Persut ja Kokoomus haluavat Suomen irti kv-ihmisoikeussopimuksista ja EU’sta.

Tämä johtopäätös on tehtävä kun he vaativat hallitusta laittamaan valmiuslakiin kohdan turvapaikkahakemusten vastaanottamisen kokonaan lopettamisesta.

He kertovat kovaan ääneen, että Suomen kansa odottaa ja haluaa näin!

Olemme huomanneet Ukrainan kohdalla, että Suomen kansa haluaa auttaa hädänalaisia.

En usko, että Suomen kansa haluaisi katsella sydän kylmänä vierestä, jos Suomen rajan tuntumassa lapsia kuolisi hypotermiaan metsiin. Että nolla turvapaikanhakemusta, emme ota ketään.

 

Te olette lainsäätäjiä siellä eduskunnassa ja nyt vaaditte hallitusta, toisia lainsäätäjiä, laittamaan LAKIIN kohdan, joka olisi kv-ihmisoikeuksien vastainen (sopimusten, joihin Suomi sitoutunut). Tietenkään hallitus ei voi näin toimia. Kai te nyt tämän verran ymmärrätte?

Antakaamme Pekka Timosen oikeusministeriöstä valistaa teitä. Kohdasta 23.38:

 

Mutta, koska ilmeisesti ette ole tiedotustilaisuutta katsoneet tai, jos olette, ette välitä siitä mitä siinä sanottiin, niin laitan tekstin muodossa alle, koska ette varmaan nytkään viitsi katsoa:

Pekka Timonen, oikeusministeriöstä:

”Meillä on nyt jatkovalmistelussa esillä sellainen osin valmiuslakiin, osin todennäköisimmin rajavartiolakiin tuleva kokonaisuus, joka koskisi kolmea eri asiaa. Yksi on rajanylityspaikkojen sulkeminen, toinen on rajanylitysliikenteen rajoittaminen ja kolmas on tapa, jolla turvapaikkahakemukset vastaanotetaan. Meillä ei ole mahdollisuutta lopettaa turvapaikkahakemusten vastaanottamista. Suomi on oikeusvaltio, joka noudattaa solmimiaan kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja niiden osalta tilanne on täysin yksiselitteinen, sellaista optiota ei ole.

Mutta se minkä me voimme tehdä on se, että me keskitämme turvapaikkahakemusten vastaanottamista, mutta se miten paljon ja millä tavalla ovat juuri niitä kysymyksiä, joista meidän on komission kanssa keskusteltava.

Vielä tähän perusteluun sen verran täydennän, että pitää muistaa se, että meillä on paitsi 1344 kilometriä kansallista itärajaa, myöskin 1344 kilometriä Euroopan Unionin ulkorajaa ja sen vuoksi Unioni on tässä aidosti toimivaltainen taho, jonka sääntely ja, jota soveltavan komission käsitys sääntelystä, meidän on otettava huomioon”

Tuliko selväksi?

Onko epäselvyyksiä?

”Meillä ei ole mahdollisuutta lopettaa turvapaikkahakemusten vastaanottamista. Suomi on oikeusvaltio, joka noudattaa solmimiaan kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja niiden osalta tilanne on täysin yksiselitteinen, sellaista optiota ei ole.”

Eli, jos te Persut ja Kokoomus olette rehellisiä, te samalla kun vaaditte turvapaikkahakemusten kokonaan lopettamista lakiin, te esitätte ja alatte ajaa Suomea irti näistä kv-ihmisoikeussopimuksista, joihin Suomi sitoutunut ja myöskin irti EU’sta.

Jos siis olette rehellisiä. Ette voi vaatia hallitusta laittamaan lakiin kohtaa, joka olisi näiden sopimusten vastainen. Jos vaaditte, on teidän samalla vaadittava näistä sopimuksista irtautumista ja EU’sta.

Vai oletteko pelkkiä populistisia mölyäjiä?

Vaikka hallituksessa olisi nyt Kokoomus ja Persut ja teidän sisäministeri ja oikeusministeri, niin te ette voisi laittaa lakiin nyt vaatimaanne.

+3
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu