Perussuomalaisten/Halla-ahon heppoinen vaihtoehto EU:n elvytyspaketille.

Ylen A-Talkissa Halla-aholta kysyttiin Persujen vaihtoehtoa. Hänen mukaan se on, että Suomen olisi tullut kaataa paketti ja sitten jatkaa neuvotteluja ja sitten hän taas vihjasi EU-erosta.

Hän vetosi kaatamisessa ja uudelleen neuvottelussa aiempiin sopimuksiin, joita neuvoteltu uudelleen. Hän viittasi Lissabonin sopimukseen. Eihän silloin ollut tällaista kriisiä päällä.

Tuntuu, että Persuilla ei ole käsitystä kuinka vakava tilanne on viennin osalta.

Mutta tässähän EU:n elvytyspaketti tapauksessa neuvoteltiin uudelleen. Komissiolta tuli ehdotuksia, joita mm. Suomi ei hyväksynyt ja jatkettiin neuvottelua.

Neuvotellahan voi maailman tappiin asti, mutta jossain kohtaan tulee vastaan se realistinen saavutettavissa oleva lopputulos. Nyt saavutettu vaikuttaa sellaiselta. Onko se täydellinen ja sellainen, jonka Suomi yksin olisi laatinut? Ei ole, mutta komission esityksiä saatiin menemään vahvasti Suomen linjan suuntaan, osittain merkittävästikin, kuten mm. enimmäisvastuut. Olisiko ollut vastuullista kaataa sopimus ainoana siinä tilanteessa ja tällaisen kriisin vallitessa? Millaisia vaikutuksia sillä olisi ollut Suomeen kumppanina?

Taas tuli Halla-aholta myös sitä puolivillaista EU-erolla flirttailua.

Sanokaa nyt suoraan, EU:ssa vai ulos EU:sta?

Ja toimittajien tulisi kysyä tätä vaatimalla suora vastaus.

Aika heppoinen oli Halla-ahon vaihtoehto.

EU on Suomen tärkein vientimarkkina. Jos se kaatuu, sillä on katastrofimaiset seuraukset Suomeen.

Viennin ongelma ei ratkea sillä, että tuetaan kansallisesti vientiyrityksiä (jota sitäkin tulee tehdä), koska ongelma ei ole meidän vientiyrityksissä vaan vientimarkkinoissa.

Siksi on kriittisen tärkeää, että EU elpyy yhdessä. Parempi tehdä se kontrolloidusti ja valvotusti kuin, että jokainen puuhaisi mitä puuhaisi.

Jo sopimuksen teolla oli positiivinen vaikutus ennen kuin euroakaan on jaettu. Markkinat rauhoittui.

Varmaan tekisi Suomelle hyvää, jos valtiojohto alkaisi vihjailla erolla meidän tärkeimmästä vientimarkkinasta keskellä pahinta kriisiä sitten toisen maailmansodan.

Vastuutonta.

Näin tekisi Persut ja Halla-aho.

Halla-aho sanoi, että Suomen paikka ei ole velkaunionissa. Persut siis katsovat tämän sopimuksen vallitessa Suomen olevan velkaunionissa. Tästä loogisena johtopäätöksenä on, että Persut ajavat Suomen EU-eroa.

Mutta he eivät sano sitä suoraan, koska silloin joutuisi ottamaan vastuun. Kirjoitin tästä aiemmin (tekstin alla).

Ottakaa mallia pääministeri Marinista. Hän on ilmoittanut seisovansa neuvottelutuloksen takana. Näin ollen mukana tulee myös vastuu.

Persut seilaavat puolivillaisella vihjailulinjalla, jossa vastustetaan ja mielikuvaillaan, koska heillä ei ole selkärankaa ottaa vastuuta.

————————

+1
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu