Perussuomalaisten häpeällinen hyökkäys valtakunnansyyttäjää kohtaan.

Perussuomalaiset ovat nyt alkaneet lietsoa epäluottamusta valtakunnansyyttäjää kohtaan samalla kun juhlivat rasistisen puheensa mahdollistamista.

Tämä on aivan hölmöä höpinää Halla-aholta. Jos esim. perustuslakivaliokunnassa kuullut oikeusoppineet eivät olisi katsoneet Mäenpään puheen olleen ihmisarvoa loukkaavaa puhetta, he eivät olisi puoltaneet syytesuojan poistamista.

Tottakai valtakunnansyyttäjä on katsonut Mäenpään syyllistyneen ihmisarvoa loukkaavaan rasistiseen puheeseen, jos kerta hakee syyttämislupaa siihen. Samalla tavalla kuin esim. Jari Aarnion jutussa syyttäjä katsoo Aarnion syyllistyneen rikokseen kun kerta syyttää. Tuomioistuin sitten ratkaiseen onko näin.

On nyt hyvä muistaa miten mennyt. Ei lähtenyt eduskunnasta. Mäenpään sanomisista tehtiin rikosilmoituksia. Poliisi suoritti esitutkinnan. Poliisi katsoi, että ”on syytä epäillä rikoksesta”. Valtakunnansyyttäjä yhtyi arvioon ja päätti pyytää eduskunnalta suostumusta syytteen nostamiseen. Perustuslakivaliokunnan asiantuntijat yhtyivät arvioon ja puolsivat syytesuojan poistoa (kukaan ei tainnut sinällään vastustaa, valtaosa puolsi).

Millä perusteella valtakunnansyyttäjää pitäisi alkaa tutkia kuten on ehdoteltu Persuista? Pitäisikö poliisin toimia myös tutkia ja perustuslakivaliokunnan asiantuntijoita?

Tässä erikoinen toimittaja Timo Haapala yhtyy lietsomiseen:

Tuon Haapalan viestin kommenteissa Halla-aho vastaa toiselle twitteristille (ei allekirjoittanut):

Vastaus on ihan yhtä tyhmä kuin hänen kommenttinsa valtakunnansyyttäjästä. Ilmeisesti Persu ei kykene maahanmuuton kritisoimiseen ilman ihmisarvon loukkaamista. Ilmeisesti myös puolueen puheenjohtaja ei kykene asialliseen vastaamiseen.

Perussuomalaiset nyt puhuvat syyttömyysolettamasta, vaikka he itse estivät prosessin, jossa Mäenpään syyttömyys/syyllisyys olisi ratkaistu ja sen olisi tehnyt tuomioistuin. He itse alkoivat tuomioistuimeksi, mutta tämä äänestystulos ei tehnyt Mäenpäästä syytöntä.

Onko Persut sitä mieltä, että tuomioistuimet eivät kykene oikeudenmukaisiin päätöksiin ja eivät ole riippumattomia kuten he vihjailevat valtakunnansyyttäjästä?

Persut, KD, osa Kokoomuksesta ja Keskustasta ja Harkimo/LiikeNyt laittoivat kansanedustajan etuoikeutettuun ja eriarvoiseen asemaan lain edessä suhteessa muihin ns. tavan ihmisiin. Ja vain sillä perusteella, että on kansanedustaja. Onko se hyväksyttävä peruste? Mielestäni ei.

 

Poliisi kirjoittaa rasismista, Perussuomalaisten kansanedustaja reagoi (Mäenpää äänestyksen jälkeen, samana päivänä):

Onneksi olkoon KD:n edustajat, Harkimo/LiikeNyt ja ne Kokoomuksen ja Keskustan edustajat, jotka lähditte tähän kelkkaan. Sitä saa mitä tilaa.

————————

Kun oli porukalla tuettu kaverin rasismia, sitten kiinnostus lopahti ja unohdettiin vanhukset, ei enää jaksanut kiinnostaa:

+8
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu