Opposition, etenkin Persujen, oma rinnakkaistodellisuus.

Kun on seurannut opposition ja etenkin Persujen puheenvuoroja, vaikuttaa siltä, että he elävät jossain omassa rinnakkaistodellisuudessa, jossa ihan kuin koronaa ei olisikaan.

Tuntuu, että on täysin unohdettu, että MISTÄ tämä tilanne johtuu. MIKSI on otettu velkaa? MIKSI EU jumppasi luoda elvytyspaketin? MIKÄ on se SYY tälle kaikelle?

Ja sitten tältä unohduksen pohjalta vastustetaan.

Ei tässä ole lämpimikseen otettu velkaa. Ei normaalioloissa olisi velkaa otettu tällä tavalla tai elvytyspaketteja sorvattu. Ei olla normaalitilanteessa. Kaukana siitä.

Persujen toimintamalli perustuu vastustamiseen ja mielikuvien luomiseen, ei omien vaihtoehtojen esittämiseen. Se käy hyvin ilmi mm. EU:n elvytyspaketti keskustelussa. Pelkkä jonkun asian vastustaminen ei ole vaihtoehto.

Sitä vastustetaan ja siitä maalaillaan mielikuvia mm. roistomaista, jotka vie Suomen miljardit. Olen nähnyt mafiosotkin mainittavan. Eduskuntaryhmän pj. Tavio leimasi Ylen A-Talkissa Etelä-Euroopan maita roistovaltioiksi. Pidän epäasiallisena leimaamisena tällaisen kriisin aikana kun koronavirus on iskenyt joka puolelle. Kriisin, joka ei esim. johdu minkään maan huonosta taloudenpidosta, toisin kuin Kreikan kohdalla oli.

Mm. Espanjan Barcelonasta tehdyssä jutussa kerrottiin, kuinka ilman EU:n tukea edessä olisi konkurssiaalto.

Ne kuvat tyhjistä kaduista, jotka yleensä ovat ihmisiä täynnä. Vilkkaat kadut turisteja pullollaan tuomassa elinkeinoa paikallisille. Nyt olleet tyhjiä. Ihmiset kamppailevat elinkeinostaan ja toimeentulostaan ja samaan aikaan täällä Persut kutsuvat heidän maitaan roistovaltioiksi. Meneppä Tavio kertomaan paikan päälle niille ihmisille, että heidän maansa on roistomaa.

Persut elävät jossain omassa todellisuudessa, jossa esim. Italian tai Espanjan antamisella ns. mennä, ei olisi vaikutuksia Suomeen. He eivät ilmeisesti kykene ymmärtämään, että EU on yhteismarkkina-alue. Voisin havainnollistaa sitä näin: Italia on iso markkina-alue ja iso kumppani Saksalle. Saksa taas on iso kumppani (niitä merkittävimpiä) Suomelle. Kuvitteleeko Persut, että Italian kyykkäämisellä ei olisi mitään vaikutuksia Suomeen?

Tilanne on hyvin vakava. Koronatilanne kääntynyt Euroopassakin taas huonompaan suuntaan. Suomi on pärjännyt hyvin. Taloudenkin tila ensimmäisiä ennusteita parempi. Hallitukselle täytyy antaa tunnustus. Suomen tilannetta on paikattu velalla, mutta ei se ratkaise meidän viennin ongelmaa. EU on Suomen tärkein vientimarkkina-alue. Jos se kyykkää eikä lähde elpymään, on sillä vakavat seuraukset Suomelle ja se viennin tilanne ymmärtääkseni tulee vielä Suomeen vähän takapotkuna. Elvytyspaketilla pyritään estämään konkurssiaallot Euroopassa, myös siellä Persujen roistomaiksi leimaamissa. Pyritään estämään massatyöttömyys. Pyritään aikaan saamaan EU:n elpyminen ja sillä olisi sitten myös suora positiivinen vaikutus Suomeen. Suomi saa oman miljardisumman elpymispaketista. Merkittävä summa, joka voidaan käyttää mm. työllisyystoimiin.

Persut ovat jo ilmoittaneet KD:n kanssa, että haluavat kaataa elvytyspaketin. Mikä on vaihtoehto ja ennen kaikkea miten se toteutettaisiin? Miten Suomen viennin ongelma ratkaistaan, viennin, jonka TÄRKEIN markkina-alue on juuri EU? Miten ratkaistaan ko. markkina-alueen elpyminen, ettei EU romahda pitkään taantumaan?

—————-

Kokoomuksen pj. Orpon mielestä Kaipolan tehtaan tilanne on Marinin hallituksen syy. Pidin aika halpahintaisena politikointina.

Pääministeri Marin  ilmoitti siivoavansa oman kotinsa itse. Siitä seuranneet puheenvuorot ja, jopa lehtien kirjoitukset, olivat aivot sulattavan hölmöjä.

Marin esitti työajan lyhennystä pitkän aikavälin tavoitteena ja sen pohtimista. Li Andersson toi esille varusmiespalveluksen lyhentämisen tarkastelun työllisyyden näkökulmasta. Heti alettiin vastustamaan. Eikö ennemmin tällaisessa tilanteessa ole hyvä asia, että tehdään uusia avauksia ja tarkastellaan ja pohditaan erilaisia vaihtoehtoja?

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu