Perussuomalaiset ja fasismi ja etnonationalismi.

Halla-aho: ”PS:ssä ei ole tilaa natsismille ja fasismille.”

Ongelma tässä on vain se, että lausunto ei ole uskottava.

Halla-ahosta on ok, että puolueensa kansanedustajat käyvät Kansallismielisten Liittouman tapahtumissa puhumassa, joissa mukana uusnatseja.

Natsien kanssa hengailuun on puolueessa siis tilaa.

PS:n nuorisojärjestön edustajia on käynyt puhumassa jo aiempina vuosina uusfasistisessa Etnofutur-konferenssissa. Siellä on vahvasti esillä olleet rotuteoriat, antisemitismi, holokaustin kieltäminen yms.

Nyt PS-nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalonen julistautui fasistiksi ja etnonationalistiksi. Emopuolue Halla-ahon mukaan lähettää selvityspyynnön. PS-nuorten pj. ei tuomitse Jalosen lausuntoa.

Myös Suomen Sisun edustajia on ollut paikalla Etnofutur-konferenssissa. Suomen Sisulla myös kytköksiä Persuihin (mm. kansanedustaja Olli Immonen).

Nykyinen kansanedustaja Sebastian Tynkkynen vieraili v. 2015 Ruotsidemokraattien nuorisojärjetön (SDU) konferenssissa. SDU erotettiin uusfasistisien näkemyksien takia.

Ei nämä voi olla puolueen johdolle yllätyksiä. Eikä tällaista ole kitketty puolueen yhteydestä pois. Jalosenkin kohdalla vaikuttaa enemmänkin, että ongelma on se, että Jalonen sanoi sen ääneen.

Puolueen pj. Halla-aho jopa puolustelee Kansallismielisten Liittouman kesäleirillä tapahtunutta kuvien ampumista, joissa mm. Antti Rinteen kuva, sanomalla: Tapettiinko siellä (kesäleirillä) ihmisiä? Sanoisin, että ihmisten tappaminen, kuten Turun islamilaisessa terrori-iskussa, on paljon vakavampi asia.

Nämä eivät ole yksittäisiä tapauksia.

Tarkastellaan Perussuomalaisten fasismilla ja etnonationalismilla flirttailua:

 

 • Lietsoneet salaliittoteorioita ja epäluottamusta ja disinformaatiota viranomaisia kohtaan esim. Al-Hol lapsien palautusten yhteydessä (pj. Halla-Aho mukaanlukien)
 • Harjoittaneet tarkoituksenhakuista vääristelyä mm. pj. Halla-aho puhumalla vain ISIS-naisista kun hallitus on pyrkinyt auttamaan lapsia.
 • Lietsoneet tiedevastaisuutta ja epäluuloja tutkijoita kohtaan mukaanlukien pj. Halla-aho ja  PS eduskuntaryhmän pj. Tavio (esim., jos tutkimustulos ei miellytä Persua). PS:ää kritisoineet Martin Scheinin ja Oula Silvennoinen esimerkkeinä.
 • Väheksyneet tutkittua tietoa esim. ilmastonmuutoksen yhteydessä (jopa kieltäneet kokonaan). Halla-Aho yhdessä tekstissään: ”ilmastohörhöily ei ole ainoastaan tyhmää, se on myös vaarallista taloudelle kuin ihmisille ja luonnollekin”. Tuo yksi pätkä kertonee kaiken oleellisen.
 • Lietsoneet epäluuloja mediaa kohtaan.
 • Uhriutuneet (kaikki ovat heitä vastaan ja ”mitään ei saa sanoa!”).
 • Vaatineet kiihottamainen kansanryhmää kohtaan -lain poistoa (avoin väylä avoimelle rasismille).
 • Luoneet epäluottamusta ja epäluuloja maahanmuutajia/turvapaikanhakijoita kohtaan (niputtamalla kaikki samaan).
 • Esittävät väitteitä, mutta kun pyytää faktoja ja perusteluja tueksi, vika onkin vastapuolessa (Tavio).
 • kansanedustaja Veikko Vallin (twitter keskustelussa): ”Uskontojen osalta olen eri mieltä. Tiettyjä uskontoja rajoittaisin/kieltäisin Suomessa. Henkilökohtainen mielipide siis.”
 • Kansanedustaja (Turtiainen) lietsoo sisällissota ajatuksia pahuutta vastaan, jota edustaa Tarja Halosen arvot (tasa-arvo, samat oikeudet seksuaalivähemmistöille mm. ovat niitä)
 • Halla-ahon aiemmat kirjoitukset ”holo-hölinästä” koskien holokaustia (löytyy allekirjoittaneen blokista).
 • Halla-ahon omien sanojen mukaan Perussuomalaiset eivät halua monietnistä Suomea (kts. kuvaliite).
 • Euroedustaja/presidenttiehdokas Laura Huhtasaari leimaa lähes kaikki muut kommunisteiksi.
 • Rasistisen kielenkäytön ja vihapuheen normalisointi.
 • Erilaisten rasististen salaliittojen esillä pitäminen mm. väestönvaihto. Laura Huhtasaari on tuonut sitä esille ja nykyinen vpj. Riikka Purra on sen suuntaista kirjoittanut myös kommentoidessaan Ruotsin puolen seka-avioliittoja (ruotsalainen-maahanmuuttaja).
 • yms.

Professori Jason Stanley (Yale): ”how fascism works”, 2018

Fasismin kolme olemuksellista piirrettä:

1. Myyttinen menneisyys.

2. Vastakkainasettelun lietsonta.

3. Hyökkäys totuutta vastaan.

Perussuomalaisten toiminta täyttää jokaisen kohdan.

Haikaillaan jotain menneisyyttä tai tilaa (jota ei edes ehkä ole ollut olemassa). Lietsotaan epäluuloja ja epäluottamusta juuri mediaa/viranomaisia/muita puolueita jne. kohtaan ja etenkin maahanmuuttajia kohtaan. Hyökätään tutkimusta ja tutkittua tietoa kohtaan, jos ne ei itseä miellytä ja tutkijoita kohtaan.

Rasismille puolueessa on sitäkin enemmän tilaa. Sille ei ole pyrkimystä tehdä yhtään mitään. Ainoastaan helpottaa sen harjoittamista.

On liian vahvaa sanoa Halla-ahon Perussuomalaisia fasistiseksi puolueeksi. Fasismin kanssa vahvasti flirttailevaksi puolueeksi kyllä. Etnonationalismin kanssa vahvasti kanssakäyväksi kyllä. Rasistiseksi ehdottomasti.

Ovatko kaikki PS:n jäsenet tai äänestäjät näitä?

Eivät tietenkään.

Mutta äänestämällä PS:ää, olet antamassa tukesi sellaiselle.

Halla-ahon PS ei ole sama puolue kuin Timo Soinin PS.

Tämä olisi hyvä hiljalleen tajuta.

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu