Uhratkaamme ajatus Perussuomalaiselle valkoiselle heteromiehelle, joka on uhri.

Hallitus julkaisi tasa-arvoa edistävän ohjelman. Siellä puhutaan intersektionaalisesta näkökulmasta. Sisäministeri Ohisalo kirjoitti intersektionaalisesta feminismistä.

En tiennyt mitä intersektionaalinen tarkoitti, joten käytin tällaista uutta keksintöä kuin ”asioista selvää ottaminen”. Ehkä olette kuulleet?

Intersektionaalinen siis tarkoittaa tässä yhteydessä, että pyritään tunnistamaan epätasa-arvon ja syrjinnän eri muotoja ja sitä kautta puuttumaan niihin. Ei vain sukupuolen epätasa-arvoa. Valkoinen seksuaalivähemmistöön kuuluva nainen saattaa kokea syrjintää seksuaalisen suuntaumisensa takia ja sukupuolen vuoksi. Tummaihoinen seksuaalivähemmistöön kuuluva nainen saattaa kokea sitä niin sukupuolen, seksuaalisen suuntaumisen kuin ihonvärin. Turvapaikanhakijanainen/mies kokea erilaista syrjintää kuin ns. kantasuomalainen nainen tai mies jne. Eli eri muotoja, jotka saattavat kasautua ja risteytyä.

Löysin hyvän kirjoituksen:

Perussuomalaiset ilmeisesti vastustavat hallituksen tasa-arvoa edistävää ohjelmaa.

Immonen on myös unohtanut koronakriisin näköjään. Ja ilmeisesti hänen mielestään hallituksen tulisi tehdä vain yhtä asiaa. Mutta kun nyt sattuu olemaan naisvetoinen hallitus, niin ovat kykeneviä multitaskaamaan. On korona hullunmyllyn keskellä valmisteltu mm. sote ym.

Loukkasinkohan nyt Persu miehiä? Pyydän anteeksi, jos näin on.

Jussi Halla-aho on kirjoittanut tekstin, jossa demonstroi mitä intersektionaalinen feminismi nimenomaan ei ole. Se ei ole mikään salaliitto:

https://www.suomenuutiset.fi/sisaministeri-ohisalo-ilmoitti-juuri-tasa-arvon-kasitteen-radikaalista-muutoksesta-intersektionaaliseksi-halla-aho-hierarkiassa-alimpana-on-tietysti-valkoinen-heteromies/

Valkoinen heteromies on tässä kuulemma ”hierarkiassa alimmaisena”. Tämän täytyy olla maailmanennätys uhriutumisessa.

Eiköhän maailman etuoikeutetuin hahmo ole juuri ”valkoinen heteromies”.

On ilmeistä, että Hankamäen Totuus Kiihottaa -kirjan ajatukset feministeistä ja naisista eivät olleet mitään Perussuomalaisista irrallisia näkemyksiä.

Ilmeisesti Perussuomalainen ”valkoinen heteromies” on niin hauraan epävarma itsestään, että ego särkyy kuin heikoin lasi kun epätasa-arvon eri muotoihin puututaan ja niitä tunnistetaan (mm.naisten kohdalla).

Ministeri Ohisalo tässä avaa termiä itsekin (HS):

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006554708.html

Ja esittää hyvän kysymyksen, ”Ihmettelen, miksi yhteiskunnan, jossa jokainen saa olla niin vapaa ja omanlaisensa kuin haluaa, edistäminen pelottaa ihmisiä?

Keksin ainakin yhden vastauksen. Jos katsoo olevansa etuoikeutetussa asemassa suhteessa toiseen ihmiseen tai ryhmään, kokee uhkaksi, jos he saavat samat oikeudet kuin itsellä on.

Samaa näkyy esim. uskovaisten suhtaumisessa seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin. Esim., jos seksuaalivähemmistöihin kuuluvat saavat samat oikeudet kuin Päivi Räsäsellä. Tämän hän ilmeisesti kokee uhkana, vaikka Räsäseltä ei viedä mitään pois. He saavat ainoastaan samat kuin Räsäsellä on aina ollut. Räsänen katsoo olevansa jotenkin etuoikeutettu suhteessa seksuaalivähemmistöihin.

Ohisalo toteaa myös osuvasti: ”Selkeästi meillä on tekemistä, jos ihmiset kokevat pelottavaksi sen, että kaikki saisivat olla omia itsejään”.

Tästä löytyy hallituksen tasa-arvo-ohjelma. Tätä siis ilmeisesti Perussuomalaiset vastustavat:

https://valtioneuvosto.fi/documents/1271139/20825107/Valtioneuvoston_periaatep%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s_hallituksen_tasa-arvo-ohjelma_2020-2023+.pdf/abc3b771-8611-8b85-937d-34531e90f712/Valtioneuvoston_periaatep%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s_hallituksen_tasa-arvo-ohjelma_2020-2023+.pdf?t=1593083333541

———————-

Uhratkaamme ajatus Perussuomalaiselle valkoiselle heteromiehelle, joka on uhri. Ajatus hänen hauraalle olemukselleen, jota tasa-arvo ajatukset uhkaavat (etenkin naisten, tummaihoisten ja seksuaalivähemmistöjen).

Itse en kykene millään kokemaan uhkana, jos naiset tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvat tai tummaihoiset tai kaikkien intersektionaaliset yhdistelmät saavat saman arvon ja samat oikeudet kuin minulla on ja on ollut. Mitään ei viedä minulta pois.

En olekaan Perussuomalainen.

 

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu