Rokotteista. Ei syytä hosua.

Suomi on mukana EU:n rokotehankinnoissa. On kaikkien rokotteiden ostoissa ja optioissa (kahdelle on annettu myyntilupa kirjoitushetkellä. Seitsemän taisi olla kaikkiaan).

Suomi tilannut 20 miljoonaa rokotetta.

Ymmärtääkseni Suomi saanut oman osuutensa mukaisesti näistä jo tulleista rokotuksista. Määrät ei vielä ole vain olleet ennakkoarvioiden mukaisia, mutta ne tosiaan perustuivat ennakkoarvioihin, ei vielä toteutuneeseen määrään.

Ymmärtääkseni myös rokotukset ovat sinällään lähteneet hyvin käyntiin.

Ensimmäisenä tullut rokote vaatii vaativamman säilytyksen, joten se tuo haasteensa. Jatkossa tulevien kohdalla se helpottaa.

Suomi haluaa rokotusten olevan mahdollisimman turvalliset eli käyneen kaikki hyväksymisprotokollat läpi. Ei ole syytä lähteä mm. Ison-Britannian tielle, jossa käytetty rokotteissa hätätilamenettelyä järisyttävän paljon vaikeamman tautitilanteen takia kuin Suomessa. Tähän sisältyy omat riskinsä.

Vauhti tulee tästä kyllä kiihtymään.

Oppositiossa on tuttuun tyyliin hallitusta arvosteltu. Halla-aho kutsui Suomen rokotehankintoja EU:n kautta naiiviksi. Orpo tarjoaa apuaan.

Mikä sitten on se vaihoehto?

Yrittää hankkia rokotteita yksin muiden jaloissa? Kyllä Suomi jäisi jalkoihin. EU:n kautta saadaan kaikkiin rokotteisiin määrät, joilla varmasti kaikki rokotetaan ja myös mahdollisimman turvallisesti.

Hankkia niitä ohi hyväksymisprotokollien ja myyntilupien näin lisäten rokotukseen liittyviä riskejä? Opposition kanta on siis lisätä rokotusten riskiä tarpeettomasti. Suomen tautitilanne on suhteessa hyvä. En näe, että olisi syytä oikoa. Eikä näe näistä vastaavat viranomaisetkaan.

Ymmärrän, että saattaa turhauttaa ja syyhyttää päästä tilanteesta ulos, mutta minä ainakin haluan rokotusten tapahtuvan mahdollisimman turvallisesti. Ei ole syytä oikoa ja ottaa lisäriskiä ja alkaa hosumaan, koska meidän tautitilanne on suhteessa hyvä. Pitää vaan nyt jaksaa noudattaa annettuja ohjeistuksia vielä jonkin aikaa.

On tietenkin syytä olla koko ajan hereillä tautitilanteen suhteen ja reagoida tarvittaessa.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu