Uskonnonvapaus – vapaudu vankilasta kortti.

Tapaus Päivi Räsänen.

Hän on tutkinnassa kirjoituksistaan.

En tiedä onko hän seuraavasta esimerkistä, mutta olisi syytä olla.

Viime kesän Helsinki Pride tapahtuman aikaan Räsänen twiittasi tekstin, jossa viitattiin Raamatun kohtaan, jossa jumala, jota Räsänen pitää auktoriteettina, käskee surmaamaan homoseksuaalit. Kohta kuuluu:

”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

Olennaista tässä on asiayhteys. Se on Helsinki Pride.

Jos tämä ei täytä kiihottaminen kansanryhmää kohtaan -lakia niin mikä sitten?:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Törkeä kuuluu:

”Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne.

Toistan ja korostan. Päivi Räsänen pitää kyseistä teosta ja siinä esiintyvää jumala hahmoa auktoriteettina.

Jokainen voi tehdä ajatusleikin.

Sama skenaario ja samat elementit, mutta poistat uskonnollisen yhteyden.

Ei kovin moni pitäisi ongelmana tuomita kyseinen tapaus mainitun lain mukaan.

Mutta jostain syystä kun se tehdään uskonnon alla, sillä pitäisi olla vapautus.

Millä perusteella?

Uskonnonvapaus tarkoittaa, että sinulla on omassa yksityiselämässäsi vapaus uskoa ja harjoittaa uskontoa.

Se ei tarkoita, että sinulla olisi vapaus solvata, uhata tai tehdä ja sanoa ja kirjoittaa mitä tahansa tai ettei yhteiskunnan lait koskisi sinua.

Kaikki ovat yhdenvertaisia lain edessä. Niin tulisi olla myös Päivi Räsäsen.

Uskonnonvapaus on kuin vapaudu vankilasta -kortti. Sen taakse voi aina mennä piiloon kuten Räsänenkin.

———-

Ajatus, että ihmisten kaikkia uskomuksia pitäisi kunnioittaa, on älytön.

Ei tarvitse.

Kunnioitatko Hitlerin uskomuksia tai Himmlerin tai KKK:n tai tyttöjen sukupuolielinten silpomiseen liittyviä uskomuksia jne.?

———-

Palaan vielä Päivi Räsäseen.

Hän siis pitää Raamattua ja jumalaa auktoriteettina. Kristityt, mukaanlukien Räsänen, kertovat aina kristinuskon viestin olevan rakkautta.

Se toki sitäkin on, mutta se koskee vain niitä, jotka uskovat tai alkavat uskoa.

Ei se kaikkia koske.

Kauhistelevat islamin tekstejä, mutta siinä on se ongelma, että Uuden Testamentin viesti ei ole sen ruusuisempi meille uskonnottomille ja ei uskoville kuin Koraaninkaan tai Vanhan Testamentin.

Kristityt ottavat VT:stä ns. kymmenen käskyä (jotka ovat vain kymmenen ensimmäistä).

”Älä tapa!”. Hyvä käsky ja viesti sinällään, mutta mitä Raamatussa tapahtuu lähes välittömästi sen jälkeen kun jumala on ko. käskyn antanut?

Jumala käskee tappamaan.

Käsky ”älä tapa” koskee sitä omaa porukkaa. Kyllä muita saa ja pitääkin surmata. Myös niitä, jotka eivät usko tai sitä nimenomaista jumalaa palvo (jota pitäisi myös pelätä: ”Teidän tulee pelätä Herraa, Jumalaanne, palvella häntä ja vannoa yksin hänen nimeensä”).

UT ei ole sen parempi.

  • ”Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.”
  • ”Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa. Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan.”
  • ”Ellette usko, että minä olen se joka olen, te kuolette synteihinne.” (Jeesus)
  • ”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.” (Jeesus).
  • ”Jotka eivät usko, tuomitaan kadotukseen” (Jeesus).
  • ”…Kun herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille

Nämä esimerkit koskevat suoraan allekirjoittanutta. Suoria uhkauksia.

Sinun on ostettava tarjous, muuten sinua rangaistaan. Sinun on ostettava tarjous, jotta pelastut. Tämä on aivan keskeinen oppi.

Uskontunnustuksista:

”Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen”.

———

Uskonnonvapaus tarkoittaa vapautta uskoa yksityiselämässäsi.

Se ei tarkoita vapautta rajoittaa muiden uskontoa. Ei tarkoita vapautta solvata, uhkailla yms. muita ihmisiä/ihmisryhmiä.

Yhteiskunnan lait pitäisi koskea myös Päivi Räsästä.

Uskonto ei voi olla vapaudu vankilasta -kortti, jolla voi saada vapautuksen lakien noudattamisesta.

Päivi Räsäsen tapauksessa ei ole kyse uskonnonvapaudesta mitenkään. Hänen vapauttaan ja oikeuttaan uskoa ei olla rajoittamassa tai kieltämässä.

Puututaan ainoastaan siihen kun hän käyttää uskontoaan ja sen tekstejä muiden ihmisten, kuten sukupuolivähemmistöjen, vähättelyyn ja herjaamiseen ja uskallan sanoa, uhkailuun.

Ja käyttää siihen auktoriteettinaan pitämäänsä tahoa.

Uskonnonvapaus tarkoittaa myös vapautta olla uskomatta.

Minulla on vapaus todeta Räsäsen uskomuksien olevan primitiivistä, ihmistekoista hölynpölyä, joista meidän olisi aika kasvaa jo ulos.

 

(kuvaliite lainaus: Christopher Hitchens)

 

Loppukevennys:

Yhdysvaltalaisessa kirkossa oli viesti nyt kun koronavirus on jyllännyt maailmalla (tämä on siis aivan totta):

Holy Water removed temporarily to reduce the risk of spreading viral illness.

Putosin.

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu