Omakohtainen viesti Petteri Orpolle (Kokoomus) ja Jussi Halla-aholle (PS): oikeiston leikkaukset sosiaaliturvaan.

Kokoomus Orpo ja Persut Halla-aho leikkaisivat yhdessä työttömiltä, heikoimmassa asemassa olevilta ja jne. Halla-aho todennut niiden olevan yhteiskunnan luksustoimintoja

Leikkaisivat heidän sosiaaliturvasta. Tai meidän.

Turha tulla sanomaan etteivät Persut hallituksessa leikkaisi. Kokoomus on Persujen ainoa vaihtoehto ja kun Kokoomus on hallituksessa leikkaukset ovat selviö. Persuille kyllä kävisi leikkaukset kunhan pääsevät maahanmuuttajia kurmuuttamaan. Siinäkin ongelma. Jos leikataan esim. toimeentulotuella tai työttömyystuella olevilta maahanmuutajilta, niin ne tuet leikkautuvat myös ns. kantasuomalaisilta niiden saajilta. Edellinen hallitus yritti leikata Persut ministerin johdolla vain maahanmuuttajilta ja se törmäsi perustuslakiin.

Turvapaikanhakijat eivät saa Kelan tukia käsittelyn aikana. Voivat saada vastaanottorahaa, joka pienempi kuin toimeentulotuen perusosa.

Mutta siihen omakohtaiseen.

Saan työmarkkinatukea, joka on 675,60e/kk. Siitä lähtee 20%:ntin vero (ennakonpidätys), joten käteen jää 540,48e.

Kun maksan vuokran, tuosta summasta lähtee siihen 95e (asumistuki + 95e= 415e vuokra).

Eli käteen jää vuokran jälkeen n. 445e/kk. Tämä summa käytettävissä kaikkiin muihin maksuihin, mitä on ja mahdollisesti tulee ja ruokaan. Itsellä sillä tavalla ok tilanne ettei ole velkaa senttiäkään. Mutta, jos nyt vietäisiin 20-30e pois, niin sillä ei olisi kuin negatiivia seurauksia. Itsellä myös terveyspuolen juttuja haasteena.

Kokeilkaa Orpo ja Halla-aho 445 eurolla/kk puoli vuotta. Tulkaa sitten kertomaan, että näistä pitää leikata, jotta tomertuu rahvas ja tuntee kuinka ”kannustavuus” alkaa virrata suonissa kohisten.

Ja tulkaa kertomaan kuinka ovat luksustoimintoja.

Aina oikeiston ratkaisu on leikata työttömiltä ja heikoimmassa asemassa olevilta, heidän sosiaaliturvastaan, toimeentulostaan. Jos Kokoomus ja Persut olisivat hallituksessa, olisi luvassa kylmää kyytiä ”kannustavuuden” kaapuun puettuna. Kokoomuskin on jo esittänyt näitä leikkauksia. Karu olisi viesti koronan takia työttömiksi joutuneille ja mm. Kemin ja Jämsän ihmisille.

Oikeistolla esim. työttömät ovat lukuja paperilla ja pelinappuloita. Ovat vieraantuneet näiden ihmisten todellisuudesta. Monelle 30e on viikon ruokarahat, enemmänkin. Ja tämä summa leikkautui mm. viime hallituksen aktiivileikkurilla täysin ilman ihmisten omaa syytä (tunnetaan myös aktiivimalllina).

Olen tyytyväinen, että istuva hallitus ymmärtää olla leikkaamatta heikoimmassa asemassa olevien toimeentulosta etenkin vielä näin keskellä kriisiä. Sillä toimeentulolla ei nimittäin kuuhun mennä.

Ja, mitä tulee niihin luksustoimintoihin.

Kansanedustajan homma on yhteiskunnan luksustoimintoja. Pääsee itse nostamaan omaa palkkaansa ja samalla kertomaan kuinka heikoimmassa asemassa olevilta voidaan/pitää leikata, jotta tomertuvat ja kannustuvat!

Että voi suoraan sanottuna Eiran elitisti pitää turpansa kiinni luksustoiminnoista. Jankkaa sinä vain niistä maahanmuuttajista.

 

Voisi sanoa, että en valita, mutta kyrsiihän se, kuten Einari Keski-Pörhölä toteaisi:

 

Nyt tämän kiehahtamisen seurauksena menen työntämään pääni pakastimeen, jotta palaudun ominaiseen zen-tilaani.

Jatkakaa.

 

 

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu