Pormestari Vapaavuori, ota vastuu ryhmäsi höllennyspäätöksistä!

THL, HUS ja hallitus linjasivat ettei pidä lähteä tässä pahenevassa tilanteessa höllentämään rajoituksia.

Jan Vapaavuoren johtama pääkaupunkiseudun koronaryhmä teki näiden linjausten vastaisia päätöksiä. Harrastustoiminna avaaminen, 2.asteen palaaminen lähiopetukseen.

Pääministeri kutsui asiaa sen oikealla nimellä eli vastuuttomaksi.

Kysynpä Lepomäeltä ja muilta, kun hallituksella ja pääministerillä on yleisvastuu, niin eikö silloin ole täysin paikallaan, että pääministeri puuttuu asiaan, jos joku taho toimii linjausten vastaisesti kuten pk.seudun koronaryhmä teki?

Hallitus tottakai vastaa omista linjauksistaan ja päätöksistään. Esim. nyt poikkeusolojen toteamisesta ja kolmen viikon sulusta, ravintoloiden sulkemisesta.

Normaalilainsäädännössä kuitenkin ne esim. rajoitusten toimeenpanopäätökset tehdään alueilla. Tämä tuntuu kyllä unohtuvan jatkuvasti monelta.

Näistä pk.seudun tehdyistä höllennyspäätöksistä on vastuussa pk.seudun koronaryhmä. Päätökset olivat vastoin THL:n, HUS:n ja hallituksen kantaa. Vastuu päätöksistä lienee päätöksen tekijällä. Eikö niin?

Nyt Vapaavuori syyttää täysin vailla perusteita pääministeri Marinin syyllistävän lapsia ja nuoria. Täysin asiaton väite.

Tämä korona-aika on ollut lapsille ja nuorille raskas. Tämän on pääministeri todennut.

Nytkin uusien rajoitusten kiristysten myötä on linjattu, että lapsien ja nuorten kohdalla rajoituksia aletaan purkamaan ensimmäisenä.

Kritisoida saa ja pitääkin, jos on aihetta,  mutta joku asiallisuus olisi hyvä säilyttää.

Toisin kuin ravintoloitsija Henri Alen. Hän sanoo Marinin välittävän vain omasta urastaan. Alen varmaan rehtinä poikana kertoo myös miten se loppu meni…? Taitaa alkaa H:lla se sana. Ja se ei ole hepokatti.

Menkää toki asioimaan jatkossakin Alenin ravintolassa, jotta hänenkin elinkeinonsa selviytyisi.

Mutta ei tämä asiallista ole.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu