Sammio
Kirjaudu blogeihin

Asioita, joista he eivät tiedä mitään

”Rasistinen ja poliittinen hyökkäys.” (Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps) perussuomalaisten Pekka Katajan pahoinpitelystä, Twitter 17.7.)

”Olikohan Pekka Katajan murhan yritys EU-eliitin tai EU:n tiedustelupalvelun tilaustyö?” (Laura Huhtasaaren avustaja Olli Kotro (ps), Twitter 18.7.)

”Tilanne herättää hämmästystä puolueen sisällä.” (Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps) poliisin pidätettyä kaksi äärioikeistolaista, HS 11.9.)

Hämmästystä herätti ainakin puolueen ulkopuolella sekin että uhri luonnehti ensin hyökkääjiä arabin näköisiksi. Arabin näköisiähän nuo on jos persulaseilla katsoo. Ja jos oikein tarkkaan katsoo niin kommunisteja kaiken lisäksi. Olihan aseena ainaki vasara ja ehkä myös sirppi. Voi olla että näin se ainakin koettiin. Ymmärtääköhän nämä liikkeet, että ihan itse kasvattavat vihan alustaa?

Teemu Torssonen toimii Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä ja maakuntavaltuutettuna. Torssonen erotettiin perussuomalaisista vuonna 2019. Keskisuomalaisen mukaan Pekka Kataja oli mukana, kun miehen erottamista puolueesta valmisteltiin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006632827.html?fbclid=IwAR3sl_IJ4X0JywkxWAzclBGMbhxZ3QyZsmzYLpc790rmOjhBnUuCNbiHYRk

Ihan yllätyksenä tuli ai kauhia kuin olisi vasaralla päähän lyöty ja kakkavirtaankin vahingossa joutui, kotkottaa Kike.  Turussa on järjestetty vuosittain 188 Kukkavirta -marssi elokuussa 2017 tapahtuneen terrori-iskun uhrien muistoksi. Marssin takana on Kansallismielisten liittouma, jonka puheenjohtaja murhasta epäilty mies toimii ja johon myös Teemu Torssonen kuuluu. Puheenjohtaja tunnustautuu sosiaalisen mediansa perusteella myös äärioikeistolaisen Soldiers of Odin -joukkion jäseneksi.

”Kaksi vuotta sitten Elomaa oli Aurajoen varrella seuraamassa 188 Kukkavirtaa. Kansanedustajan paikalla olo herätti tuolloin huomiota ja kysymyksiä.

– Olin siellä katsomassa kuten kaikki muutkin. Olin siinä Tuomiokirkon edessä, Elomaa sanoo ja kertoo olleensa kaupungilla paikallisyhdistyksen kokouksen vuoksi, ei tarkoituksella seuraamassa marssia.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e375566e-3acc-48de-8c5e-674704864852?fbclid=IwAR146X0fuoa7l5RKmTtBcvgnXkJ_CnIiGzIguI-psOPNlM8HkyD_pLWtLhk

Tässä onkin suunnilleen kaikki mitä aiheesta on kuultu persuilta itseltään.

 

Ja se Oodinin solttu oli kauhia

 

– Perussuomalaisten radikaalimmalla siivellä on linkkejä Odinin sotureihin ja muihinkin äärijärjestöihin. Odinien kohdalla linkki oli aluksi aika monella, mutta myöhemminhän Odinien jäsenmäärä on mennyt alaspäin, selvittää Tommi Kotonen Jyväskylän yliopistosta Ilta-Sanomien haastattelussa 13.9.

Kotosen tietämän mukaan Katajan murhan yrityksestä epäillyt miehet, kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen ja äärioikeistotoiminnastaan tunnettu Tero Ala-Tuuhonen, ovat sekä yhteistyökumppaneita että muutoinkin tuttavia.

– Ala-Tuuhonen on ollut jo vuonna 2016 paikallisten Odinien vetäjä. Paikalliset Odinit löysivät sielunkumppanin Torssosesta ja muun muassa jakoivat tämän esitteitä, kertoo Kotonen.

Noin vuosi sitten Ala-Tuuhonen kertoi jättävänsä Odinin soturit ja keskittyvänsä Kansallismielisten liittouman asioihin. Kotosen mukaan hän on sen jälkeenkin satunnaisesti osallistunut Odinien tapahtumiin.

Torssonen ei enää ole perussuomalaisten jäsen, vaan hänellä on oma yhden miehen valtuustoryhmänsä Jyväskylän kaupunginvaltuustossa. Kotosen mukaan ryhmän sihteeri kuuluu Kansallismielisten liittoumaan.

”Kotosen tietämän mukaan Pekka Kataja on kuulunut perussuomalaisissa entisen puheenjohtajan Timo Soinin tukijoihin ja Katajan poliittinen tausta on jo puolueen edeltäjässä Suomen maaseudun puolueessa eli Smp:ssä.

– Kun (Jussi) Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi, Kataja kauhistui, sanoo Kotonen.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006634828.html?fbclid=IwAR3IfQAJ_F4sHsuVP6htFrHLww37KR5RHNTskB_XLV1ZIO2Koo7uikeD9Ns

 

Eivät tiedä mitään mutta tietävät paremmin

 

Tämäkin on mielenkiintoista: Marokon Marrakeshissa hyväksyttiin 10.12.2018 Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact for Migration (GCM)-asiakirja. GCM nousi kansallismielisten agendalle lokakuussa 2018. Aihetta oli käsitelty pidemmän aikaa esimerkiksi Kansalainen.fi-vaihtoehtomediassa, mutta  varsinaisen alkusysäyksen näyttäisi antaneen 23. lokakuuta Adressit.com-palveluun luotu ”Adressi globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi”, josta tuli palvelun allekirjoitetuin adressi vuonna 2018.

”Adressin alullepanijoita ovat muun muassa Suomen Sisun Terhi Kiemunki ja Seikku Kaita, Soldiers of Odin -aktiivit Mika Ranta ja Tero Ala-Tuuhonen ja Finnish Defence Leaguen puheenjohtaja Jukka Ketonen. Se onkin allekirjoitettu äärikansallismielisten liikkeiden yhteistyö- ja kattojärjestöksi luodun Kansallismielisten liittouman nimissä.

GCM-kysymys tuotiin myös eduskuntaan pian adressin luomisen jälkeen. Ensin perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio teki asiakirjasta toimenpidealoitteen lokakuussa, ja tämän jälkeen niin ikään perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari esitti asiasta kirjallisen kysymyksen. Kysymyksessään Huhtasaari esittää, että ”sopimus ei pyri vähentämään maahanmuuton haittoja, vaan pyrkii saamaan kaikille samat oikeudet riippumatta siitä, onko tulija tullut laittomasti tai laillisesti maahan.”

https://politiikasta.fi/suomalainen-gcm-keskustelu-esimerkki-valeuutisten-vaarallisesta-voimasta/?fbclid=IwAR1aA8WBGW5qE_XsGDac_TGvd4wWjyGsdyU23p3V_zLyAztEyooZeUPW5x4

Laitetaan vielä loppukevennykseksi Petteri Ritalan Twitteristä bongaama lista asioista, mistä Perussuomalaiset eivät tiedä mitään:
– Soldiers of Odin
– PVL
– Kansallismielisten liittouma
– Kesäleirit
– Juuri erotetut puolueen jäsenet
– Kenen kanssa poseerataan
– Kenen tapahtumissa puhutaan

Asioita mistä Perussuomalaiset tietävät kaiken:
– Antifa

MikaLamminp

Olen Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäsen sekä varsinainen jäsen Eeva-Liisa Manner -seuran hallituksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (57)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. LauriKiiski
  Lauri Kiiski #3246357

  Ajattelitko, että persujen soimaaminen olisi punaviherhöperöjen hyve ?

  En ole persu, enkä mikään muukaan, mutta kuitenkin markkinatalouden kannattaja.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246389 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246357

   Kiiski tarttui verkkoon, aukoo suutaan ja sätkii, muttei sano mitään järjellistä. Minäkin olen markkinatalouden kannattaja, mutta muuten olen sitä mieltä, että Huhtasaari ei tarvitse vastustajia mihinkään niin kauan kun sillä on tuollaisia avustajia. ”Olikohan Pekka Katajan murhan yritys EU-eliitin tai EU:n tiedustelupalvelun tilaustyö?” (Laura Huhtasaaren avustaja Olli Kotro (ps), Twitter 18.7.)

   Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Mika Lamminpää #3246411 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3246406

     Ei Karjalaisellakaan mitään sanottavaa blogin aiheesta ollut? Sitä ei toki kukaan odottanutkaan. Otan osaa, kuten Ritala sanoisi 😀

     Ilmoita asiaton viesti

     • JotuKarjalainen
      Vastaus kommenttiin: #3246411

      No ei ollut, sitä samaa muiden puoleiden haukkumista kun omastasi ei löydy mitään hyvää kerrottavaa.
      Joskus voisi olla tosin antoisaa lukea mietteistäsi miten Suomea pitäisi kehittää vihreän ideologian mukaan.
      Millä ihmiset eläisivät maaseudulla, miten teollisuuden kilpailukyky palautettaisiin?
      Yritä edes…

      Ilmoita asiaton viesti

       • MikaLamminp
        Mika Lamminpää #3246510 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3246451

        Hyvä veli, mitä jos edes kerran pysyisit blogin aiheessa? Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio luonnehti tuoreeltaan puolueensa Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan pahoinpidelleitä henkilöitä ”ulkomaalaistaustaisiksi”. Tavio twiittasi asiasta 17. heinäkuuta.

        Hän twiittasi ”ulkomaalaistaustaisen mieskaksikon” tulleen arvaamatta kotiovelle ja ryöstäneen ja pahoinpidelleen Katajan sairaalakuntoon.

        Tavio ei ollut ainoa. Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari määritteli omassa twiitissään hyökkäyksen ”rasistiseksi ja poliittiseksi”.

        Viime perjantaina tapaus sai uuden käänteen, kun poliisin vangitsemilla kahdella miehellä ei ollut minkäänlaista taustaa ulkomailla, taustat olivat Suomesta, ja toisen tausta vieläpä perussuomalaisissa.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006633225.html?fbclid=IwAR08Zdgy11ETvh-1RX4cOGhhoixyAaUjFbzGS3X7_g6UYjZLbNrgQz9es8c

        Halla-aholla oli aavistus tekijästä:
        Jussi Halla-aho PS-vaalipäällikön murhan yrityksestä epäillystä valtuutettu Teemu Torssosesta: ”Ei aivan puun takaa tullut, nimi nousi esille jo aiemmin”
        https://www.mtvuutiset.fi/…/jussi-halla-aho-ps…/7924088…
        Halla-aho on kyllä monipuolinen kaveri, kun hän aavisti kuka tekijä on ja silti yllättyi tekijän henkilöllisyydestä. Pääministeriainesta? Ei.

        Ilmoita asiaton viesti

        • jockerantanen
         Jocke Rantanen #3246520
         Vastaus kommenttiin: #3246510

         Jauhat ja jauhat.
         Sinulle on moneen kertaan selitetty että Kataja itse myöntää ensin luonnehtineensa tekijät ”arabinnäköisiksi”.

         Ja please, sanoudun irti olemattomasta veljeydestä kanssasi.

         Ilmoita asiaton viesti

         • MikaLamminp
          Mika Lamminpää #3246539 Kirjoittaja
          Vastaus kommenttiin: #3246520

          Niin, ennen vanhaan herrasmiehet puhuttelivat toisiaan aloittamalla kirjeensä sanoilla hyvä veli. Ehkä se ei sinulle sovi, ethän sinä hyvä ole, veli et ainakaan. Eli sanotaan sitten : hyvä lapsi, sinä olet viimeinen maailmassa jolla on varaa nillittää minulle jauhamisesta mitään. Ole hyvä. Yritä edes.

          Ilmoita asiaton viesti

          • jockerantanen
           Jocke Rantanen #3246542
           Vastaus kommenttiin: #3246539

           En kutsuisi herrasmieheksi tyyppiä joka kirjoittelee sinun laillasi, varsinkaan naispuolisista henkilöistä. Ja häpeäsisin jos olisit ”veljeni” edes tuossa ”herrasmiesmäärityksessäsi”.

           Ilmoita asiaton viesti

           • MikaLamminp
            Mika Lamminpää #3246722 Kirjoittaja
            Vastaus kommenttiin: #3246542

            Sehän on ihan sama miksi sinä minua kutsut. Ja kirjoitan naisista ja miehistä samalla tavalla. Tässäkään en edes ole mitenkään halventanut Huhtasaarta tai Taviota. He tekevät sen itse. Ei ole minun vikani jos suorat sitaat heidän lausumistaan saavat heidät näyttämään hölmöiltä.

            Ilmoita asiaton viesti

     • Marko Huttunen
      Marko Huttunen #3246415
      Vastaus kommenttiin: #3246411

      Lamminpää, mitäpä se mahtaa Ritalalle kuulua kun ei mittään kuulunu pitkään aikaan? Nyt ole ennää ku sinä ja se oliko se Hyvärinen?

      Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Mika Lamminpää #3247000 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3246987

     En minä mistään sinua soimaa. Kiiski on pataan pantava maukas soppakala, tosin vaikea irrottaa verkosta. Debattiin osallistumaan siitä ei tietenkään ole, mutta sitä tuskin kukaan odottikaan.

     Ilmoita asiaton viesti

 2. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #3246422

  Salon aateveljet kutsuivat aikanaan turkulaisia Odinin sotureita marssimaan ja ”tuomaan turvallisuutta” presidentin kotikaupungin kaduille ja puistoihin, mutta tunsiko YKSIKÄÄN salolainen oloaan yhtään turvatummaksi…
  …vai päinvastoin, jotenkin uhatummaksi ja uhkaavammaksi…?!

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246503 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246422

   Näinhän se menee. Ei Turussakaan kukaan valtuutettu tuntenut oloaan turvallisemmaksi sen johdosta että yksi valtuutettu pani Soldiers of Odin -takin päälle. Kyseisen neiti etsivän kaverit möykkäsivät kadulla valtustosalin ulkopuolella ”rajat kiinni”. Epäselväksi jäi, missä ovat ne rajat, jotka kaupunginvaltuuston pitäisi panna kiinni. Turun ja Raision välillä vai jossain muualla?

   Kiitos kommentista. Olet vissiin ensimmäinen kommentoija joka luki blogin ja ymmärsi sen sisällön. Yleensä ne jotka eivät lue saati ymmärrä eivät liioin kommentoi, mutta Uusi Suomi on oma maailmansa.

   Ilmoita asiaton viesti

 3. Jari Rusanen
  Jari Rusanen #3246440

  Eikö Mika kuitenkin ole niin, että murhayritys pitää aina tuomita, olipa se kenen tahansa tekemä ja kohdistuipa se kehen tahansa? Enemmän kuin sen pohdiskeluun, ketä kukakin arveli/luuli/päätteli tekijäksi, pitäisi nyt keskittyä tuomitsemaan kaikenlainen poliittinenkin väkivalta. Sen selkeä ja yksiselitteinen tuomitsematta jättäminen ruokkii hulluja kaikilla suunnilla ja antaa heille luvan jatkaa, kunhan syy on tarpeeksi ”hyvä”. Mielestäni poliittisen vastapuolen jatkuva syyttely ja muu vihan lietsonta, jota molemmat ääripäät nyt harrastavat, on tässäkin suhteessa erittäin vaarallinen tie.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246505 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246440

   Et Jari ilmeisesti lukenut blogiani. Minä nimenomaan tuomitsen murhayityksen, kohdistuipa se keneen tahansa ja olipa asialla kuka tahansa. Jo blogin alussa näytin, ketkä keskittyivät sen arvuutteluun, kuka mahtaisi olla tekijä: maisteri (copy paste ) Huhtasaari ja hänen avustajansa. Kun kävi ilmi että omat koirat purivat, he teippasivat suunsa niin kuin siinä Lauran ja parin muun persunaisen typerässä vaalimainoksessa.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. Raimo Niemimaa
  Raimo Niemimaa #3246476

  Kannattaisiko pysyä pelkästään tyhmissä kommenteissasi kun blogeisesasi ei ole ole mitään järkeä.
  Mielenkiintoinen havainto blogi keskustelujen kommenteista. Kommenttien vaihto on monipuolista ja asiaan liittyvää, niin Lamminpään kommentteja ei näy.
  Kun tulee vähänkin viittausta persuihin (tai ei edes asiaan liittyvää) niin johan tulee samoja lainauksia muideen kirjoituksista (kun ei ilmeisesti ole omia mielipiteitä.
  Ei jakoon tämä blogi.

  Ilmoita asiaton viesti

 5. emailjuuso

  Itseäni ei pätkääkään kiinnosta kylätason politiikka Suomessa tai marssit Turussa. Ne ovat yhdentekeviä kyläpoliitikkojen ohella. Niistä voivat kylän akat juoruta keskenään.

  Mutta juttusi GCM -asiakirjasta osoittaa, ettet sitä tunne. Kyse on sitovasta sopimuksesta kuten Merkel sanoi. Silloisen hallituksemme väitteet GCMn osalta ovat valheita. Minulle Soinin ja Mykkäsen väitteet aiheesta ovat puuta heinää.

  Lukemalla sopimuksen selviää, että tuo yksipuolinen sopimus ja sitoumus velvoittaa massamuuton edistämiseen ja sen arvostelun nitistämiseen. Teksti sotii täysin itsenäisen valtion perusoikeuksia vastaan. GCM on kieroudella ja vastuuttomuudella muilutettu Suomen sitoumuksiin.

  Sopimuksen taloudelliset ja poliittiset seuraukset ovat raskaat jokaiselle maalle, joka muuttajien massoja joutuu elättämään.

  Nämä ovat liian vaikeita asioita kyläpoliitikon ymmärtää ja yltävät liian pirkälle tulevaisuuteen.

  Ilmoita asiaton viesti

  • jockerantanen
   Jocke Rantanen #3246522
   Vastaus kommenttiin: #3246509

   Sopimusten ja lupausten rikkomisessa tulee ”uusi asia” esille laajemmin pian.
   Van der Leye piti palopuheen parlamentissa enemmistöpäätösten puolesta.
   Hänen mukaansa yksimielisyysvaatimus vaikeuttaa päätöksentekoa.
   Kun liityimme EU:n niin sanottiin että EU:ssa pitää päätösten aina olla yksimielisiä.
   Nyt siis aletaan ajamaan enemmistöpäätöksiä ja se tarkoittaa että muutama iso valtio yhdessä voi päättää asioista eikä meidän kaltaistamme lilliputtia tarvitse edes kuunnella.
   Menee viimeinenkin itsemääräämismahdollisuus. Bryssel päättää ja me tottelemme.

   Ilmoita asiaton viesti

   • emailjuuso
    Vastaus kommenttiin: #3246522

    Tämä on suunta. Saksa ja Ranska ovat paljastaneet oikean nahkansa. Suomi on jo täysi huutolaispoika EUssa ja jatkossa entistä enemmän. Häpeän maamme itsenäisyyden myyntiä tyhjän takia.

    Me menetämme rahaa EUn sotkuihin eikä meillä ole edes EUn yhteistä puolustusta varmistuksena.

    Kaikki taloudellinen kärsimys johtuu Saksan ja Ranskan pakkomielteestä tekohengittää euroa. Meille se vain maksaa ja paljon.

    Ilmoita asiaton viesti

    • jockerantanen
     Jocke Rantanen #3246548
     Vastaus kommenttiin: #3246545

     Väittäisin että Saksan pyrkimyksistä Euroopan herruuteen.
     Meillä ei ole aavistustakaan ketkä oikeasti määräävät Saksassa.

     Ilmoita asiaton viesti

      • jockerantanen
       Jocke Rantanen #3246595
       Vastaus kommenttiin: #3246589

       Eikö sinulle jo ole tullut selväksi että he haluavat että Suomessa Ja Suomen asioista päättävät suomalaiset ihan itse.
       Ei siis Saksa tai Venäjä tai USA tai kukaan muukaan. Eivät edes islamistit.

       Ilmoita asiaton viesti

      • Pasi Ranta
       Pasi Ranta #3246717
       Vastaus kommenttiin: #3246589

       Tiedä sitten mistä aina vedät tuot Venäjän tähän ja jokaiseen muuhunkin asiaan. Se nyt on ainakin selvä, sekä euro että eu tuhoaa Suomen hiljalleen mutta varmasti. Eu:n kannattaja minäkin olen, kunhan se pysyisi kauppaliittona. Ensi viikolla taas on luvassa eu:n ehdotus siirtolaisista. Käsittääkseni meillä, sen enenpää kuin eullakaan ei ole yhden täytistä velvoitetta hoitaa Afrikan ja Lähi-Idän väestöräjähdystä, hoitakoot ihan itse asiansa.

       Ilmoita asiaton viesti

       • jockerantanen
        Jocke Rantanen #3246759
        Vastaus kommenttiin: #3246717

        Kauppaliitostahan meilläkin äänestettiin kun äänestettiin EU:n liittymisestä.
        Ei kaiken päättämisoikeuden antamisesta saksalaisille. Toistaiseksi vain pankeille…..

        Ilmoita asiaton viesti

       • MikaLamminp
        Mika Lamminpää #3246809 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3246717

        Tuskin ne 11 alaikäistä koko maata saa sekaisin, eihän niistä viiden vuoden takaisesta 32 000 turvapaikanhakijastakaan seonneet kuin persut. Venäjän vedän tähän siksi että se on naapuri joka on agrressiivinen ja imperalistinen roistovaltio, jota Putin johtaa mafioson ottein. Maailmaan järjestystä tuoviin sankareihin lukeutuu sen rapakon takaisen kamalan keltaisen itseluottamusmiehn lisäksi hourulan väen tietolähteen eli QAnonin mukaan myös Vladimir Putin, Niinpä tunnettu Venäjän nykyhallinnon kannattaja, puolestapuhuja ja informaatiovaikuttaja Johan Bäckman on pitänyt Venäjä-iltoja innokkaille QAnonin seuraajille yhteisön toimintaan kytkeytyvällä Youtube-kanavalla.

        ”Yhdysvalloissa QAnoniin liittyy radikalisoitumisen uhka, joka on johtanut joihinkin yksittäisiin väkivallantekoihin. Suomessa tällaista ei ole tapahtunut. Yksilöiden kannalta salaliittoteorioiden syövereihin ajautuminen on ongelmallista, sillä suhteet läheisiin voivat jopa katketa.

        Kulttimaisesta toinen toistaan kannustavasta samanmielisten yhteisöstä on vaikea päästä irti. Ristiriitatilanteissa ja epäilyksissä QAnon-yhteisö ilmaisee myötätuntoaan ja kehottaa kestämään, sillä lopulta totuus paljastuu myös ulkopuolisille. QAnonin someyhteisöissä kehotetaan luottamaan Q:n viisauteen ja suunnitelmaan eli Trust the plan ja muistutetaan, että QAnoniin uskovien yhteisö on jäsenilleen uusi perhe, we are your family now.”

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/qanon-yhdistaa-vanhoja-uskonnollisia-myytteja-politiikkaan-ja-digiaikaan-koronavirus-rajaytti-salaliittoteorioiden-pankin-sanoo-apulaisprofessori-katj?fbclid=IwAR14X38pwOdO2S0qt8s_0y2m3CHwhA_RbIleTQVXc3cGwQTv4qtTnVL1_iY#41d92401

        Ilmoita asiaton viesti

        • jockerantanen
         Jocke Rantanen #3246835
         Vastaus kommenttiin: #3246809

         Taisi niistä 32 000:a mennä maan talous sekaisin. Miljarditolkulla rahaa uppoaa -ei mihinkään-.
         Maan joka on jo muutenkin korvien yli veloissa.

         Ilmoita asiaton viesti

        • Pasi Ranta
         Pasi Ranta #3247737
         Vastaus kommenttiin: #3246809

         Kysyisin nyt vielä. Mitä helvettiä Yhdysvallat tähän liittyy? Onko sulla joku ongelma? Kyllä kehitysmaista saadaan vaikka mitä ongelmia vedettyä. Täällä keskustellaan Suomen hyvinvoinnista, Ei suinkaan Ugandan eikä minkään muunkaan Afrikan maan ongelmista. Mikäli niitä haluat auttaa, mene paikan päälle. Toiseksi, meidän Afrikkaministeri Urpilainen haluaa jakaa miljardeja pitkin Afrikkaa. EU kusee täsmälleen omaan sukkaansa jakamalla niitä miljardeja sinne. Näytäpä nyt yksikin oikeeuvaltio sieltä. Sen jälkeen voidaan ottaa asiaksi Puola ja Unkari.

         Ilmoita asiaton viesti

 6. hrautomaki

  Tulisiko tautiluokituksiin lisätä ”patologinen persufobia”, mikä tuntuu aiheuttavan maanisuutta?

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246588 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246537

   En minä persuja pelkää, mutta ihmettelen sitä että he puhuvat asiasta ennen kuin mitään tiedetään ja vaikenevat kun totuus selviää. Ilmeisesti he vetivät sen Hankamäen tekeleenkin takaisin kun kävi ilmi että sen otsikkona pitäisi olla Rasismi kiihottaa. silloin se vastaisi paremmin sisältöä kuin Hankamäen hassu päähänpälähdys Totuus kiihottaa. Persuilla ja totuudella ei ole mitään tekemistä keskenään.

   Ilmoita asiaton viesti

 7. Raimo Niemimaa
  Raimo Niemimaa #3246709

  Missä kohtaa blogia tuomitset Katajan murhayrityksen?
  Ei tossa blogissa paljon sun omia mielipiteitä ollut.Samoja lainauksia,jotka olet osaltaan jo itsekkin moneen kertaa tuonut esille.
  Mitä mieltä olet viimeisestä puoluekannatusmittauksesta perussuomalaiset/vihreät.
  Montakohan sun kommettia on eri blogeissa, jotka liittyvät aiheeseen.Poislukien blogit jotka liittyvät jo valmiiksi persuihin.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246740 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246709

   Jos et tajunnut että tuomitsen kaiken poliittisen väkivallan riippumatta tekijästä ja kohteesta, et ole ymmärtänyt mistään mitä olen kirjoittanut yhtään mitään. En voi auttaa. Kirjoitan lukutaitoisille.

   Tämä blogini käsittelee poliittisen murhan yritystä. Persujen tai vihreitten kannatus ei liitty aiheeseen millään tavalla. Jos gallupit kiinnostaisivat, kirjoittaisin niistä. Mutta minä en ole niistä niin huolissani kuin siitä että äärioikeistolaistet jatkavat politiikkaa vasaralla.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Raimo Niemimaa
    Raimo Niemimaa #3247082
    Vastaus kommenttiin: #3246740

    vastaus kommenttiin 3246740 Mika Lammipää
    Ilmeisesti et taaskaan tajunnut,että heitin galluppikyselyn tahallaan blogiisi,joka vähimmissä määrin liittyy blogiaiheeseen.Ei ollut ensimmänen kerta sinulle kohdistettuna.Lähinnä ajattelin,että huomaisit itse miten omat kommettisi Hankamäestä ja muista persuista
    monien asiallisiin blogiaiheisiin ei liity mitenkään.Turhaa se on vaikka kuinka moni muukin jo pyytää lopettamaan esim.Hankamäen viittaukset.
    Hyvä esimerkki on Börje Uimosen asiallinen blogi Vihreänä kuntavaaleihin.Kommentoiti oli asiakeskeistä mielipiteiden vaihtoa ja sitten tuli Lamminpää ja taas samat jorinat.Ihme ettei vielä tullut Hankamäkeä ja Lauraa.
    Eipä näy paljon muissa kommenteissa blogin syvälliseen aiheeseen poliittisen murhan yrityksen käsittelevää kommentointia. Miksiköhän ilmeisesti muutkaa ei ole ymmärtänyt kirjoitusta tai sitten kirjoitus oli niin selkeä ja täydellinen kommentoitavaksi.Ei muuten kukaan ole vielä tykännyt.
    Tuomitset kaiken poliittisen väkivallan.Niin minäkin ja oli se poliittinen tai jokin muu väkivalta kaikki on luonnollisesti tuomittavaa.Samalla uskon myös että blokissa mainitut persuhenkilöt myös tuomitsevat ilman,että erikseen pitää siintä mainita.Sama tilanne kun tapahtui ulkomaantaustaisten tekemiä raiskauksia,niin ei niitäkään joka taholla erikseen tuomittu.Uskon silti,että erittäin suuri osuus Suomessa asuvista muslimeista ne on kuitenkin tuominut.
    Mitä tulee paljon määrätyltä suunnalta tuleviin kommentteihin äärioikeiston väkivaltaiseen tulemiseen,niin minä ainakin pelkään enemmän ratikalisoituneita muslimeja.
    Alan Salehzadehinin mukaan Suomessa on radikalisoituneita ia potetiaallisesti vaarallisia ismalisteja joitakin satoja.

    Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Mika Lamminpää #3247108 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3247082

     Aika moni tykkäsi kun tämän Facebookissa jaoin. Mutta minun kavereissani onkin ihmisiä jotka osaa lukea ja kirjoittaa.

     Ei sinun ole pakko kommentoida tätä blogia, minulle tuli jo selväksi että tämäkin aihe on sinulle vieras. Minäkin osaan pitää turpani kiinni jos ei ole mitään sanottavaa. Ja osaathan näköjään sinäkin:

     https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/raimo-niemimaa/

     Ilmoita asiaton viesti

 8. ArvoTammela1
  Arvo Tammela #3246871

  Perussuomalaisten asiantuntijalta todella ” vakuuttava ” mielipidekirjoitus. Se on vaatinut asiantuntijalta todella vahvaa perehtymistä persujen, odinin sekä sisujen lähihistoriaan. Uudistan aikaisemmin esittämäni toiveen siitä, että Uuden Suomen toimitus myöntäisi tälle asiantuntijalle diplomin ansiokkaasta ja puoluettomasta toiminnasta persujen äärimäisen vakavien tekojen paljastamisesta, joista me tietämättömät emme tiedä mitään

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3246919 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3246871

   Kiitos, näkyyhän tällä suosiota riittävän. Jotenkin mulle vain tulee deja vu -tunne tuosta kommenttiosiosta – se pyörii aina samaa rataa. Mutta eihän näitä kommentteja kenenkään ole pakko lukea.

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Mika Lamminpää #3247005 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3246953

    Joo, eihän se mikään yllätys ole että minä tiedänkin jotain asioista joista kirjotan. Se sen sijan on yllätys, että Luukkanen ei tiedä tästäkään mitään. Tänään se puhui läpiä päähänsä uskonnosta ja Räsäsestä. Asioihin joista persut eivät tiedä mitään täytyy näemmä lisätä uskonto, laskento, lukeminen ja laulu.

    Ilmoita asiaton viesti

    • RitvaPuolakka
     Ritva Puolakka #3247028
     Vastaus kommenttiin: #3247005

     Tämä oli hauska kommentti, joka sai nauramaan. Arvo Tammelaa kyllä kunnioitan asiallisena kommentoijana. Hän ja muutamat muut kepulaiset ovat mielestäni nostaneet keskustan profiilia täällä.

     Ilmoita asiaton viesti

      • RitvaPuolakka
       Ritva Puolakka #3247041
       Vastaus kommenttiin: #3247034

       En ala blogissasi sen kummemmin arvioimaan sinua, enkä opettamaan aikuista ihmistä, mutta monesti se vessan peili kertoo, että miksi minulle kommentoidaan noin.

       Tammelan kommenteissa on ideaa. Hän vanhemman herran arvokkuudella sanoo mitä ajattelee.

       Ilmoita asiaton viesti

       • MikaLamminp
        Mika Lamminpää #3247084 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3247041

        No hyvä ettet ala. Suomessa on vähän ihmisiä jotka voivat minua kirjoittamisessa ruveta opettamaan, ja kukaan heistä ei ole Uudessa Suomessa.

        Ilmoita asiaton viesti

        • RitvaPuolakka
         Ritva Puolakka #3247096
         Vastaus kommenttiin: #3247084

         En toki kirjoittamisessa olisi sinua opastanutkaan, vaan vessan peiliin katsomisessa, mutta kuten sanottua, se on aikuiselle ihmiselle turhaa.

         Ilmoita asiaton viesti

         • MikaLamminp
          Mika Lamminpää #3247104 Kirjoittaja
          Vastaus kommenttiin: #3247096

          Joo, en tosiaan ymmärrä mihin Tammela mahdollisen aikuisen arvokkuutensa kadottaa kun minua kommentoi. Täällä siitä ei ole mitään havaintoa.

          Ilmoita asiaton viesti

           • MikaLamminp
            Mika Lamminpää #3247121 Kirjoittaja
            Vastaus kommenttiin: #3247113

            En ole hänen blogiaan, jos sitä tarkoitat. Ainoastaan kommentteja joita hän minun blogiini on kirjoittanut. Niissä ei ole mitään ajatusta.

            Ilmoita asiaton viesti

            • MikaLamminp
             Mika Lamminpää #3247297 Kirjoittaja
             Vastaus kommenttiin: #3247165

             Laitetaan tähän vielä loppukevennykseksi ote Turun Sanomissa tänään julkaistusta Roope Lipastin pakinasta ”Jälkipuinti”, jossa lukee hauskasti: ”Persujen eduskunta-avustajan murhayrityksestä epäillyt saatiin kiinni. Siis ne, joista kansanedustaja Ville Tavio tviittasi, että ulkomaalaisilta vaikuttivat. Ja mikäs – miehet olivat jyväskyläläisiä’, joten ihmekös tuo, jos näyttivät vähän eksoottisilta”.

             Aika jännää että Lipastin pakinakin liityyy aiheeseen enemmän kuin teidän kommenttinne.

             Ilmoita asiaton viesti

 9. MikaLamminp
  Mika Lamminpää #3249699 Kirjoittaja

  Jälkikirjoitus: äärioikeistolaisten vajakkien toiminnalle pantiin vihdoin piste. Professori Kimmo Nuotion mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttaminen on merkittävä ennakkotapaus. Nuotion mukaan on mahdollista, että pian arvioidaan esimerkiksi Soldiers of Odinin ja Suomen Sisun laillisuutta.

  UB-jutun pääkäsittely alkaa marraskuussa. Liivijengit eroavat PVL:stä siten että niistä voi olla vaikeampi osoittaa valtiollisen vaikuttamisen päämäärää. PVL pyrki vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen. (Onpa mukavaa kun voi käyttää imperfektiä noista kuulapäistä kirjoittaessa.) Toisaalta liivijengit ovat syyllistyneet vaarallisempiin rikoksiin kuin PVL. Nehän ovat rikollisliigoja, jotka harrastavat myös hiukan moottoripyöräilyä.

  Ilmoita asiaton viesti