Perussuomalaiset: huumoripuolue (valitettavasti ei harmiton).

Kun viime aikoina seurannut Persujen menoa, niin täytyy todeta heistä tulleen itsensä parodia.

Hyvänä esimerkkinä käy Mäenpään syytesuojasta käyty keskustelu eduskunnassa. Jos olisin kirjoittanut Perussuomalaisista eduskuntaparodian, se olisi voinut olla nähdyn kaltainen. Päättömiä salaliittoja, teatraalista esiintymistä, alleviivattua rasismin vähättelyä, välihuutelua tyyliin Halla-aho edustaja al-Taeelle kun hän puheenvuorossa peilasi omaan taustaansa. ”Itsesääliä”, totesi Halla-aho.

Nyt Perussuomalaiset ovat tyrmistyneitä kun valtakunnansyyttäjä on kertonut katsovansa Mäenpään syyllistyneen rikokseen, toisin sanoen katsoo rikosnimikkeen täyttyvän eli tässä tapauksessa ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”.

Kuulemma ei ole tehtäviensä tasalla kun tällaista menee sanomaan.

TOTTAKAI syyttäjä katsoo rikosnimikkeen täyttyvän, kun aikoo siitä syyttää.

Toopet.

Ano ”kuolleen pilkkaaja” Turtiaisen näenneäiserottaminen. Persut kertoivat, että on erotettu pysyvästi, mutta voi palata, jos on muuttanut käytöstään pysyvästi. Ihan oikeasti, näin ne sanoi! Jos on erotettu pysyvästi, ei voi palata muutaman kuukauden jälkeen. Käytöksen pysyvää muutosta taas on täysin mahdotonta määrittää etukäteen. Se selviää vasta jälkikäteen.

Ano kertoi ponnekkaana ettei missään tapauksessa aio palata eduskuntaryhmään, jos puolejohto ei lakki kourassa pyydä.

Muutama viikko myöhemmin Ano kertoo haluavansa palata eduskuntaryhmään (liekö sitten Halla-aho, Purra ja Tavio lakki kourassa Anoneet).

Persut meuhkaavat kovaan ääneen, että ”sananvapaus!”. Ja, että heidän ”on saatava sanoa!”. Ovat sitten kuin pahaisia koulukiusaajia tyyliin edustaja Jani Mäkelä.

Mutta kun joku sanoo vastaan tai kirjoittaa kriittisesti, niin alkaa parku ja itku ja uhriutuminen.

Perussuomalaisten ajatuspaja julkaisi Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana olleen tekemän rasistisen ja naisvihamielisen teoksen. Julkaistiin Perussuomalaisten omassa tilaisuudessa, jossa paikalla oli sitä promoamassa puolueen puheenjohtaja Halla-aho (tunnemme mitä Halla-aho itse kirjoittanut Scriptaan. Esimerkkejä voi käydä lukemassa blokistani otsikolla ”kirjoituksia Jussi Halla-ahon kynästä”).

Ei kuulemma mitään tekemistä puolueen kanssa. Ja lähes vimmainen ja naurettava käsienpesuyritys.

Edustaja Sebastian Tynkkynen uhosi Mäenpää äänestyksen jälkeen koventavansa puheitaan.

Myöhemmin saimme lukea lehdestä, että Tynkkysen saama tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jää voimaan. Uho on jatkunut senkin jälkeen. Voisi sanoa täysi piittaamattomuus oikeusvaltiota ja tuomioistuinlaitosta kohtaan. Ilmeisesti tämä on puolueessa ok, ja miksei olisi kun nykyinen puheenjohtaja on käyttäytynyt oman saamansa tuomion jälkeen samalla tavalla:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/halla-aho-uhmaa-oikeuden-maaraysta-erikoista/d62eb99d-eb69-31f1-bf71-a6e70be34d50

Persut levittivät väitettä, että pääministeri Marin tukisi mellakoita ja väkivaltaa kun antoi tukensa BLM viestille. Nyt mm. Teemu Pukki on ilmaissut tukensa ja Formula 1 ja mm. Bottaksen talli Mersu. Pyydän Persut nyt ainoastaan johdonmukaisuutta. Ette tule tukemaan Bottasta tai katsomaan Formuloita ja ette tue Pukkia ensi kesän Huuhkajien EM-kisoissa kun (toivottavasti) Pukki latoo palloa verkkoon. Koska he tukevat mellakoita ja väkivaltaa kuten Marin, eikö niin?

Tässä joitain esimerkkejä.

Ja tässä vielä muutama lisää:

 

 

Tämä Junnila on myös tehnyt valtakunnansyyttäjästä kantelun Mäenpää jutussa.

 

 

Sananvapauden airueena esiintyvä Persut: ei noin saa sanoa!

Persut ovat kaivaneet itselleen kuopan. He eivät voi sanoa mitään muiden sanomisista kuulostamatta täysin falskilta ja tekopyhältä. Kuten tässä edustaja Vallin oivallisesti demonstroi.

 

Ei tällaista osaisi kirjoittaa moni. Tunnen koomikoiden tuskan kun todellisuus on tätä luokkaa. Miten tästä väännät vitsiä?

Perussuomalaisista on tullut itsensä parodia.

Sama koskee Trumpia. Hänestä on tullut jo itsensä parodia.

Säälittävä asia on, että näiden kohdalla tämä parodia on myös todellisuus.

Persuista on tullut omassa kuplassaan elävä kultti, henkilökultti, jossa kun Mestari sanoo jotain, se on automaattisesti oikein. Tai, jos toinen Persu sanoo jotain, se on automaattisesti oikein. Minkäänlaista oman ajattelun, saati kriittisen ajattelun, häivääkään ei ole.

Jos joku viranomainen tai muu taho kertoo faktoilla asian, joka on Persujen narratiivin vastainen, Persut alkavat lietsoa tätä tahoa vastaan.

Tässä Persuille sopivaa tunnusmusiikkia:

—————–

Totuus Kiihottaa -kirjasta puheenollen, tässä on analyysi, joka olisi medioidenkin pitänyt tehdä. Olisi pitänyt kysyä myös Halla-aholta ja Taviolta ym. mitkä kohdat teoksessa oli hyviä ja ansiokkaita kun molemmat sitä sellaisena piti osiltaan. Miltä osin ja mitkä kohdat?

Kaikki tämä jäi toimittajilta tekemättä. Ylen Katri Makkonen sentään teki työtään.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu