”Operaatio” Korpi ja ulkoministeri Haavisto

Tästä Ylen jutusta (https://yle.fi/uutiset/3-11155560) löytyvästä liitteestä käy ilmi Korpi -ryhmän asettaminen. Siitä taas käy selkeästi ilmi, että tämä ”Korpi” on ollut ja on viranomaisten yhteistyöverkosto, jolla valmistella toimintavalmius/operaatiosuunnitelma mikäli jokin tilanne konkretisoituu. Siitä käy myös ilmi, että Haavisto ei ole yksin näitä junaillut jotenkin kaikkien selän takana. Joulun alla tilanne konkretisoitui kahden lapsen osalta ja silloin tämä verkosto toimi varmasti kuten oli suunniteltu ja valmisteltu. Ilman tällaista valmistelua, ei olisi pystytty reagoimaan niin nopeasti.

Liitepaperista: Työtyhmän tehtävänä on tuottaa suunnitelma, kuinka ulkoministeriö yhteistyössä muiden hallinnonalojen kanssa varmistaa Syyriassa leireillä pidettyjen suomalaisten lasten henkilökohtaisen turvallisuuden ja perusoikeuksien toteutuminen… (tummennus oma)

Ulkoministeri Haavisto sanoi jo ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan tämän Korpi -jutun olevan viranomaisten yhteistyöverkosto. Ei mikään yksittäinen käynnissä oleva mysteerioperaatio, jota esim. toimittaja Timo Haapala rummutti.

Vaikea nähdä Haaviston toimineen lainvastaisesti tässä erityisedustaja hommassa tai, että se olisi lainvastainen. Olisihan siihen puututtu jo ulkoministeriössä, koska muitakin on ollut valmistelemassa, kuten edellä mainitusta liitteestä käy ilmi ja se toimenkuva on esitelty oikeuskanslerin läsnäollessa hallituksen iltakoulun yhteydessä.

Näkisin, että Haaviston viestinnässä on ollut puutteita ulospäin. Siitä voisi löytyä moitteen sijaa ja viestinnästä konsuli Tuomisen suuntaan (johtuiko jonkinlaisesta väärinymmärryksestä Haaviston osalta, en tiedä). Sitähän Haavisto on jo henkilökohtaisesti Tuomiselta pyytänyt anteeksi. Toisaalta Haavisto on ollut varmasti sen paineen alaisena, että mitä voi ylipäätään sanoa ulospäin samalla kun media painaa päälle.

Ja se erimielisyys Haaviston ja Tuomisen välilllä on tullut siitä, mitä voidaan tehdä. Tuomisen kanta ilmeisesti ollut, että pitäisi odottaa ja Haaviston, että voidaan jo tehdä valmistelevia toimia. Ylen jutun liite tukisi Haaviston kantaa.

Mutta eiköhän ainakin Haapalan mysteerioperaatio voida haudata.

MikaHyvrinen1

"I look forward to discovering further frontiers of my ignorance." - Christopher Hitchens

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu