Petteri Orpo eri mieltä Petteri Orpon kanssa.

Mikä on kokoomuksen kanta siihen, että jos lapsi ei muuten pääse Suomeen, voidaanko äiti tuoda mukana vai ei?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kanta on tässä asiassa ollut viime keväästä lähtien hyvin selkeä, että ei tuoda. (Orpo/Demokraatti).

Eli Kokoomus jättäisi ne lapset sinne.

Pääministeri Marin kommentoi mm. tähän liittyen.

Kokoomuksesta on syytelty hallitusta virnamomaisten selän taakse menemisestä, vaikka hallitus toimii ns. vallan kolmijako-opin mukaisesti:

Meillä on vallan kolmijako-oppi. Hallitus, eduskunta, poliitikot tekevät poliittisia linjauksia ja päätöksiä, mutta me emme tee päätöksiä yksilöiden hengestä ja elämästä yksilötasolla. Se on viranomaisten tehtävä, joilla toimivaltuus on. Mielestäni tästä pitää pitää kiinni. Olin aika ihmeissäni siitä, että kokoomuksen suunnalta tämä erittäin voimakkaasti kyseenalaistettiin ja sanottiin, että hallitus piilottelee virkamiesten selän takana. Näinhän ei ole. Meillä on oikeusvaltiorakenteet ja niistä kaikissa tilanteissa pitää kiinni. –Pääministeri Marin.

Petteri Orpo twitterissä Ylen Ykkösaamun Marinin haastettelun jälkeen:

Harmi, että Marin jatkaa joulun alla vastakkainasettelua. Kokoomus ei tingi oikeusvaltiosta ja haluaa auttaa lapsia. Nyt kannattaisi keskittyä ratkaisujen hakemiseen, joilla lapset saadaan Suomeen heikentämättä turvallisuustilannetta.

Ensinnäkin Marin vastasi toimittajan kysymykseen…

Veikkaan, jos Marin olisi sanonut ”en kommentoi”, Orpo olisi twiitannut, ”miksi pääministeri ei vastaa kysymyksiin?”

”Kokoomus ei tingi oikeusvaltiosta ja haluaa auttaa lapsia”, mutta silti kyseenalaistaa oikeisvaltiorakenteet ja toimintamallin, joihin Marin viittaa. Joiden mukaan hallitus on menetellyt.

”Nyt kannattaisi keskittyä ratkaisujen hakemiseen, joilla lapset saadaan Suomeen heikentämättä turvallisuustilannetta.”. Tätähän ulkoministeri Haavisto (jolle Kokoomus äänesti epäluottamusta) ja hallitus ovat tehneetkin. Ja viranomaiset ulkoministerin nimittämän erityisedustajan johdolla selvittelevät, neuvottelevat ja tekevät harkinnat yksilötasolla lapsien tilanteen (terveys jne.) ja turvallisuusnäkökulmat (äidit) huomioiden. Orpolasten kohdalla tilanne ”yksinkertaisempi”.

Joko Petteri Orpo on eri mieltä itsensä kanssa (ja puolueensa) tai sitten Marinin lausahdukset osuvat aivan oikeaan.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu