Persut ja Orban ne yhteen soppii, pannaan ne pussauskoppiin (+ päivän persuilu).

Unkarissa Victor Orban on julistanut poikkeustilan ja hyväksyttänyt lain, joka antaa hänelle käytännössä vallan päättää. Poikkeustila kestää aiemmasta poiketen nyt määrittelemättömän ajan. Jatkoa ei tarvitse enää hyväksyttää parlamentilla. Vaaleja ei järjestetä ja parlamentissa hänen puolueellaan on myös tarvittava 2/3 enemmistö.

Eli käytännössä Orban pystyy jatkamaan poikkeustilaa mielensä mukaan. Parlamentti ei saa sitä kumottua, koska Orbanin puolueella on tarvittava enemmistö pitää se voimassa.

Ilmeisesti Unkarissa on myös jätetty lakiehdotus, joka toisi kunnat ja pormestarit Fideszin (Orbanin puolue) kontrolliin.

Orban on hivuttanut itselleen lisää valtaa ja tämä näyttää yhdeltä askeleelta kohti diktatuuria, jos ei sitä jo ole. Tehdään koronaepidemian varjolla.

Orban on maahanmuuttovastainen, on puhunut väestönvaihdosta, on mediaa ottanut haltuun, arvostellut tutkimusta jne.

Suomessa Perussuomalaiset pelaavat Orbanin pelikirjalla. Heidän viime aikainen toimintansa on ollut hyvin samankaltaista.

– Lietsoneet tiedevastaisuutta ja epäluuloja tutkijoita kohtaan.

– Levittäneet disinformaatiota (puheenjohtajaa myöten).

– Väheksyneet tutkittua tietoa.

– Lietsoneet epäluuloja mediaa kohtaan.

– Lietsoneet epäluottamusta viranomaisia kohtaan.

– Vaatineet kiihottaminen kansanryhmää kohtaan -lakipykälän poistoa. Eivät hyväksy maalittamisen kriminalisointia (joka olisi siis viranomaisiin kohdistuvaa, heidän työhönsä vaikuttamista).

– Luoneet epäluottamusta ja epäluuloja muualta tulleita kohtaan ja pitäneet esillä väestönvaihtoa.

– Koronatilanteessa lietsoneet epäluottamusta hallitusta ja terveysviranomaisia kohtaan.

jne.

Pj. Halla-aho on nyt puolustanut Unkaria ja Orbania (kuvaliite). Hän vertaa siinä Orbanin toimintaa Suomen hallitukseen.

Hän sanoo, miten molemmat käyttävät samoja sanakäänteitä ja vihjailee, että Suomen hallitus haluaisi opposition olevan hiljaa.

Suomen hallitus ei halua opposition olevan hiljaa. Hallitus on tuonut kaikki esitykset perustuslakivaliokuntaan ja eduskunnan käsiteltäväksi. On kertonut haluavansa noudattaa tässäkin kriisi tilanteessa Suomen lainsäädäntöä ja asianmukaisia prosesseja. Asetukset on säädetty määräajaksi ja aina kun uusitaan tai annetaan uusia, ne käyvät saman prosessin läpi, kuten olemme voineet havaita. Hallitus on toistuvasti todennut, että toimii perustuslakivaliokunnan edellyttämällä tavalla.

Unkarissa ei näin ole. Orbanilla on nyt käytännössä kaikki valta. Heillä ei ole perustuslakivaliokunnan tyyppistä elintä, joka käsittelisi annetut asetukset. Orbanin ei tarvitse enää hakea parlamentilta hyväksyntää poikkeustilan jatkolle. Parlamentilta, jossa hänen omalla puolueellaan on tarvittava enemmistö.

Tämä muistuttaa Adolf Hitlerin Valtalakia. Se siis siirsi lainsäädäntövallan Hitlerille ja hänen puolueelle, jotka hallitsi valtakunnanhallitusta. Katsotaan, että tästä olisi alkanut Hitlerin diktatuuri. Se muistuttaa paljon Orbanin tilannetta. Poikkeustilan varjolla kaapattiin valta itselle täydellisesti.

Itselleni on vesiselvää, että Perussuomalaiset haaveilevat Unkarin kaltaisesta tilanteesta. Heidän viime aikainen toimintansa on, kuten todettua, kuin Orbanin pelikirjasta. Koronatilanteen aikainen toiminta (josta voi käydä lukemassa allekirjoittaneen blokista), on ollut kaikkea muuta kuin yhteistyöhaluista. On ulospäin annettu viesti, että tuetaan, mutta eduskuntaryhmä taustalla lietsoo epäluottamusta, johtoa myöten.

Perussuomalaiset ovat omilla viime aikaisilla toimillaan todentaneet sen mitä olen epäillytkin ja mistä kirjoittanut.

—————————–

Päivän persuilu.

Eduskuntaryhmän vpj. Jani Mäkelä: Hei hallitus kerrottehan ja media selvitättehän, että liittyyhän se tänään Erbilistä Helsinki-Vantaalle tuleva lento suomalaisten sotilaiden ja virkamiesten kotiuttamiseen Irakista?

Viesti liittyy siihen kun Maavoimat on ilmoittanut kotiuttavansa Irakissa palvelleita OIR-operaation tauon ajaksi.

Maahanmuutto, maahanmuutto…

 

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu