Perussuomalaisten välikysymys on julkisuustemppu kannattajille.

Oppositiolle näytti selvä asia olevan erittäin epäselvä kyselytunnilla. Hyvin hämmentävää seurattavaa kun hallitus kertoi noudattavansa viranomaisten kanssa kansainvälisiä sopimuksia, oppositio tuntui pöyristyvän. Tuntui, että tilanne oli se, ettei edes viitsitä kuunnella ja ajatella sitä, mitä hallituksesta vastattiin.

Nyt PS tehnyt välikysymyksen Suomen linjasta Kreikan-Turkin rajatilanteesta.

Oppositiolle ja etenkin Persuille esittäisin pientä viitseliäisyyttä asioiden selvittämiseen.

Sisäministeri Ohisalo sanoi selvästi, että Suomen viranomaiset eivät osallistu mihinkään lainvastaiseen toimintaan. Valtiovarainministeri Kulmuni kertoi Suomen tukevan Kreikkaa tilanteen tasapainottamisessa kuten on myös todennut sisäministeri. Rajavartiolaitos on tukemassa Kreikan viranomaisia ja ohjaamassa pakolaisia asianmukaisiin viranomaisprosesseihin esim. turvapaikka, käännytys jne.

*Eli Suomen Rajavartiolaitoksen työntekijät luvattoman rajanylittäjän haltuunsa saatuaan ohjaavat hänet Kreikan viranomaisille. Rajavartiolaitos ei ole valvomassa, mitä Kreikan viranomaiset sitten tekevät. Mikäli Kreikka sitten rikkoo lakia omassa menettelyssään se on valvovien elinten puututtavissa oleva asia.

Suomen rajavartiolaitos ei ole se valvova elin. Mikäli Kreikka toimisi kansainvälisten lakien vastaisesti, Frontexin pääjohtaja on velvollinen puuttumaan ja keskeyttämään sellaiset toimet ja on myös vastuussa mikäli ei tee niin.

Lainaan Rajavartiolaitosta:

Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan maa- ja merirajoilla tapahtuvan rajavalvonnan tehtävänä on mahdollistaa sujuva ja turvallinen rajanylitysliikenne sekä *paljastaa luvattomat rajanylittäjät ja saattaa heidät asianmukaiseen viranomaisprosessiin: turvapaikanhakijat turvapaikkaprosessiin ja käännytettävät käännytysprosessiin.

Työtehtävissään suomalaiset rajavartijat noudattavat aina Suomen ja Euroopan unionin lainsäädäntöä, kansainvälisiä sopimuksia sekä kunnioittavat perus- ja ihmisoikeuksia. Frontex-operaatioihin osallistuessaan Rajavartiolaitoksen henkilöstö ei tingi näistä. Työssämme ei voi syntyä ristiriitaa lainsäädännön, perusoikeuksien ja tehtävien suorittamisen välillä.

Operaatiosuunnitelman sisältö on määritelty Eurooppalaista raja- ja merivartiostoa koskevassa asetuksessa ja se kattaa muun muassa perusoikeuksien kunnioittamisen ja menettelyt, joiden mukaan *kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat henkilöt ohjataan isäntävaltion viranomaisille. Frontexin pääjohtaja on velvollinen peruuttamaan tai keskeyttämään minkä tahansa viraston toimen, jos hän katsoo, että siinä rikotaan vakavalla tavalla perusoikeuksia tai kansainvälisen suojelun velvoitteita.

Turvapaikan hakeminen on perusoikeus. Sitä ei voi estää. Silloin rikotaan kansainvälisiä sopimuksia.

Suomen hallituksen ja Rajavartiolaitoksen kanta on yksiselitteisesti, että Suomen viranomaiset eivät osallistu laittomaan toimintaan. Rajavartiolaitos on mukana yllä kuvatun mukaisesti.

He EIVÄT myöskään ole siellä valikoimassa pakolaisia Suomeen! Ne 175 aiemmin päätettyä pakolaista, jotka otetaan, ovat eri ihmisiä kuin nyt nämä Kreikan/Turkin rajalle tulleet. He ovat jo Kreikan puolella olevilla leireillä pitkäänkin olleita, alaikäisiä ja yksinhuoltajaperheitä.

Näiden lisäksi Suomi avustaa Kreikkaa muilla humatäärisillä toimilla. Sisäministerin twiitti:

”Kreikka on lisäksi tänään hyväksynyt Suomen tarjouksen toimittaa telttamajoitus 500 henkilölle, retkipatjoja, huopia, pressuja ja vesitankkeja.”

Tästä tilanteesta voi ihan kuka tahansa lukea Rajavartiolaitoksen tiedotteen asiasta. Hallitus, sisäministeri ja Rajavartiolaitos ovat aivan samalla sivulla asiassa:

https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/rajavartiolaitos_on_vastaanottanut_pyynnon_nopeasta_rajainterventiosta_maarajalla_79084

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu