Tunnustusta annettava kun on sen aika (myös Persuille)

Olen viime aikoina voimakkaasti kritisoinut Perussuomalaisten toimintaa koronatilanteessa. Mielestäni aiheellisesti. Voi käydä lukemassa blokistani.

On kuitenkin annettava tunnustusta silloin kun on sen aika.

Liike Nyt/Hjallis Harkimo vetäytyi Perussuomalaisten turvapaikkapolitiikka -välikysymyksestä jo aiemmin ja nyt Persut ovat itse ilmoittaneet vetävänsä välikysymyksen pois.

Tämä on vastuullinen toimi tässä tilanteessa.

______________

Hallituksen on toimittava olemassa olevan lainsäädännön puitteissa. Ei tässä voi toimia sen mukaan kuka huutaa kovemmin kovimpia toimia. On pyrkimys tehdä oikeaan aikaan, oikeita toimia, joilla on myös lainsäädännöllinen tuki ja myös terveysviranomaisten tuki. Etenkin kun aletaan miettiä liikkumisrajoituksia ja elinkeinojen sulkemista. Ne ovat niin perustavaalaatua olevia oikeuksia, että riman on oltava korkealla ja niiden on mentävä myös perustuslakivaliokunnasta läpi.

Oikeusministeri Henriksson:

Jos lisätoimia on välttämätöntä ottaa käyttöön, olennaista on, että toimet ei mene pidemmälle kuin on perusteltua väestön suojelemiseksi. Liikkumisvapaus on hyvin keskeinen perusoikeus.

Tässä pitää koko ajan tiedostaa, että pitää tehdä hyvin tarkkaa työtä. Valmistelun pitää olla perusteellista ja kaikin puolin nojautua faktoihin.

Oikeusvaltiossa nojataan siihen lainsäädäntöön, joka on voimassa ja tehdään toimia, jotka sen mukaan ovat mahdollisia.

Eli kovin aikaisessa vaiheessa ei olisi ollut edes mahdollista rajuihin liikkumis -tai elinkeinojensulkemisrajoituksiin. Eivät varmaan olisi menneet perustuslakivaliokunnasta läpi. Elinkeinojen sulkemisissa taitaa olla vielä hankalampi tilanne lainsäädännön osalta. Voi olla, että vieläkään ei ole koko Suomea koskevia perusteita samanlaisiin liikkumisrajoituksiinkaan. Varmaan Uudenmaan osalta täyttyy kyllä ja sitten olisi valmius reagoida nopeasti myös muiden alueiden osalta tarpeen tullen.

Helppoa on aina huudella, mutta käytäntö voi olla aina kinkkisempi.

Tässä on sisäministeri Ohisalon haastattelu kun oli vieraana Ylen erikoislähetyksessä. Avaa hyvin sitä kokonaisuutta minkä läpi asetusten ja päätöksien on mentävä ja miksi on toimittu kuten on toimittu: https://yle.fi/uutiset/3-11271128

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu