Perussuomalaiset ja Kokoomus toimivat täysin vastuuttomasti vakavan kriisin keskellä.

Otsikko sen sanoo.

Perussuomalaisten ja Kokoomuksen toiminta on täysin vastuutonta. Hirvittää ihan ajatella, että nämä olisivat tätä tilannetta hoitamassa.

Perussuomalaisten elpymyspaketin kaatovimma on vastuuton.

He eivät kykene näkemään isoa kuvaa.

Tai he eivät halua nähdä isoa kuvaa.

Tai he juurikin haluavat ajaa EU:n kaaokseen, he haluavat luoda epäjärjestystä, koska he haluavat Suomen ulos EU:sta. He aina vihjailevat tällä, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen.

Elpymispaketin kaato johtaisi Suomen erittäin hankalaan asemaan. Se johtaisi EU:n mahdolliseen kaaokseen. Se johtaisi Suomen tärkeimmän vientialueen kriisiin. Tällainen maallikkokin tajuaa, että sillä ei olisi kuin negatiivia vaikutuksia.

Elpymispaketti neuvoteltiin Suomen osalta sen mandaatin mukaisesti, jonka eduskunta antoi. Kaikki ne evästykset ovat siinä neuvotteluratkaisussa nähtävissä. Esimerkiksi yksi keskeisimmistä asioista, enimmäisvastuut, ovat siinä nimenomaan Suomen vaatimuksesta. Näiltä osin siinä ei ole mitään ongelmaa.

Elpymispakettia ja tätä vallalla olevaa tilannetta ei voi katsoa normaalitilanteen lasien läpi. Väitän, että hallituksessa ei ole yhtään puoluetta, joka pitäisi siitä paketista. Mutta pitävätkö he sitä välttämättömänä TÄHÄN TILANTEESEEN? Pitävät. Siitä on kyse.

Katsokaa millaisilla hurjilla summilla esim. Yhdysvallat aikoo elvyttää. Sehän olisi EU alueella katastrofi, jos nyt nukutaan onnemme ohi ja Suomelle siinä mukana. Elvytys on tehtävä ajassa. Ei sen kanssa voi odotella vuosia.

Jos EU onnistuu yhdessä elvyttämään aluettaan ja samaan aikaan mm. USA:n kanssa, sillä olisi mittavan positiiviset vaikutukset Suomeen.

Siitä annan Persuille tunnustusta, että he aikovat äänestää kantansa mukaisesti. Siitä seuraa nimittäin myös vastuu. Jos paketti kaatuu ja Suomi ajautuu vaikeaan tilanteeseen, EU ajautuu uuteen kriisiin koronan päälle ja näin olen Suomen tärkein vientialue (viennistä 60% EU:n) kaaokseen ja elpyminen sakkaa, niin Persut ovat siitä isolta osaltaan vastuussa.

Mutta tämä Kokoomuksen ”tyhjää” äänestäminen on pelkureiden toimintaa. Otetaan kantaa ottamatta kantaa. Kokoomus kertonut etteivät hyväksy pakettia, mutta eivät halua ajaa EU:ta kaaokseen. Jos vastustatte pakettia, voitte tehdä

A) äänestää sitä vastaan ja kantakaa sitten seuraukset siitä Persujen mukana. Seuraukset, jotka voivat olla rajut.

B) antaa hyväksyntä eduskunnassa, jotta EU ei ajaudu kaaokseen ja kriisiin, vaikka ette siitä paketista pidäkään.

Niin se hallituskin kantaa vastuunsa paketin hyväksymisestä.

Paketti, jossa Suomi EI maksa mitään miljardisummaa nyt minnekään vaan komissio ottaa lainaa omiin nimiinsä ja tähän liittyvä takaisinmaksu tapahtuu JÄSENMAKSUISSA v. 2028 alkaen vuoteen -58 mennessä.

Suomi SAA sieltä miljardisumman käyttöön, sen vajaat 3 mrd (Tällä hetkellä. Lopullinen summa varmistuu v.-22)

 

Perustuslakivaliokunta teki päätöksestään vaadittavasta määrästä paketin hyväksymiseen täysin poliittisen eli toimi vastoin rooliaan.

Sen todistaa mm. tämä Kokoomuksen PeV edustajan Rydmanin twiitti:

Eli PeVin kuuntelemien asiantuntijoiden lausunnoilla ja EU:n oikeuspalvelun lausunnolla ei ole ollut mitään merkitystä Kokoomuksen, Persujen, KD:n ja näköjään Keskustankin edustajille. Asiantuntijoiden lausunnot tukevat vastalauseen jättäneiden kantaa.

Timo Miettinen, Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007945260.html

—————–

edit. Toki otsikkoon voi lisätä myös KD:n. Meinaavat unohtua. Ja Hjalliksen.

 

 

 

 

+7
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu