Perussuomalaisten surkea suoritus välikysymysdebatissa.

Katselin Persujen alulle laittaman välikysymyksen keskustelua (LiikeNyt ja KD olivat messissä välikysymyksessä).

Se oli suoraan sanottuna surkea suoritus. Heikot on eväät ja kukaan ei sano suoraan, että haluavat EU eroa, vaikka kaikesta se puskee läpi.

Edustaja Meri kyseli voiko käydä niin, että Suomi ei saa mitään?

Tästä hän olisi voinut ottaa ihan itse selvää.

Ei voi käydä. 70%:n osuus on jo selvää, maksetaan v. -21-22. 30%  tarkentuu v.2022 ja maksuun -23.

Persut virallisessa välikysymysasiakirjassa väittävät Italian saavan paketista 200 miljardia. Tämä on täysin keksitty ja valheellinen luku. He eivät valtiovarainministeri Vanhasen pariinkin kertaan kysyessä erittelyä, antaneet mitään. Kuinka olisivat voineetkaan kun keksitty luku.

Päivitys! Näyttäisi, että tämä 200 on otettu koko hela hoito sisältäen lainat yms., joita Italia voi saada. Paketin suorat avustukset on tämä 70-30 homma ja Italian luku alla.

Oikea luku on 30,7 (tämän hetkinen tilanne). Se on saannon ja Italian maksuosuuden erotus avustuksista. Ja nimenomaan näistä avustuksista on kyse kun puhutaan esim. Suomen maksuosuudesta, se reilu 6 mrd.

Jotkut voivat sanoa tätä epätarkkuudeksi, itse kutsun tahalliseksi valehteluksi ja hämäämiseksi. Tai voi olla tietysti väärinymmärrystäkin, jolloin sen voi korjata.

https://ec.europa.eu/info/strategy/recovery-plan-europe_fi

Asia, jota Persut eivät myöskään koskaan kerro; Italia maksaa yli 40 mrd. Sitäkään he eivät kerro, että 7 vuoden rahoituskehyksessä Italia on nettomaksaja.

Persuilta myös kysyttiin useaan kertaan vaihtoehtoa. Ainoa konkreettinen ehdotus oli:

 

Persut myös kritisoi Suomen saantoa ja kuinka mm. Italia saa enemmän. Samalla he kuitenkin ovat itse esittäneet, että jakokriteerit tulisi sitoa AINOASTAAN koronan vaikutuksiin. Näin sanoi Halla-aho viime kesänä. Tämä tarkottaisi mm. Italialle vielä isompaa määrää.

Persujen politiikka perustuu vastustamiselle ja nyt se on mennyt jo niin pitkälle, että vastustavat omia esityksiäänkin.

Persujen linja johtaisi suureen epävarmuuteen, yhteistyöhaluttomuuteen, yhteistyökyvyttömyyteen, maatalouden saantojen leikkaamiseen (7.vuoden rahoituskehyksessä nämä turvattiin), se johtaisi Suomen sivuraiteelle Suomen tärkeimmältä vientimarkkinalta ja Suomen käytännössä satojen miljoonien ihmisten sisämarkkinoilta.

Se johtaisi EU eroon. Sitä he oikeasti ajavat, mutta eivät uskalla sanoa ääneen. Sen sijaan lietsovat epäluottamusta.

Jotkut voisivat sanoa tätä taktiikaksi, itse kutsun sitä pelkuruudeksi ja vastuunpakoiluksi.

+6
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu