Persujen (ja Kokoomuksen tukema) epäluottamuslause farssi (epäluottamus oikeusministerille).

Farssi.

Se on oikea termi kuvaamaan Persujen epäluottamuslauseteatteria, jota hämmästyksekseni Kokoomus lähti tukemaan.

Kokoomus siis tuki Persujen epäluottamuslausetta, joka perustuu valheellisille väitteille ja on lisäksi höystetty salaliitoilla (mm. eduskuntakeskustelussa).

Yksikään väite ei pidä paikkaansa.

Avasin niitä jo aiemmin:

Otetaan tähän nyt esimerkkinä yksi poiminta.

Väite: ”Laiminlyöneet velvollisuutensa ryhtyä toimiin vaalien järjestämiseksi ajallaan ja terveysturvallisesti”. Tähän lisänä Halla-ahon kommentti:

Väite ei pidä paikkaansa. Ja Henriksson on puhunut totta, toisin kuin Halla-aho väittää. ”Epidemiatilanteesta riippumatta”; ei kukaan vastuullinen päättäjä puskisi vaaleja pidettäväksi ”epidemiatilanteesta riippumatta”. Oikeusministeriön muistiosta vaalien siirrosta:

Jo viime kesästä on alettu toteuttamaan ja syksyllä, aivan kuten ministeri todennut, on jo kunnille lähetetty ohjauskirje (1.10.20).

Voitte katsoa myös Henrikssonin puheenvuorot eduskuntakeskustelusta 26.3.21, joissa hän listaa toimia, joita tehty.

Tätäkin pointtia syytä sisäistää; ”on vaikea perustella kokoontumista vaalipaikoille, jos muutoin voimallisesti viestitään tarpeesta välttää kontakteja ja pysyä kotona”:

Muistio:

https://oikeusministerio.fi/documents/1410853/4750802/Oikeusministeri%C3%B6n+muistio+kuntavaalien+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4+Covid-19+pandemian+aikana.pdf/fa15270a-d148-dd9c-529a-9650b5d923ff/Oikeusministeri%C3%B6n+muistio+kuntavaalien+j%C3%A4rjest%C3%A4misest%C3%A4+Covid-19+pandemian+aikana.pdf?t=1615057860531

 

Eduskuntakeskustelussa Persut levittivät ja höystivät epäluottamuksen valheellisia väitteitä vielä erinäisillä salaliitoilla.

Itse järkipersuna pitämäni Arja Juvonen mm. vihjaili, että gallupien takia olisi siirretty. Joudun ilmeisesti muuttamaan valitettavasti käsitystäni hänestä(kin).

Kokoomus tuki vaalien siirtoa.

Nyt he lähtivät tukemaan Persujen epäluottamusta ministerille, joka siis perustuu valheellisiin väitteisiin höystettynä salaliitoilla.

Persut vastustivat kiihkeästi vaalien siirtoa.

Kuitenkin perustuslakivaliokunnassa Persut tukivat vaalien siirtoa. Valiokunnan mietintö yksimielinen. Persut eivät jättäneet vastalausetta. Eli he tukivat esitystä vaalien siirrosta ja sen perusteluja.

PeVin mietinnöstä (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/PeVM_4+2021.aspx):

(Hallituksen) Ehdotusta perustellaan sillä, että tämänhetkisten asiantuntija-arvioiden mukaan covid-19-pandemian tilanne Suomessa maalis-huhtikuussa 2021 tulee todennäköisesti olemaan niin vaikea, että se käytännössä tekee mahdottomaksi kuntavaalien toimittamisen säännönmukaisessa aikataulussa terveysturvallisesti, luotettavasti ja äänioikeutettujen ja ehdokkaiden kannalta tasapuolisesti sekä niin, että vaaleissa voitaisiin saavuttaa hyvä äänestysaktiivisuus. Esityksen perusteluiden mukaan asiantuntija-arvioiden mukaan pandemiatilanne tulee olemaan parempi touko-kesäkuussa 2021.

Persut vastustivat voimakkaasti vaalien siirtoa, mutta tukivat esitystä vaalien siirrosta perustuslakivaliokunnassa ja niitä perusteluja joita oikeusministeriö/terveysasiantuntijat antaneet, mutta esittivät epäluottamusta oikeusministerille, jonka ministeriön vaaliensiirtoperusteluja tukivat valiokunnassa.

 

Vaalit olisi voitu järjestää.

Olennainen kysymys on, kuinka järkevää ja vastuullista se olisi ollut näin epävarmassa tilanteessa? Ns. brittimuunnos tuonut ihan uuden epävarmuuden.

Kyseessä massatapahtuma.

Virus kyllä löytää tiensä kun ihmiset toisiaan kohtaa, vaikka varotoimia olisi tehty.

Katsokaa muualle Eurooppaan. Huomattavasti kovemmat rajoitukset käytössä ja silti virus esiintyy voimakkaana.

Persujen ja Kokoomuksen toiminta on joko

A) härskiä politikointia

B) pidetään jotain tiettyä vaalipäivämäärää tärkeämpänä kuin ihmisten terveysturvallisuutta. Eikä välitetä faktoista.

Todella toivon sen olevan vaihtoehto A.

 

 

 

 

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu