Päivi Räsäselle syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan… aiheesta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) on saanut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kolmesta kohdasta.

https://syyttajalaitos.fi/-/paivi-rasaselle-ja-luther-saation-juhana-pohjolalle-syytteet-kiihottamisesta-kansanryhmaa-vastaan

Ihan aiheesta.

Hän on uskonnon verukkeella halventanut ja solvannut homoseksuaaleja tämän tästä.

” Räsänen on laatinut kirjoituksen ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen”. Räsänen on esittänyt kirjoituksessaan homoseksuaaleja halventavia mielipiteitä ja tietoja.  Räsänen on muun ohella väittänyt, että homoseksuaalisuus on tieteellisesti todistettu psykoseksuaalisen kehityksen häiriö.”

Kirjoituksen hän julkaisi 2004, mutta on jakanut sitä myöhemmin somessa ja kirjoitus on myös yhä saatavilla ja luettavissa.

”Lisäksi Räsänen on julkaissut Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.”

”Räsänen on edelleen Yle Puhe -radiokanavan ohjelmassa, sen jaksossa ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?” esittänyt homoseksuaaleja halventavia lausumia. Siinä Räsänen on sanonut, että jos homoseksuaalisuus on geneettistä, se on silloin geneettinen rappeuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä”

”Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.”

Lisäksi, että lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan, ne ovat myös paikkansa pitämättömiä.

 

Ennustan, että alkaa parku sananvapauden estämisestä ja uskonnonvapauden estämisestä.

Kummastakaan ei ole kyse. Räsänen voi edelleen uskoa ihan vapaasti, vaikka puhuviin käärmeisiin. Ja hän voi myös edelleen jatkaa näiden ihmisryhmää halventavien kommenttiensa antamista kenenkään sitä ”ennakolta estämättä

Sananvapaudella on kuitenkin rajansa rikoslaissa ja on olemassa vastuu sanomistaan (uskonto ei niistä anna vapautusta):

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

kts. Räsäsen kirjoitukset/lausumat

Uskonnonvapaus taas EI tarkoita, että olisi vapautus rikoslaista.

”Uskonnonvapaus ei ole rajoittamaton, kaiken muun lainsäädännön ohittava oikeus.”

https://uskonnonvapaus.fi/artikkelit/mita.html

Uskonnonvapauslaki:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030453

Itse lisäisin tähän vielä tästä Räsäsen twiitistä, jonka asiayhteys oli Helsinki Pride 2019

sen, että hänen twiitissään linkittämässään tekstissä (alalaidassa) annetaan viite Raamatun kohtaan (3. Mooseksen kirja 20:13), jossa jumala käskee surmaamaan homoseksuaalit:

3.Mooseksen Kirja 20:13

”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

Ja olennaista tässä on nimenomaan asiayhteys (Pride), ei se, että kohta on jossain kirjassa.

 

 

 

 

 

+8
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu