Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vpj. Jani Mäkelä: Valehtelija.

Aloitetaan kertomalla Jani Mäkelän olevan Persujen eduntaryhmän varapuheenjohtaja. Nyt se on kerrottu kahdesti, koska menin kertomaan sen myös otsikossa. On huomion arvoinen asia. En toru itseäni siltä osin.

Mäkelä twiittasi kuvaliitteessä olevan viestin kyselytunnin jälkeen. Mainitsemansa pääkysymys oli EU:n elvytysrahastosta.

Hän väittää ettei Persut saaneet puheenvuoroja vaan ne meni hallituspuolueiden edustajille.

Tämä on täyttä P:tä ja valehtelua. Opposition edustajat saivat 13 puheenvuoroa, joista Persut ja Kokoomus eniten, molemmat 5.

Hallituspuolueiden edustajat saivat 5 puheenvuoroa.

Eli Persut saivat yksin samanverran puheenvuoroja kuin hallituspuolueiden edustajat yhteensä.

Mäkelä valehtelee. Hän tietää, että twiittinsä uppoaa kannattajiinsa ilman kriittisen ajattelun pilkahdustakaan. Hän luo mielikuvaa luottaen ettei kannattajansa ota asioista selvää.

Kun hän on jäänyt kiinni tästä valehtelusta, seurauksena on klassinen puolustusmekanismi. Muiden syyttely ja haukkuminen ja yleinen lässytys mm. näin:

”Lämmin kiitos vasuritrolleille tähän päivitykseen ulisemisesta sekä sen maalittamisesta tyhjäntoimittajien foorumillenne! Harvoin tulee näin paljon tykkäyksiä ja retwiittejä. Samaa rataa vaan pummit jatkossakin! :)”

Jos Mäkelän twiitti on saanut tykkäyksiä ja retwiittejä harvinaisen paljon, kertoo se ettei hänen kannattajansa välitä mikä on totta tai ei. He eivät välitä faktoista. Heille kun Jani sanoo jotain, on sen oltava totta. Sama ilmiö tietysti on myös pj. Halla-ahon viesteissä. Ei siellä kriittistä ajattelua niihin ole havaittavissa. Koska eihän mestari voi väärässä olla… tai vääristellä tai valehdella.

Voidaan kysyä miksei mediat tartu tähän? Tarttuisivatko, jos kyseessä olisi esim. Vihreiden eduskuntaryhmän vpj.? Väitän, että tarttuisivat ja Persujen edustajat tietysti villiintyisivät ja tarttuisivat siihen tulvanomaisella jakamisella twitterissä.

Mäkelä on Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vpj. Tämä on ihan samaa, mitä Persut ovat tehneet koko tämän korona ajan (ja aiemmin). Vääristelyä, valehtelua, disinformaatiota jne. muunmuassa hallitusta kohtaan ja ihan puolueen johdon toimesta (voi käydä lukemassa, vaikka allekirjoittaneen blokista joitain esimerkkejä tai kannattaa seurata ja selailla Persujen twittereissä twiitit ja vastaukset osioita).

Tämä Mäkelä on myös se sama Mäkelä, joka on kutsunut THL:n asiantuntijoita ”pelleiksi”.

No, vauhdittavat omaa alamäkeään, koska kyllä ihmisillä on tällaisessa tilanteessa, ja muutenkin, tarve oikealle tiedolle ja ymmärtävät yhteistyön merkityksen. Öyhöttäminen on niin lääst siisön.

 

+8
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu