Päivi Räsänen, Raamattu, uskonto ja kiihotus kansanryhmää vastaan.

Voit uskoa mihin tahansa, vaikka puhuviin käärmeisiin, mutta ei uskonnollisilla teksteillä voi olla vapautusta lakipykälistä.

Kyse ei ole siitä mitä jossakin teoksessa sanotaan. Kyse on siitä mihin/miten sitä käytetään.

En tiedä onko tämä nimenomainen tapaus tutkinnassa, mutta itse katsoisin kuuluvan olla. En ole lakiasiantuntija, mutta uskon voivani perustella.

Päivi Räsänen julkaisi viime kesän (-19) Helsinki Pride- tapahtuman yhteydessä tekstin. Saatesanoina oli miten Räsänen pitää homoseksuaalisuutta häpeänä ja syntinä ja, että homoseksuaalisuus ei ole ylpeyden aihe (kts. blokin lopussa kuvaliite):

Tekstin alalaidassa annetaan viite Raamatun kohtaan, joka kuuluu:

3.Mooseksen Kirja 20:13

”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

Olennaista tässä on siis asiayhteys missä tätä on käytetty.

Se oli Helsinki Pride.

Kiihotus kansanryhmää vastaan:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi

Törkeä:

Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne.

Raamatun lainauksessa olevan KÄSKYN antaa jumala itse. Hahmo, jota Räsänen pitää todellisena ja auktoriteettina.

Eli mielestäni lainkohta täyttyy selvästi ja arvioisin, että täyttyy törkeä muoto, koska viestissä (lainaus) väkivaltaa pidetään hyväksyttävänä ja toivottavana.

Kuten todettua, voit uskoa ja kuulua mihin uskontoon tahansa (kunhan jätät minut sen ulkopuolelle etkä odota, että minä alkaisin uskoa niihin väitteisiin).

Mutta ei voi olla niin, että uskonnolla olisi vapautus lakipykälistä (kuten näyttää uskovien mielestä kuuluvan olla) silloin kun uskonnon tekstejä käytetään lakipykälien vastaisesti ja jotain ihmisryhmää tai ihmistä vastaan esim. uhaten tai solvaten tai panetellen.

”Look anywhere you like for the warrant for slavery, the subjection of women as chattel, for the burning and flogging of homosexuals, for ethic cleansing, for anti-semitism — you look no further than a famous book that’s on every pulpit, in every synagogue, and in every mosque.”- Christopher Hitchens

——————————-

Todisteena, että kuva otettu Räsäsen twitteristä. Jo hänen saatesanansa voisi tulkita täyttävän lainkirjaimen. Homoseksuaalisuus on syntiä ja häpeä ja ei ole ylpeyden aihe. Näin ollen myös homoseksuaalit ovat häpeä ja eivät ole ylpeyden aihe. Kyllähän tuo jonkinasteista panettelua on:

——————————–

———————————

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu