Kohti älyvapautta

Uusnatsit ovat mellastaneet sekä Turussa että Tampereella. Ajankohdan valinta on poikkeuksellisen vastenmielinen likaisessa symboliikassaan: maanantaina vietetty Auschwitzin vapauttamisen muistojuhla. Kohti vapautta -liikkeen epäillään olevan jatkoa kielletylle ”Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle” (PVL).

”Pohjoismainen vastarintaliike” (Nordiska motståndsrörelsen, NMR) on ollut avoimesti kansallissosialistinen liike, jonka lakkauttamista Poliisihallitus on vaatinut oikeudessa, koska se toimii poliisin mukaan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja. En ymmärrä mistä ne keksii näitä nimiä. Jos ei olla yksisilmäisen, kaljaa kittaavan norjalaisen mielikuvitushahmon poikia kuten Soldiers of Odin, niin sitten vapautetaan sankarillisesti Pohjoismaita tai mennään muuten vain vapautta kohti. Pitkä matka tuntuu olevan, koska toistaiseksi vapaus näkyy tarkoittavan paikkojen töhrimistä ja lippujen polttelua. Kohti älyvapautta sopisi paremmin noiden nimeksi.

Erikoisen älyvapaata tuossa porukassa on se, että ne uskottelee olevansa kansallismielisiä, vaikka porukka on vain yksi sormi ruotsalaisen uusnatsijärjestön likaisessa kädessä.  Mikä hulluinta, porukkaa johdetaan ilmeisesti Venäjältä. ”Pohjoismaisen vastarintaliikkeen” sotilaskoulutuksen yhteyshenkilö on äskettäin pidätetty Ruotsissa. Tämä henkilö on siis toiminut Putinin hallinnon ja PVL:n yhteyshenkilönä. Mainittu ”RIM” toimii luonnollisesti vain Putinin hallinnon hyväksynnällä ja sen eduksi.

”Anatolij Udodov kommer från Ryssland men har bott i Sverige sedan 1985 och är svensk medborgare. Han har bland annat arbetat som taxiförare. Men han är också aktiv i vit makt-miljön och har setts på aktiviteter som ordnats av den våldsbejakande nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Anatolij Udodov har varit där som representant för den ryska nationalistiska organisationen Ryska imperierörelsen, Rim, vars paramilitära gren organiserar en paramilitär utbildning med namnet Partizan.”

https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-efterlyste-anatolij-udodov-gripen-/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR1jh9-QebFq58BZ03Oki8c6WyYXyt_LEcpIK75BW53Ohhu8_aq1LCKzFtY

No, ehkä uusnatsitkaan ei ole pahoja, ainoastaan hurahtaneita. Täytyy antaa rakkaudelle tilaisuus. Jopa natsi kypsyy muutenkin kuin keittämällä, onhan sekin ihme nähty. Ajatellaan vaikkapa Holappaa. Ei, ei sitä suurta edesmennyttä kirjailijaa, vaan sitä jantteria joka perusti uusnatsijärjestön (Suomen vastarintaliike SVL, sittemmin PVL). Ehkä se osaa auttaa niitäkin reppanoita jotka menivät Turun synagogaa töhrimään.

MikaLamminp

Olen Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäsen sekä varsinainen jäsen Eeva-Liisa Manner -seuran hallituksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu