Toimittaja Erkki Petäjistön raportti bensan hinnoista Pariisista.

Täällä Erkki Petäjistö, Pariisi.

Täällä Pariiiisissa, aivan Eiffel-tornin välittömässä katveessa, bensan hinta on räjähdysmäinen.

Bensahan on ranskaksi Le Pö.

Ihmiset syyttävät öljyn maailmanmarkkinahinnan noususta Suomen Sanna Marinin hallitusta, joka on maailman vaikutusvaltaisin hallinto.

Kysyin haastattelemalla suomeksi eräältä ranskalaiselta, että mikä tilanne täällä Pariisissa ja hän vastasi jotain, että ”ui” ja poistui levitellen käsiään ja päätään pyöritellen.

Ymmärsin tästä hänen olevan menossa uimaan kun vit… kyrp… harmittaa niin jumalattomasti tätä ranskalaista täällä Pariiisissa. Hänellä oli patonki toisessa kainalossa. Luulen hänen käyttävän sitä kellukkeena uidessaan. Samalla voi haukata evästä niin jaksaa räpiköidä ranskalaisessa altaassa. Ranskalaisilla on kummallisia tapoja jopa täällä Pariisissa. Autojakaan eivät voi tehdä normaaleiksi.

Hän oli liikkeellä polkupyörällä, jota hän talutti. Ei ole enää rahaa täällä Ranskassa tankata edes polkupyöriä kun bensiinin hinta huitelee aivan pilvien välittömässä läheisyydessä.

Itsehän ajan Fiiatilla, joka ei vie paljon bensaa kuin vain ainoastaan silloin kun sillä ajaa.

Kiertelen sillä pitkin Pariisia raportoimassa täältä Pariisista.

Kävin Fiiatilla myös Versailles’n palatsissa, joka sijaitsee Pariisin melko välittömässä läheisyydessä. Palatsi on kuuluisan aurinkokuninkaan Juhani Tammisen koti. Tuttavallisemmin Tami Tammisen. Hänhän oli nostamassa Ranskaa liigaan.

Yritin saada häneltä haastattelua, mutta hän ei ollut kotona. Palvelusväki pyöritteli päätään kun tiedustelin heiltä suomeksi onko Tami kotona.

Hän on nostamassa Sportia liigaan. Näin olen ymmärtänyt.

 

Täällä Erkki Petäjistö ja Pariisi ja bensan välitön hinta.

 

 

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu