Pääministeri Marin on oikeassa kysellessään yhteiskuntavastuun perään (päiv.28.9.20).

Oppositiossa ja joidenkin yritysjohtajien keskuudessa on älähdetty pääministeri Marinin yhteiskuntavastuun peräänkuuluttamisesta.

Talouselämän haastettelussa Marin totesi:

”Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä.”

Etenkin viimeinen lause näyttää nousseen otsikoihin ja älähdyksen syyksi. Ja vaikuttaa, että älämölö perustuu lähinnä jutusta tehtyihin otsikoihin kuin itse juttuun. Marin on kaiken lisäksi oikeassa kysellessessään yhteiskuntavastuun perään, koska emme voi luottaa, että sellaista aina olisi:

Wahlroos on Sampo-konsernin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja. UPM:n, joka päätti sulkea Kaipolan tehtaan. UPM:n, joka on erittäin vakavarainen yhtiö.

Marin Kaipolasta (Talouselämä):

”Olemme erittäin syvässä kriisissä ja toivon, että yritykset huomioivat myös inhimillisen puolen. Mielestäni oli aiheellista kysyä, oliko juuri nyt oikea aika ja välttämätöntä sulkea tehdas. Se oli todella kova isku työntekijöille ja koko alueelle”.

Marin (talouselämä):

”Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy”.

Wahlroosia, jos on uskominen, niin ei löydy.

Jos noinkin iso pamppu kuin Wahlroos sanonut ettei yhteiskuntavastuuta yrityksellä ole muuta kuin verojen maksu, pidän pääministerin mietteitä täysin aiheellisina tällaisen vakavan kriisin keskellä. Enemmänkin kuin aiheellisina.

Sellaisenkin kommentin näin joltain yritysjohtajalta, että Marin olisi yritysvastainen. En tiedä miten tällaiseen johtopäätökseen on voinut päästä.

 

A) voidaanko odottaa?

B) ei voida odottaa?

Tullut tunne, jotkut tahot tekevät ratkaisuja ja elävät kuin koko koronaa ei olisikaan (etenkin oppositio) tai odotetaan, että valtio hoitaa. Vaaditaan lisää tukia sinne tänne ja mikään ei tunnu olevan riittävästi tai oikein. Viestitään, että hallituksen ja  valtion kannettava vastuuta. Oppositio tuuttaa omia toivottomuus talkoitaan. Nyt on jo kuntien hautajaiset ovella kuulemma, vaikka hallitus antanut miljardi tukiapaketteja kunnille. Viimeisin budjettiriihessä (1,45mrd)

Valtio ottanut iskua vastaan, jotta voitu mm. yrityksiä ja kuntia tukea.

Mutta sitten kun pääministeri kyselee ja viestii vakavan kriisin keskellä isojen vakavaraisten yhtiöiden ja yritysten yhteiskuntavastuun perään, alkaa älämölö.

Ihan kuin isot yhtiöt ja yritykset olisivat kaiken kritiikin ulkopuolella.

Ehkä Marin rikkoo jotain lasikattoja tässä, mutta hyvä, että rikkoo.

Itse pidän Marinissa juuri siitä, että ei ole pelkkä hymistelijä ja nöyristelijä isojenkaan patruunoinen edessä.

Ei sellaisella tällaisen kriisin keskellä pärjättäisi.

————–

Päivitys!:

PS.

Missä oli älämölö kun presidentti Niinistö keväällä kyseli yhteiskuntavastuun perään osinkojen osalta? Tämä voidaan lukea samaan kokonaisuuteen mistä pääministeri Marin viime aikoina puhunut. Hiljaa oltiin mm. Kokoomuksessa ja elinkeinoelämässä:

 

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu