Perussuomalaisten selkärangaton vastuunpakoilu (EU kysymys).

Olen kirjoittanut aiemmin, että Persujen politiikka perustuu vastustamiseen ja mielikuvien luomiseen.

Parempaa todistetta siitä ei saa kuin EU:n elvytyspaketista käyty keskustelu.

Elvytyspakettia vastustetaan ja siitä luodaan mielikuvia roistovaltioista, mafiakin mainittu, Suomi nyt maksaa miljardeja etelän valtioille ja pankeille, jotka käyttävät ne mihin haluavat ja miten haluavat yms. He myös käyttävät samoja väsyneitä argumentteja Kreikan tilanteen ajoilta, vaikka tilanne ei ole samanlainen kuin silloin. Se johtui yhden maan huonosta taloudenpidosta, tämä kriisi ei johdu. Tämän kriisin on aiheuttanut ulkopuolinen uhka eli koronavirus (sivuhuomautuksena; Persut olivat Kreikan tukipaketteja hyväksymässä mm. nykyinen eduskuntaryhmän pj. Tavio).

Menkää kertomaan sinne Italiaan tai Espanjaan, jossa ihmiset kamppailevat toimeentulostaan ja elinkeinoistaan kun mm. turistit kaikonneet, että heidän maansa on roistovaltio.

Joko Persut eivät oikeasti ymmärrä tai sitten he tietoisesti vääristelevät. Kallistun jälkimmäiseen. Esimerkiksi jokainen maa tekee suunnitelman, joka menee muiden hyväksyttäväksi. Jos joku maa käyttää rahoja muuhun kuin mitä suunnitelmassa hyväksytty, niin kuka tahansa maa, vaikka Suomi, voi vetäistä ns. käsijarrusta, jolloin asia menee tarkasteluun ja rahat voidaan evätä.

Rahoja ei siis voi käyttää miten lystää ja mihin lystää. Valtiovarainministeri Vanhanen hyvin totesi, että sittenhän nähdään laittaako Italia suunnitelmaansa rahaa pankeille. Epäili, että eipä taida tehdä.

Suomi ei myöskään maksa (tai lahjoita, kuten Persut sanovat) mitään miljardisummaa nyt jonnekin etelän valtioille omasta kassastaan. EU-komissio ottaa lainaa omiin nimiinsä (korot säilyvät alhaisina) ja jäsenvaltiot takaisinmaksavat sitä vuodesta 2028 alkaen jäsenmaksuissa (takaisinmaksuaika on vuoteen 2058 asti).

Mutta Suomi saa sieltä nyt välitöntä rahaa tähän tilanteeseen sen reilut kolme miljardia, joka tulee tarpeeseen.

Mitään omaa vaihtoehtoa Persuilla ei ole. Persut myös tuntuvat elävän jossain ihan omassa rinnakkaismaailmassa, jossa ihan kuin koronaa ei olisikaan.

He vastustavat pakettia. He eivät olisi hyväksyneet pakettia EU:ssa. Näin ollen Suomi olisi ollut ainoa sen kaataja.

Jos Persut kuvittelevat, että Suomi olisi voinut sanella kaiken haluamallaan tavalla, ei se ole realismia. Silloin ei ymmärretä mitä neuvottelu on. Lopputulos on kompromissi, jossa kuitenkin Suomen tavoitteet näkyvät vahvasti esimerkiksi enimmäistakaukset tulivat sinne Suomen vaatimuksesta eli Suomi on vastuussa vain omasta ennaltamääritellystä osuudesta (kuten muutkin). Ja jo sillä, että EU kykeni sopimaan yhdessä tällaisen merkittävän paketin, oli positiivinen vaikutus ennen kuin euroakaan on jaettu.

Persujen mepit vastustavat EU:ta. Persujen kansanedustajat olivat joukolla eduskuntatalon ulkopuolella järjestetyssä EU- eroa vaativassa mielenosoituksessa peukuttamassa, pj. Halla-aho vihjaili EU- eron suuntaan jne.

Mutta Persut eivät vastaa suoraan kysymykseen, EU:ssa vai sen ulkopuolella?

Ajavatko he eroa EU:sta?

(KD- puolue voi vastata myös).

Tätä kysyttiin elvytyspakettikeskustelussa useita kertoja, vastausta ei tullut.

Pistin hyvilläni merkille, että myös Kokoomuksesta tätä vastausta vaadittiin. Esimerkiksi edustaja Kai Mykkänen.

Miksi Persut eivät vastaa tähän kysymykseen suoraan?

Koska heiltä menisi vastustaminen ja mielikuvilla pelaaminen pois.

Koska sillä olisi konkreettisia seurauksia ja vaatisi vastuunottoa.

Jos he vastaisivat, että Suomen oltava EU:ssa, niin silloin pitäisi kyetä yhteistyöhön ja kompromisseihin ja katsomaan isoa kuvaa ja kokonaisuutta. Ei silloin voi vaan ängätä vastaan joka asiaan ja nakertaa EU:n toimintakykyä sisältäpäin. Elvytyspaketin kaataminen ainoana maana, paketin, joka kuitenkin puutteineen on tilanteeseen välttämätön… se ei tekisi Suomelle hyvää.

Jos vastaisivat ulos EU:sta, silloin heidän olisi otettava ne seuraukset vastaan mitä siitä seuraisi. Miten he sen toteuttaisivat? Miten se auttaisi Suomea tällaisessa kriisissä? Millainen vaikutus jo sellaisen ilmoittamisella olisi Suomelle?

Kun seuraa Britannian lähtöä, niin taitaa tulla huomattavan kalliiksi heille ja on jo tullut.

Perussuomalaisten kaartelu tämän kysymyksen äärellä on selkärangatonta vastuunpakoilua. Etenkin vielä korostetusti tällaisen kriisin keskellä. Kriisin, joka vakavin sitten toisen maailmansodan.

Heidän on vastattava tähän kysymykseen.

Ajavatko Persut eroa EU:sta vai pitääkö Suomen olla EU:ssa?

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu