Perussuomalaisten häslääminen (korona).

Samaan aikaan kun hallitus on toiminut rauhallisesti maltin säilyttäen ja terveysviranomaisten kanssa yhteistyössä toimien, ovat Persut tehneet päinvastoin.

He olivat jo heti vaatimassa valmiuslain käyttöönottoa, vaikka se ei olisi ollut mahdollistakaan, koska ensin on mentävä olemassa olevan lainsäädännön pohjalta ja selvitettävä sen puitteissa keinot kuten hallitus ja tasavallan presidenttikin todenneet. Suomessa on tietysti toimittu Suomen tilanteen mukaan. Jonkun muun maan tekemä raju toimi ei välttämättä ole ollut oikea toimi meillä samaan aikaan.

Valmiuslaki on äärimmäinen vaihtoehto. Koronatilanteen alussa sille ei olisi ollut perusteita, koska tartuntatautilain ja muun olemassa olevan lainsäädännön puitteissa oli keinoja toimia.

Kannattaa tästä katsoa oikeuskansleri Pöystin haastettelu: https://areena.yle.fi/1-50476020

Perussuomalaiset ovat olleet, ihan eduskuntaryhmän johtoa myöten, THL:n kimpussa. Mollanneet heitä mm. pelleiksi.

Sisäministeri Ohisalo sanoi tiedotustilaisuudessa (17.3) yhdessä lyhyessä lauseessa sanan ”turvapaikkahakemukset”, niin sehän laukaisi Persuissa reaktion. Illan eduskuntakeskustelussa puheenvuoroissa lietsottiin (valheellisesti), että nyt voivat vaan kävellä sisään rajoilta sanomalla ”turvapaikanhakija” samalla kun muita rajoitetaan.

Ei Perussuomalaisilla ole mitään muuta. Maahanmuutto on ainoa asia, jolla se puolue elää. Siksi sitä on ujutettava joka asiaan ja siihen on tartuttava pienenkin tilaisuuden tullen.

Nyt PS kansanedustaja Mika Niikko on jakanut hengityssuojaimia eduskunnassa:  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5efbdc25-576f-4ae4-9710-ee852f005fbe

Vaatinut, että kansanedustajille ja kaikille kansalaiselle pitäisi jakaa niitä, koska ”laaja ja esimerkillinen hengityssuojainten käyttö estää tehokkaasti viruksen leviämisen.

THL: hengityssuojista ei kuitenkaan ole koronaviruksen leviämisen suhteen sen käyttäjälle juurikaan hyötyä, sillä koronavirus ei tartu ilmateitse, vaan pisara- ja kosketustartuntana.

Päinvastoin hengityssuojan käyttäjä voi THL:n mukaan edistää mahdollisuuttaan sairastua, kun hän likaisilla käsillä koskettelee hengityssuojaa ja virus siirtyy suojan kautta suun, nenän tai silmien limakalvoille.

Taas esimerkki häsläämisestä, jossa kävellään terveysviranomaisten yli.

Ilmeisesti Perussuomalaiset elävät omassa kuplassaan, jossa heillä on kaikki oikea tieto myös viruksista. Siinä ei terveyspuolen ammattilaisten sana paljoa paina.

Niikko voisi jakaa niitä suojiaan terveydenhoitoon (esim. HUS), jossa niitä voitaisiin jakaa esim. sairastuneille ja koronan takia hoidossa oleville. Sillä voisi ymmärtääkseni olla esim. hoitohenkilökuntaa suojaavaa vaikutusta.

———————————

Edelleen toistan. Kuunnelkaa terveysviranomaisten ohjeistuksia ja noudattakaa niitä. Maltti säilyttäen, ilman panikointia.

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu