Persut, Kokoomus ja osa lehdistöä: ”nyt en ymmärrä”. (koronatilanne).

Tänään (15.5.) pääministeri Marin kera STM:n ja THL:n asiantuntijoiden piti infotilaisuuden koronatilanteesta. Strategiaa ja seuraamismittareita käsiteltiin.

Viesti oli selkeä: ”Hallituksen toimet perustuvat siihen, että estämme taudin leviämistä ja pyrimme siihen, että tautiin ei sairastuta” – Marin.

Emme tavoittele lauma-immuniteettia sairastamisen kautta” (Marin), koska ei edes tiedetä saako immuniteettia ja, jos saisi, niin kuinka kauaksi aikaa.

Toimet tähän mennessä onnistuneet, joten tilanne mahdollistaa yhteiskunnan avaamista/rajoitusten purkamista asteittain samalla seuraten tautitilannetta. Valmius reagoida mikäli kerrotut mittarit antavat ymmärtää tarvittavan rajoitusten uudelleen kiristämistä.

Pyritään kohti testaa-jäljitä-eristä-hoida tilannetta lisäämällä kapasiteettia.

Ei hirttäydytä johonkin yhteen lukuun vaan tarkastellaan kokonaisuutta eri mittareilla.

Viruksen kanssa joudutaan elämään rokotteen saamiseen asti tavalla tai toisella, koska kyseessä maailmanlaajuinen pandemia. Se on realismia.

Tässä ko. tilaisuus. Kannattaa ihan ajatuksella kuunnella. Etenkin THL:n Puumalaisen puheenvuoro mittareista kannattaa kuunnella. Antaa hyvän kuvan ettei tämä ole yksioikoinen juttu ja pelkän yhden luvun seuraamista: https://areena.yle.fi/1-50527063

——————-

Siitä en ole saanut kiinni, vaikka kuinka yrittänyt, että mikä tässä on oppositiolle ja osalle lehdistöä niin vaikeaa ymmärtää?

Täysin selkeä asia.

Etenkin Perussuomalaisten jankkaus lauma-immuniteetista hallituksen strategiana on jo nolon puolella (mm. Tavio, Rantanen…). Persuilla nyt ei oikein ole enää tähän muutenkaan mitään sanottavaa. Ovat siirtyneet muihin aiheisiin. Turvapaikanhakijat (yllätys!) ja kaivaneet jostain naftaliinista kanin hatusta nimeltä EU -ja Euroänkyröinti (kyselytunti).

Kokoomus taas jankkaa tätä R-lukua. Kokoomuksen edustajien kannattaa katsoa etenkin Puumalaisen puheenvuoro infon tallenteelta.

Olen tullut siihen tulokseen, että on kyse joko,

A) Ei oikeasti ymmärretä selkeää asiaa (pidän hyvin huolestuttavana vaihtoehtona).

B) Ei haluta ymmärtää.

C) Ymmärretään, mutta käyttäydytään kuin ei ymmärrettäisi. Pyritään esim. saamaan hallitus hirttäytymään yhteen lukuun laajassa kokonaisuudessa eli toisin sanoen harrastetaan poliittista peliä (Kokoomus).

Iltalehden kirjoituksen mielestä linja ristiriitainen.

Eräs toimittaja (olisiko ollut Ylen) kysyi infossa jotenkin, että ”mitä estämisella tarkoitetaan”?

No, mitähän se mahtais tarkoittaa?

Hallituksen linja on aivan vitiselvää ja vesiselvää ja vielä päivänselvää.

Persujen ja Kokoomuksen ja osan lehdistöä taivalluksen voisi kiteyttää siteeraten Perussuomalaista suurta ajattelijaa Jani Mäkelää, ”nyt en ymmärrä”.

 

 

+10
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu