Selkeää viestintää vaativat media ja oppositio levittävät itse disinformaatiota mm. liikkumisrajoituksista hämmentäen itse ihmisiä.

Mediassa ja oppositiossa vaaditaan hallitukselta selkeää viestintää (ihan aiheesta, koska viestinnän oltava mahdollisimman selkeää ja korjaamista on jonkin verran ollut).

Sitten kuitenkin media ja oppositio itse levittävät disinformaatiota hämmentäen ihmisiä.

Tässä Kokoomuksen Heinonen:

Ei ulkonaliikkumiskieltoa olla määräämässä.

Tässä korjataan Heinosta muutenkin:

En itse näe miten ainoastaan öinen liikkumisenrajoitus ratkaisisi tilanteen täällä etenkään tähän aikaan vuodesta kun ei muutenkaan ole niin paljon väkeä öisin liikkeellä ja yökerhotkin kiinni.

Tässä toinen Kokoomuslainen, jota AVI korjaa:

 

AVI korjannut myös Iltalehden toimittajaa, joka levittää disinformaatiota:

”Raja vuotaa”

Ei vuoda. Ulkomaalaisten tartuntojen osuus 1,4%, jatkotartuntojen 1,1%. Rajaliikenne 95% pienempi kuin normaalisti. Rajatarkastukset olleet koko ajan EU:n tiukimmat.

Kuten THL kertonut, rokotusjärjestyksen muutos ei tätä akuuttia tilannetta ratkaise. Ensin rokotetaan ikäihmiset, riskiryhmäläiset ja hoitohenkilökuntaa ja sitten arvioidaan miten ja voidaanko rokotuksia kohdentaa. Jos rokotuksia nyt alettaisiin suunnata alueellisesti saadusta rokotteiden määrästä, tarkoittaisi, että riskiryhmässä olevia jäisi rokottamatta. Voimakas suunnanmuutos ei tapahtuisi nopeasti ja Pfizerin ja BioNTechin rokotteen säilytykseen liittyy myös isompia haasteita.

AVIn korjaus Iltalehden twitterissä pääkirjoitusartikkeli linkin alle:

 

Mediat hämmentää ihmisiä myös hölmöillä kysymyksillään, joilla aliarvioidaan ihmisten älykkyyttä:

Useimmissa erikoiskaupoissa varmaan verkkokauppa tai jonkinlainen nettitilausmahdollisuus. Jos koriste-esine on saatava juuri nyt, tilaa netistä ja hae postiautomaatista, vaikka välttämättömän ruokakauppareissun yhteydessä maskia pitäen ja käsiehygieniasta huolehtien.

Mieti omia päivittäisiä kontaktejasi ja vähennä ne minimiin.

Lue hallituksen ihan selkeä luonnos ja ajattele omilla aivoillasi omaa toimintaasi suhteessa siihen.

Ei se tämän vaikeampaa ole.

Syytä huomioida, että annettu luonnos, joka lähti eduskuntaan ei ole päätös, että liikkumisrajoitukset tulee. Eduskunta käsittelee ja, jos saa hyväksynnän, sitten hallitus antaa asetuksen käyttöönotosta, jos välttämämätöntä siinä vaiheessa.

Esitys on syytä käydä tarkkaan läpi, koska puhutaan isosta asiasta. Perustuslakivaliokunta varmasti perehtyy huolella. Ja antaa tarvittaessa korjausehdotuksia.

Mutta ehkä ei olisi syytä jäädä mediassa jumittamaan koriste-esineisiin…

 

Kun vaaditaan selkeää viestintää, niin voisiko ne vaatijat itse osallistua siihen ja olla levittämättä disinformaatiota!

—————————-

Alta löytyy hallituksen luonnos liikkumisrajoituksista. Kaikkien itse luettavissa. Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio todennut:

https://yle.fi/uutiset/3-11857176

Luonnos:

https://vnk.fi/documents/10616/56906592/HE+liikkumisrajoitus+luonnos+20210324+klo+1800.pdf/5478ce3e-e722-0f12-c257-34f5588d5426/HE+liikkumisrajoitus+luonnos+20210324+klo+1800.pdf?t=1616603762017

 

+9
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu