Perussuomalaiset on… (korjaus kirjoitteluuni)

On korjattava omia sanomisiani. Kirjoitin tässä, että Perussuomalaiset on rasistinen liike: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikahyvrinen1/perussuomalaiset-ovat-rasistinen-liike/

Korjaan kirjoitteluani.

Perussuomalaiset on fasismilla flirttaileva, rasistinen liike. Pahoittelut aiemmasta epätarkasta kirjoittelusta.

Kirjoitin aiemmin, että Persut ovat jo esim.:

  • Lietsoneet salaliittoteorioita ja epäluottamusta ja disinformaatiota viranomaisia kohtaan esim. Al-Hol lapsien palautusten yhteydessä (pj. Halla-Aho mukaanlukien)
  • Lietsoneet tiedevastaisuutta ja epäluuloja tutkijoita kohtaan kuten PS eduskuntaryhmän pj. Tavio (esim., jos tutkimustulos ei miellytä Persua).
  • Väheksyneet tutkittua tietoa esim. ilmastonmuutoksen yhteydessä (jopa kieltäneet kokonaan). Halla-Aho tuoreessa tekstissään: ”ilmastohörhöily ei ole ainoastaan tyhmää, se on myös vaarallista taloudelle kuin ihmisille ja luonnollekin”. Tuo yksi pätkä kertonee kaiken oleellisen.
  • Lietsoneet epäluuloja mediaa kohtaan.
  • Uhriutuneet (kaikki ovat heitä vastaan ja ”mitään ei saa sanoa!”. Tässähän on kyse vain siitä, että Persujen on saatava sanoa ihan mitä tahansa ilman mitään vastuuta sanomisistaan (liittyy esim. vaatimukset -kiihottaminen kansanryhmää kohtaan- lakipykälän poistosta), mutta kun joku sanookin vastaan tai kritisoi, niin ei saisi tehdä. Tilannehan on oikeasti se, että koskaan ei ole saanut sanoa enemmän ja vapaammin. Varmaan Homo Sapiens -ihmislajin alkuhämärissäkin, jos joku mumisi jonkun mielestä vähän kieroon, niin halolla päähän, että oletkos siinä!)
  • Luoneet epäluottamusta ja epäluuloja muualta tulleita kohtaan (niputtamalla kaikki yhteen maahanmuuttokeskustelussa).
  • Esittävät väitteitä, mutta kun pyytää faktoja ja perusteluja tueksi, vika onkin vastapuolessa (Tavio).
  • jne.

Myös pj. Halla-Aho on poistamassa ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” -lakipykälän (käytännössä se tätä tarkoittaisi sen mukaan mitä esittänyt ja se taas kansainvälisistä sopimuksista irtautumista tähän liittyen). Se avaisi avoimen väylän avoimelle rasismille. Jo nythän puolueessa ”rättipäiksi” kutsuminen on ilmeisen normipuhetta.

———-

Ja se lakihan kuuluu:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Ja törkeä:

Jos kiihottamisessa kansanryhmää vastaan kehotetaan tai houkutellaan

1) joukkotuhontaan tai sen valmisteluun, rikokseen ihmisyyttä vastaan, törkeään rikokseen ihmisyyttä vastaan, sotarikokseen, törkeään sotarikokseen, murhaan tai terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn tappoon tai

2) muuhun kuin 1 kohdassa tarkoitettuun vakavaan väkivaltaan siten, että teolla selvästi vaarannetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta

ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

———-

Ja nyt tähän listaan voidaan lisätä myös eri uskontojen kieltäminen.  Persut kansanedustaja Veikko Vallin (twitter keskustelussa, kts.yllä): ”Uskontojen osalta olen eri mieltä. Tiettyjä uskontoja rajoittaisin/kieltäisin Suomessa. Henkilökohtainen mielipide siis.”

Meillä on uskonnonvapaus. Mitä uskontoja Vallin kieltäisi ja millä perusteella? Saanko veikata, että mitkään kristinuskon muodot ei tähän kuuluisi…

 

Kuten aiemmin todettua, ei kaikki PS:n äänestäjät tai jäsenet ole rasisteja tietenkään. Vaikuttaa jopa, että jotkin nykyisistä kansanedustajista vaikuttaisivat olevan väärässä puolueessa (esim. Arja Juvonen vaikuttaisi järki tyypiltä, ainakin niiden puheiden perusteella joita itse nähnyt). Mutta äänestämällä PS:ää, olet tukemassa tällaista yllä mainittua.

Puoluetta, joka ei kitke puolueestaan rasismia, hyväksyy sen ja olisi poistamassa avointa sellaista jollain tavalla estävän lakipykälän, flirttailee fasismin kanssa jne.

Kun laitat kaikki esim. yllä mainitut palaset yhteen, selkeä kuva muodostuu.

Olisi masentavaa, jos sivistysvaltio Suomi vedettäisiin pohjamutiin.

 

+7
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu