Halla-aho, nettikirjoittelija

Jussi Halla-aho (ps) on tunnettu kauniisti sanoen värikkäistä lausunnoistaan. Tosin onhan se ottanut viime aikoina vähän soinimaista roolia: esittää sisäsiistiä puolifasistia ja moitiskelee laimeasti pahimpia kainalontuulettajia.

”Kehityskulku, jota video ja Huhtasaaren twiitit ilmentävät, on huolestuttava. Pyritään luomaan kokonaisvaltaista epäluottamusta ja epäuskoa perinteisiin tiedonvälittäjiin. Se uppoaa hyvin sellaiseen porukkaan, joka lukee uutisensa vaihtoehto- tai vastamedioista. Se vahvistaa heidän olemassa olevaa ajatustaan siitä, että heille valehdellaan koko ajan”, Pyrhönen sanoi Vihreän Langan jutussa salaliittoteorioista, jotka uppoavat persuun kuin kuuma veitsi voihin (minulla oli mielessä tuoreempikin vertauskuva, mutta luultavasti intiaaniprinsessa Istuu Ilmiantonapin Päällä olisi kiihottunut siitä liikaa. Linkki ei valitettavasti toimi koska Vihreä Lanka on loppunut, täytyy tulla toimeen rautalangalla, jota persu ei koskaan saa kylliksi).

Jaakko Anhava kirjoitti hyvin katsauksessaan ”Kapteenin jättämä laiva” (Kanava 6/2018): ”Jussi Halla-ahon mielipiteet ja kannanotot ovat olleet toinen toistaan vastenmielisempiä – sotilasdiktatuurin suosittamisesta Kreikan talousongelmien ratkaisuksi aina sen ihmettelyyn, miksei puistohomoja saa hakata. Mutta perussuomalaisten komediassa kesällä 2017 Ohukainen edusti edes jonkinlaisia periaatteita, vaikka kuinka huonoja, kun Paksukainen osoittautui silkaksi kiipijäksi, jolle viran ja lompakon vaarannuttua ei oma puolue merkinnyt yhtään mitään.”

Kreikka on selvinnyt ongelmistaan, ja ilman sotilasdiktatuuria. Oudon hiljaa persut ovatkin nyt Kreikasta olleet. Ehkä sen vanhan soinismin voisi vääntää oikeampaan muotoon: Missä EU, siellä ratkaisu.

Minua on aina huvittanut se, että Ohukainen tituleeraa itseään ”maahanmuuttokriitikoksi”. Kuvitelkaapa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään, joka ei oikeastaan edes pidä siitä ja jonka mielestä olisi loppujen lopuksi parempi, ettei kirjallisuutta lainkaan olisi, niin ymmärrätte mitä ajan takaa. Kyllä kirjallisuuskriitikoilta edellytetään jotain aivan muuta kuin nuivaa asennetta kirjallisuuteen. On myös vaikea kuvitella kirjallisuuskriitikkoa, joka puhuisi vaikkapa ”haittakirjallisuudesta” edes latteimman viihdekirjallisuuden yhteydessä.

Jussi on ehkä keksinyt sanan ”maahanmuuttokriitikko” ihan itse. Hän on varmaan keksinyt myös ”haittamaahanmuuttajan”, vaikka erästä vastikään Oulun valtuustosta pudonnutta kummallispoliitikkoa lukuun ottamatta sellaisista ei ole mitään havaintoja todellisuuden tällä puolen. Siltä varalta, että sanojen ”maahanmuutto” ja ”kehitysapu” toistelu televisiossa saa hänet näyttämään köyhän miehen kummelisketsiltä (siltä jossa vastaus jokaiseen kysymykseen oli Kanada), hän on keksinyt ruveta puhumaan ”ilmastohumpasta”. Enemmän kuin lasten tulevaisuus häntä nimittäin muka hirvittää se mahdollisuus, että lapset saattavat ahdistua, jos törmäävät ilmastonmuutoksen kaltaisiin ikäviin tosiasioihin ennen eläkeikää. Ilmastonmuutos pelottaa ja ahdistaa. Ilmastonmuutoksesta on syytäkin olla huolissaan, mutta pelkkä pelko lamauttaa ja estää toimimasta. Pelottelun sijaan tarvitaan avointa puhetta ja faktaa niin ilmastonmuutoksen riskeistä kuin sen ratkaisumahdollisuuksistakin.

 

Muistellaanpa menneitä

KKO kovensi Halla-ahon alemmissa oikeusasteissa saaman sakkotuomion 30 päiväsakosta 50 päiväsakkoon ja lisäsi Halla-ahon syyksi myös kiihottamisen kansanryhmää vastaan. Halla-aho määrättiin myös poistamaan osia vuonna 2008 julkaisemastaan blogikirjoituksesta. Jussi siis kirjoitti blogia sanakirjatyöhön myönnetyllä apurahalla. Vuosina 2007-2008 Halla-aho vastaanotti 35 000 euroa verotonta apurahaa Kulttuurirahastolta. Hänen ukraina-suomi-sanakirjansa ei valmistunut kun työaika meni blogin suoltamiseen. Blogissa ilmestyi noina vuosina 125 tekstiä, joihin hän tykitti 135 000 sanaa eli 1,2 miljoona merkkiä, parin paksun kirjan verran. Mahtaako kellarikirjoittelija palauttaa joskus stipendin? Syytä olisi, etenkin kun on poliitikko, joka toistamiseen paheksuu rahan turhaa ”lapioimista” sinne tänne. ”Haittamaahanmuutostakin” se höpisee ikään kuin Suomessa olisi muitakin haittamaahanmuuttajia kuin se edellä mainittu Marokon lahja Kelalle, joka vihdoin putosi valtuustosta. Jotain hyvää oli siis näissäkin vaaleissa.

Hovioikeus oli kumonnut Jussia vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja tuominnut hänet vain uskonrauhan rikkomisesta. KKO:n mukaan Halla-aho väitti kirjoituksessaan muun muassa, että islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. KKO perustelee, että Halla-ahon islaminuskoa koskevat väitteet olivat sisällöltään ja ilmaisutavaltaan herjaavia ja häpäiseviä.

KKO katsoi luonnehdintojen olevan somaleita kansanryhmänä panettelevia ja solvaavia. Lausunnot olivat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa niiden kohteena olevaa kansanryhmää kohtaan.

https://yle.fi/uutiset/3-6171365

Helvetissä on erityinen paikka nettitrolleille, jotka Halla-ahon rasismia, homofobiaa ja naisvihaa valkopesevät. Heidän ympärillään pörrää isoja rumia kärpäsiä, jotka vastaavat kaikkeen mitä he sanovat huutaen esimerkiksi: “Te ja teidän kommarilaumanne olette yhteistoimintaHUORIA, joita on aika rankaista rikoksistanne lapsiamme kohtaan. Kovin ottein.” (suora lainaus nettipalautteesta, ks. http://jyrkikasvi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuur… )

+8
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu