Uskonnon totalitaristisesta luonteesta ja uskonnon vihapuheesta.

Kun katsoo näitä isoja monoteistisiä uskontoja, nehän ovat totalitaarisia järjestelmiä ytimeltään.

Voin todistaa asian.

Totalitaariset järjestelmät: ”...joille on ominaista tietyn poliittisen aatteen ehdoton valta, muun poliittisen toiminnan tukahduttaminen ”.

Nyt vaihdat ”jumalan” tuohon poliittisen aatteen paikalle ja tuohon poliittisen toiminnan paikalle ”uskontojen. Kuuluisi”…joille on ominaista tietyn jumalan ehdoton valta, muun uskontojen tukahduttaminen”.

Saat monoteistiset valtauskonnot ja niiden opit ja ”pyhien kirjojen” tekstit. Historia kertoo käytännön esimerkkejä toiminnasta. Ja nykyisyys myös.

Otetaan tähän esimerkkinä kristinusko.

Olen täysin vakuuttunut, jos kristitty kirkko johtaisi tätä maata ja olisi ylin auktoriteetti, tilaa muille uskonnoille ei olisi. Tai uskonnottomille.

Jumala hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaa, kuului tämä mihin kansaan tahansa” (UT/Apostolien teot 10:35)

Tässä ollaan totalitarismin ytimessä, ”jumala hyväksyy jokaisen joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan”. Tämä viesti on Uudessa Testamentissa kuten myös Vanhassa Testamentissa ja Koraanissa:

– Teidän tulee pelätä Herraa, Jumalaanne, palvella häntä ja vannoa yksin hänen nimeensä.” (VT)

Pelätkää Allahia ja tietäkään, että Allah näkee kaiken, mitä teette.” (Koraani), Ne, jotka eivät usko ja kieltävät ilmoituksemme, ovat helvetin tulen asukkaita, ja he pysyvät siellä ikuisesti.” (Koraani)

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” – Jeesus

Tämä on alamaismentaliteetin ja palkinnon masokistinen liitto.

Samalla kun olet jatkuvan valvonnan alla, 24/7.

Minua hän ei hyväksy. Tai muita uskontoja, koska on noudatettava Hänen tahtoaan, ei ole muita jumalia.

Jeesus kertoo tässä, että ansaitsen saman kuin kuolleeksi hakattu. Ansaitsenko? Oletko samaa mieltä?: ”Mutta päivänä, jota tuo palvelija ei arvaa, hetkenä, jota hän ei tiedä, hänen isäntänsä tulee ja hakkaa hänet kuoliaaksi, ja niin palvelija saa saman kohtalon kuin epäuskoiset.” (Luukas 12:46).

Ongelma tulee siinä, että miljoonat ja miljoonat ihmiset pitävät näitä tekstejä auktoriteetteina.

Ja se tekee näistä myös vihapuhetta. Voin todistaa:

Kiihottamien kansanryhmää vastaan:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi

Törkeä:

Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne.

KORAANI:

”Ne, jotka hylkivät Meidän ilmoitustamme, poltamme Me totisesti Tulessa. Niin usein kuin heidän ihonsa kärventyy, annamme sen sijalle uuden, jotta he maistaisivat tuskaa, Jumala on totisesti mahtava ja viisas.

”Uskottomia odottaa tuskallinen rangaistus.

”Niiden päällä, jotka ovat syyllistyneet epuskottomia vastaan. He kuuluvat Helvettiin.”

”Totisesti ne, jotka eivät usko, sekä Kirjoituksen saaneet että pakanat, joutuvat helvetin tuleen ja jäävät sinne ikuisiksi ajoiksi. Nämä ovat ihmisistä kurjimpia.”

RAAMATTU (otteet UT:sta. Otin UT:sta niin ei päästä sanomaan ”no, se on Vanha Testamentti”):

”Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.” (Raamattu/UT).

”Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa. Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan.” (Raamattu/UT).

”Ellette usko, että minä olen se joka olen, te kuolette synteihinne.” (Jeesus).

”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.” (Jeesus).

”…Kun herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille.

MINUT tuhotaan, viha pysyy päälläni, rangaistaan, palan poroksi, olen ihmisistä kurjimpia jne.

Päivi Räsänen julkaisi Helsinki Pride- tapahtuman yhteydessä tekstin Twitterissä, jossa viitataan Raamatun kohtiin. Yksi niistä on, jossa jumala itse sanoo (kuvan alalaita):

3.Mooseksen Kirja 20:13

”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

(kuva otettu Räsäsen twitteristä).

Päivi Räsänen pitää tätä tahoa totena ja auktoriteettina ja toinen olennainen asia on asiayhteys eli Pride

Jokainen voi suorittaa ajatusleikin. Jos kansanedustaja X kirjoittaisi Facebook seinälleen samankaltaisen tekstin kuin 3.Mooses 20:13 tai julkaisisi tekstin, jossa viitataan samankaltaiseen, ilman uskonnollista yhteyttä, täyttäisikö se mainitun lainkohdan?

Täyttäisi.

Jostain syystä kun kyse uskonnollisesta tekstistä, sillä pitäisi olla vapautus.

Jos nämä tekstit ovat fiktiivisiä tarinoita, niin ei ongelmaa. Kyllä fiktiivisissä romaaneissa on kirjoitettu pahempaakin.

Mutta, jos pidät totena ja auktoriteettina, kuten miljoonat ja miljoonat pitävät, asia muuttuu. Silloin ne muuttuvat suoriksi uhkauksiksi mm. minua kohtaan ja täyttävät yllä mainitun lainkohdan täysin.

Pidän niitä fiktiivisinä tarinoina, joten en jaksa ja enkä viitsi hukata elämääni tyhjiin uhkauksiin.

”I have no time to waste on this planet being told what to do by those who think that god has given them instructions.” – Christopher Hitchens

Ja, jos olisi totta, tuollainen uhkailu kertoisi ainoastaan uhkailijan omasta pienuudesta. Olisin moraalisempi kuin se, joka minua rangaistuksilla uhkailee.

Oikeastaan tämä lainaus on asian ytimessä uskontojen totalitaristisesta luonteesta:

”Think of yourselves as free citizens who are not enthralled by any supernatural authority; which, you’ll notice, is always interpreted for you by other mammals who claim to have access to this authority that gives them special power over you. Don’t have your lives run like that”

– Christopher Hitchens

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu