Välikysymys ja hallituksen toimintamalli.

Perussuomalaiset ja KD etunenässä jättäisivät LAPSET, vaikka kuolemaan sinne leirille, tekemättä mitään.

Toistan.

Perussuomalaiset ja KD etunenässä jättäisivät LAPSET, vaikka kuolemaan sinne leirille, tekemättä mitään.

Tarvitseeko sanoa muuta.

Kun Perussuomalaisten edustaja Mika Niikko (ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja) alkoi jakaa tuomioita, hän demonstroi hienosti käytännössä, miksi hallituksen valitsema toimintalinja on oikea viranomaisvetoisesta harkinnasta/selvityksistä.

Perussuomalaisille on salamyhkäistä toimintaa kun on poissa julkisuudesta pidettävää toimintaa ja asiakirjoja. Ymmärrys asioista on todella heikolla tasolla. Jo tällainen maallikkokin tajuaa ettei tällaisen tilanteen selvittelyissä ja valmisteluissa tuoda kaikkea julkisuuteen. On syy sille miksi on dokumentteja ja valmisteluja, joita ei tuoda julkisuuteen.

Ilmeisesti Perussuomalaiset lörpöttelisivät kaiken julki. Takaan ja alleviivaan, että näin toimiessa Persut ulkoministerin toimiin puututtaisiin.

Tämä Persujen, Kokoomuksen Ja KD:n jankkaus, ”mikä on hallituksen linja?”, osoittaa hyvin sen, että ihmisille, jotka ovat päättäneet olla ymmärtämättä ja eivät halua ymmärtää, on mahdotonta selvittää asiaa, vaikka kuinka selkeästi sen kertoisit.

Ja sitten on Kokoomus. Sanna Marinin kysymys ”eikä teitä hävetä?”, on aivan paikallaan. Kokoomus asemoituu Persujen kelkkaan. Puolueen, joka ei arvosta kansainvälisiä sopimuksia ja niiden mukaan toimimista. Puolueen, joka jättäisi LAPSET, vaikka kuolemaan, tekemättä mitään.

Mielestäni Kokoomuksen ei olisi pitänyt lähteä välikysymykseen mukaan missään tapauksessa vaan sen sijaan välikysymyskeskustelussa tuoda sitten omat kantansa esiin ilman Persut yhteyttä välikysymykseen mukaan lähdön kautta. Ilmeisesti Kokoomus tulee äänestämään Persujen tavoin ja näin asemoimaan itsensä vielä tiukemmin sen sakin kylmään maailmaan, jossa ihmisoikeudet (lapsienkin) voidaan heittää romukoppaan vallan tavoittelun tieltä.

KD:n linja on yhtälailla hämmästyttävä. Eikö kristtyjen sanoma kuulemma pitäisi olla anteeksiantoa ja rakkautta yms.? Niitä ei ole paljoa havaittavissa johdon puheissa ja siinä, että hekin asemoivat itsensä Persuihin. Olen toisaalta havainnut, että kaikkein voimakkaimmin uskovat tuppaavat olemaan niitä kaikkein ahdasmielisimpiä ja tuomitsevimpia (Päivi Räsänen esim.)

Hallituksen linjassa ja valitussa toimintamallissa ei ole mitään epäselvää. Tai on, mutta ainoastaan niille, jotka ovat päättäneet olla ymmärtämättä.

Se myös kunnioittaa ihmisoikeussopimuksia kuten oikeusvaltion kuuluukin. Se ei pelkää kymmentä naista ja kolmeakymmentä pääosin alle 6-vuotiasta lasta (tämä siis silloin, jos kaikki tulisivat. Ei liene realistinen). Se ei pakoile vastuuta tai piiloudu viranomaisten selän taakse. Se nimenomaan on antanut sen toimintamandaatin ja mallin viranomaisille, joilla on se ammattitaito sitten tehdä tarvittavat harkinnat ja selvitykset (turvallisuus sellaiset ykkösprioriteettina lasten tilanteen kanssa). Ja sitten tuomioistuimet tekevät mahdolliset rikosvastuulliset tuomiot. Näin sen kuuluu mennä.

Toistan vielä loppuun:

Perussuomalaiset ja KD etunenässä jättäisivät LAPSET, vaikka kuolemaan sinne leirille, tekemättä mitään.

Käytä hetki tämän sisäistämiseen. Ehkä toinenkin hetki.

Kysymys kuuluu myös, haluaako Kokoomus tosiaan asemoida itsensä tähän vai ovatko he sivistyspuolue (jona olen heitä pitänyt), joka kunnioittaa ihmisoikeussopimuksia ja lasten oikeuksia?

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu