Perussuomalaiset: itsensä asialla, ymmärryksen puutteella höystettynä (koronatilanne).

Olen huomannut, että Perussuomalaisten narratiivi on vaatia aina enemmän toimia sen jälkeen kun hallitus on tehnyt lisätoimia. Ja myös toistella, että hallitus on myöhässä ja olisi pitänyt ryhtyä näihin koviin toimiin jo pari viikkoa sitten.

Itse kysyn, onko Perussuomalaisten ymmärrys asioista oikeasti näin heikko?

On ilmeisen selvää ettei tällaisia rajuja rajoitustoimia mitä nyt tulee Uudenmaan sulkemisesta yms. olisi voinut tehdä pari viikkoa sitten. Ei olisi ollut perusteluja ja ei olisi mennyt perustuslakivaliokunnasta läpi.

Ja toisekseen ei tällä hetkellä taida olla perusteluja tehdä enempää kuin nyt tehdään.

On äärimmäisen helppo huudella kun ei ole itse päättämässä. Tällä on helppo luoda itselleen ja kannattajilleen kupla, jossa ei voi olla koskaan väärässä ja voi olla aina virheettömiä. Kun vaan vaatii aina enemmän välittämättä mistään lainsäädännön puitteista ja prosesseista.

Sama lainsäädäntö olisi vastassa Perussuomalaisillakin samassa tilanteessa. Vai ette kai te väitä, että olisitte kävelleet lainsäädännön, terveysviranomaisten ja perustuslakivaliokunnan yli. Sitä te kuitenkin tällä hetkellä esitätte. Aivan tyhjän huutelua.

Hallitusta te ette tue, se alkaa käydä selväksi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio taisi Ylen lähetyksessä 25.3 illalla sanoa hallituksen ”näperrelleen”. Onko Tavio sattunut seuraamaan millaisia päätöksiä on tehty? Onko Tavio tietoinen meidän prosesseista minkä läpi tällaisten on mentävä (mm. perustuslakivaliokunta), onko Tavio tietoinen meidän lainsäädännöstä, jonka puitteissa hallituksen on toimittava?

Mielestäni oikeusvaltio mitataan kriistilanteissa, miten se kunniottaa omia lakejaan ja prosessejaan. Mielestäni nyt niitä on kunnioitettu.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tämän hetkinen toiminta on lähinnä terveysviranomaisten mollaamisista (Jani Mäkelä on uusinut THL:n viranomaisiiin kohdistuneen ”pellet” toteamuksensa), hallitukselle vit…naljailua (Mauri Peltokangas:kuvaliite), valheellisten mielikuvien luomista (johtoa myöten mm. Riikka Purra turvapaikanhakijoiden menemisestä kaiken edelle) jne. jne.

Euroedustaja Laura Huhtasaari jakaa ihan huuhaa videota ja myös maalaillut kuvaa laiskottelevasta hallituksesta.

Veikko Vallinin mielestä maata johdetaan päin persettä.

(Näistä voi käydä lukemassa allekirjoittaneen blokista).

Joko tässä on kyse melkoisesta ymmärryksen puutteesta tai pelkästä politikoinnista. Käytetään vaikeaa tilannetta oman edun tavoitteluun sisäpoliittisesti.

Kyse lienee molemmista.

Kun on seurannut Perussuomalaisten viestintää ja sekoilua, niin on kylmännyt ajatus, että tämä sakki olisi tällä hetkellä johtamassa tilannetta.

Oikein puistattaa.

——————–

Onko hallitus virheetön?

Ei ole.

Olisi myös aika kohtuuton vaatimus tilanteessa, jossa toimien kohteesta eli viruksesta, ei tiedetä kaikkea. On kokoajan päivittyvä tilanne ja sen mukaan on myös toimittava.

Mutta siitä olen varma, että parhaansa tekevät, pitkää päivää, yötä myöten.

Ainakin täältä lähtee täysi tuki ja myös ohjeistuksien ja määräysten noudattaminen.

 

MikaHyvrinen1

"I look forward to discovering further frontiers of my ignorance." - Christopher Hitchens

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu