Persujen/Kokoomuksen selkeä säännönmukainen linjattomuus (koronatilanne).

Hallitus pyrkii estämään viruksen leviämistä ja ettei ihmiset sairastuisi ja samalla avaamaan yhteiskuntaa asteittain tilannetta seuraten. Testaa-jäljitä-eristä-hoida toimii tämän linjan sisällä ja myös sitä kohti pyritään menemään enemmän ja enemmän. Koulujen kohdalla siitä on jo nähty toimivat esimerkit.

Ravintoloiden asteittainen avaaminen 1.6. on jälleen yksi askel tässä prosessissa. Pidän hyvin järkevänä ja viisaana, että lähdetään suhtellisen varovaisesti liikkeelle, koska ravintolat yms. ovat potentiaalisesti kovia ns. viruslinkoja.

Opposition linjasta taas ei ota selvää se kuuluisa Erkkikään.

Uudenmaan sulun avaaminen oli kuulemma virhe ja niin Persuista ja Kokoomuksesta sitä arvosteltiin mm. Kok. Kai Mykkänen totesi: ”Hallitus ottaa riskin koronan leviämisestä tietoisesti ja omalla vastuullaan” tai Kalle Jokinen: ”Hallitus päätti, että nyt korona saa levitä koko maahan.”. Persuista sitä pidetiin esimerkkinä hallituksen lauma-immuniteettilinjasta (jota ei ole koskaan ollut).

Mutta nyt kun ravintoloita avataan, niin arvostellaan siitä kun ei avata tarpeeksi. Nyt nuo lausunnot eivät enää pädekään vaan pitäisi avata riskipaikkoja enemmän ja nopeammin. Miksei tuo ”ottaa tietoisen riskin” päde nyt? Kokoomuksen Petteri ”tukahduttaminen on Kokoomuksen linja” Orpo olisi avannut ravintoloita jo ennen kesäkuuta ja Persuista ja Kokoomuksesta huudellaan nyt, että on holhousta kun rajoituksia tehtiin ravintoloiden avaamiseen. Samalla mm. Persuista todettiin, että ravintolat ovat viruslinkoja. Kok. Sanni Grahn-Laasonen: ”Sääntö-Suomi nostaa päätään, vähän on luottamusta ihmisiin”.

Ravintolat, kuten todettua, ovat hyvinkin potentiaalisia ns. viruslinkoja. Niihin kun liittyy vielä alkoholi ja nyt vielä kesä niin varovainen on syytä olla. Kun promillet nousee niin ohjeistuksien muistaminen laskee. Esimerkkejä viruslinkona olemisesta on meiltä ja maailmalta.

Opposition, etenkin Persujen ja Kokoomuksen, linja näyttäisi muuttuvat lähes päivittäin. Se on säännönmukaisen linjaton.

Pidän hallituksen linjaa viisaana. 1.6. avataan varovasti ja jo juhannusviikolla tarkastellaan ensimmäisen kerran miten on toiminut ja millaisia vaikutuksia tautitilanteeseen. Sama koskee muitakin rajoituksien purkuja. Samalla on myös valmius reagoida taaksepäin.

Miksi näin?

Koska hallituksen linja on estää viruksen leviämistä. On ollut koko ajan. Toki taudinkuvaa seuraten ja tilanteessa ja epävarmuudessa eläen. Ja onnistunutkin suhteellisen hyvin. Sitä kautta päästy tähän tilanteeseen. Näkisin, että rajoitusten purku on vielä enemmän nuorallatanssia kuin niiden käyntiin laitto. Varovainen on syytä olla.

+1
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu