Pääministerin syytä kaikki! + Perussuomalaista rasismia (koronatilanne).

Kritisointi on hyvä asia ja se kuuluu demokratiaan, mutta siinäkin on syytä säilyttää tolkku ja suhteellisuudentaju.

Nyt nämä kaksi on hylätty monilla tahoilla (etenkin oppositiossa).

Pääministeriä ja hallitusta syytetään lähes kaikesta ja hallitus ja pääministeri ovat vastuussa jokaisesta asiasta. Käytännössä esitetään, että muiden toimijoiden, esim. terveyspuolella, vastuut ja velvollisuudet on pois pyyhkäisty.

Pääministeri Marin kirjoitti Twitterissä pandemiasuunnitelmasta ja varautumisesta.

Sitä on käytetty omiin tarkoitusperiin poimimalla sieltä yksittäinen viesti.

Kysehän oli viestiketjusta.

On poimittu esim.

Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa. Hallitus tekee kaikkensa vastatakseen kasvavaan tarpeeseen suojainten saamiseksi, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on suojattava asianmukaisesti.

Tällä saa asian näyttämään haluamaltaan. Esimerkiksi viestiksi, jossa hallitus syyttelee vain toisia ja pesee itse kätensä.

Kuinka moni on sitten likannut tätä linkkiä ja lukenut sen koko ketjun?

Jos tuohon esimerkki pätkään lisääkin toisesta ketjun viestistä kohdan: ”Vastuu asianmukaisesta varautumisesta on jokaisella toimijalla”, niin alkaa näyttää erilaiselta.

Vastuu on kaikilla toimijoilla. Hallituksella mukaanlukien. Hallituksen tai pääministerin vastuulla ei ole esim. yksityisten toimijoiden varmuusvarastojen asianmukaisuus.

Ei pääministeri voi alkaa micromanageroida kaikkea, eikä se hänelle edes kuulu tehdä niin.

Pääministeri olisi hermoraunio (Johanna Raunion veli) ja petipotilas viikossa, jos hän suhaisi ja micromanageroisi jokaisen toimijan toimia.

Ehkä kaikkein olennaisin ja tärkein lause ( ja joka on jätetty kaikissa näkemissäni lainauksissa pois) koko pääministerin viestiketjussa on nimenomaan:

Vastuu asianmukaisesta varautumisesta on jokaisella toimijalla”

Se, että valtion/hallituksen rooli nousee poikkeustilassa, se ei pyyhi pois muiden toimijoiden vastuita ja velvollisuuksia.

Hallitus on tässä tilanteessa helppo kohde syyttelyille. Heidän niskaansa voidaan kaataa kaikki. Se ei ole realismia.Hallituksella on oma vastuu ja muilla toimijoilla on myös omat vastuunsa.

Kaikkien oppositiosta syyttelijöiden ja huutelijoiden etu on se, että heidän ei tarvitse välittää niistä realiteeteista joiden kanssa hallitus joutuu painimaan ja he eivät ole yksin. Koko maailma painii samojen asioiden kanssa. ”Kaoottinen” lienee osuva luonnehdinta suojavarusteiden markkinoiden tilasta. A) saatko jotain markkinoilta?, ja B) jos saat, niin C) mitä saat?

Kritisoida saa, kuten pääministerikin todennut, mutta olisi syytä säilyttää suhteellisuudentaju siinäkin.

Tähän alle laitan koko pääministerin viestiketjun (tummennukset omat):

Pandemiasuunnitelman mukaisesti terveydenhuollon yksiköillä tulee olla varmuusvarastoissaan vähintään 3-6 kuukauden normaalia kulutusta vastaava määrä suojaimia ja muita keskeisiä terveydenhuollon tarvikkeita.

Osa sairaanhoitopiireistä, kunnista ja muista toimijoista, on varautunut asianmukaisesti epidemiaan. Osa toimijoista sen sijaan ei ole varautunut velvoitteidensa mukaisesti epidemiaan. Vastuu asianmukaisesta varautumisesta on jokaisella toimijalla.

Valtio on selvittänyt alkuvuoden aikana eri toimijoiden varautumista ja huoltovarmuusvarastossa olevien materiaalien tilanteen. Jo helmikuun alussa on tilattu lisää suojaimia, kun on käynyt ilmi, ettei kaikilla alueilla olla riittävästi varauduttu epidemiaan.

Hallitus on myös kartoittanut suomalaisten yritysten valmiutta käynnistää pikaisesti tuotantoa suojaimien valmistamiseksi. Tuotanto osan tuotteiden osalta on käynnistynyt ja toisten osalta on käynnistymässä. Onneksi Suomessa on laajaa osaamista ja kykyä vastata tilanteeseen.

Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa. Hallitus tekee kaikkensa vastatakseen kasvavaan tarpeeseen suojainten saamiseksi, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on suojattava asianmukaisesti.

——————————

Sitten hieman Perussuomalaista rasismia loppuun.

Katso kuvaliite. Siinä Persujen puoluesihteeri läväyttää Persujen rasismia suoraan silmienne eteen. Ensimmäinen huomio kiinnittyi siihen, että hän ei mainitse esim. venäjänkieltä, jolla tehdään uutisia muutenkin kuin tässä tilanteessa.

Ongelma on mm. somali ja kurdin kieliset uutiset ja infot koronasta.

Tästä voisi vetää sen ilmeisen johtopäätöksen, että Persut antaa mieluummin viruksen levitä kuin, että tietoa tarjottaisiin kaikille maassa asuville heidän omilla äidinkielillään.

Tätä on Perussuomalainen rasismi. Suoraan kaikkien nähtävillä.

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu