkealla, perusteet vedenpitävät. Voi kuvitella, että on aika tiukka paikka tällä hetkellä päättää mitä ja miten tehdään.

Mielestäni vaatimukset siitä, että olisi pitänyt liikkumista rajoittaa voimakkaasti ja ravintolat yms. sulkea esim. pari viikkoa sitten, on aika tyhjän huutelua, koska ei siinä tilanteessa olisi varmaankaan menneet perustuslakivaliokunnasta läpi.

Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen: ”Poliittisen keskustelun yksi päälinja on vaatia yhä tiukempia toimia ja arvostella hallitusta hidastelusta. Koronaviruksen vaikutukset ovat kuitenkin niin epävarmoja, että kenelläkään ei voi olla varmaa tietoa siitä, millaista olisi optimaalinen politiikka. Sitä paitsi monisyisiä asioita ei saisi yksinkertaistaa liikaa.”

Mielestäni tässä on hyvin kiteytetty asia.

Palaan siihen mistä lähdin. Aina on helppo huudella ja vaatia, syyttää. Sitten kun käytännössä olet päättämässä asioista, silloin yleensä aina huomaat asioiden olevan huomattavan monimutkaisempia kuin silloin huudellessa tajusit.

Olen 100% varma, että hallitus pyrkii tekemään kaikkensa ja niin nopeasti kuin meidän prosessit sallii ja miten lainsäädäntö antaa myöten.

Olen siitäkin lähes yhtä varma, että tällaisia nyt aiottuja kovia rajoituksia aivan perusoikeuksiin, ei olisi kovin paljon aikaisemmin pystynyt tekemään.

Tähän liittyy myös niin valtava määrä käsiteltäviä asioita ja valtava määrä muuttujia, että sanoisin, se joka esittää tietävänsä asiasta kaiken, ei todennäköisesti tiedä sitä vähääkään.

Nyt on aika antaa yötä myöten töitä tekevälle hallitukselle kaikki tuki, antaa viranomaisille ja terveydenhuollolle kaikki tuki. Ei rikkoa ja syytellä ja lietsoa epäluottamusta.

Ja kaikkien on otettava vastuu omista toimistaan. Millään hallituksen/viranomaisten toimilla, ohjeistuksilla, määräyksillä ja rajoituksilla ei ole tehoa, jos niitä ei noudateta.

 

+1
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu