Pääministeri Marin kertoi maskeista keväällä saman kuin nyt syksyllä (oppositio suorastaan pöyristyi!)

On oppositiossa pöyristytty pääministerin maski kommenteista.

Ja yllättäen, turhaan.

On todettava, että oppositiosssa ei ole ilmeisesti viitsitty kuunnella vastauksia. Se olisi suositeltavaa, niin ei oltaisi koko ajan niin pihalla asioista.

Kokoomuksen Multala: ”Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Marin tunnusti, että keväällä ei annettu maskisuositusta, koska maskeja ei olisi ollut riittävästi. Voi kunpa tämä olisi rehellisesti kerrottu!

Marin rehellisesti keväällä (muissakaaan Pohjoismaissa ei suositeltu):

Missään vaiheessa EI ole kielletty käyttämästä (kangas)maskeja.

Kirurgisista suojaimista: ”Olisi täysin vastuutonta suosittaa niitä tilanteessa, jossa suojaimia ei ole tällaisia määriä”

Tämä siis keväällä. Nythän myös tavallisten maskien osalta tilanne eri kun esim. kotimainen tuotanto on käynnissä (on kaupoissa saatavilla) ja tietoa maskien käytöstä ja myös viruksesta on enemmän. Toisaalta maissa, joissa on paljon käytetty tavan maskeja jo keväästä, tartunnat ovat siitä huolimatta nyt voimakkaassa kasvussa. Ei ne tavan maskit mikään taikatemppu ole.

Jokainen voi itse käydä tarkistamassa eduskunnan pöytäkirjoista mitä sanottu. Tässä myös vinkki sinne joillekin toimittajille. Toimittajan työhön ymmärtääkseni kuuluu asioista selvän ottaminen. Joillekin tuntuu journalismi olevan ainoastaan otsikoiden tekemistä.

Marin nyt syksyllä eduskunnassa:

”Me olemme koko ajan sanoneet, että maskia voi hyvin käyttää, mutta kun sitä käyttää, sitä tulee käyttää oikein, kuten terveysviranomaiset suosittelevat, sillä jos maskia käyttää väärin, niin siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä”

”Mutta jos me katsomme kevättä, niin miten olisi käynyt, jos oltaisiin keväällä annettu laaja maskisuositus ilman, että maskeja oli saatavilla? Meillä oli koko globaalissa mittakaavassa, kaikissa maissa, valtavia ongelmia siinä, että maskeja ei ollut. Minkälainen hämmennys siitä olisi tullut, kun me olisimme laajasti suositelleet ja maskeja ei olisi ollut saatavilla? Entä kesällä, kun tautitilanne oli hallinnassa, kun tapauksia ei ollut? Olisiko ihmisten pitänyt käyttää maskia, kun tapauksia ei juurikaan ollut? Nyt kun me elämme syksyä ja kun meillä on maskeja, meillä on terveysviranomaisten selkeät suositukset”

Eli hän käytännössä sanoo saman asian kuin keväällä ja toteaa maskien saatavuuden parantuneen, joten suosituksiakin voidaan antaa. Ja suosituksethan pohjaa terveysviranomaisten arvioon. Ja keväällä oli päällä rajut valtakunnalliset rajoitustoimet (poikkeusolot/valmiuslaki) kun taas nyt pyritään pitämään yhteiskuntaa auki.

Oppositio katsoo asiakseen pöyristyä. Pöyristyminen johtuu tosin ainoastaan heidän kyvystään olla kuuntelematta annettuja vastauksia tai ettei viitsitä tarkistaa asioita tai ottaa selvää.

Ja WHO antoi oman suosituksensa maskeista kesäkuussa. Marinin keväisten kommenttien jälkeen vasta:

https://www.bbc.com/news/health-52945210

 

Täytyy todeta, että heikot on eväät oppositiolla tällä hetkellä ja joillain toimittajilla.

Oppositiolle: Kuunnelkaa siellä eduskunnassa mitä vastataan.

Toimittajille: Ottakaa asioista selvää. Kuulunee toimenkuvaan (koskee myös oppositiota).

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu