Laitetaan teippi suun eteen

Suomen uutisten päätyhjäntoimittaja Matias Turkkila ja muut Suomen Perustan huumorimussukat ovat hyvin huolissaan ”wokesta” vaikka (vai koska?) eivät oikein ymmärrä mitä se on. Nyt persustasta pukkasi oikein kirjakin ”wokesta”. Kirja alkaa Matias Turkkilan artikkelilla. Turkkilan ja kaikkien muittenkin kirjoittajien mukaan ”Woke” on rasistinen ideologia, joka jakaa ihmiset eri rotuihin ja sen tavoite on kääntää ”perinteinen valtapyramidi ylösalaisin. Heikoista tulee vahvoja, vahvat tehdään tarkoituksella heikoiksi. Miespomot sysätään nurkkaan häpeämään ja laitetaan teippi suun eteen. Maailma olkoon vähäväkisten. Väärän kuninkaan päivät, pysyvästi.”

Nate Hochman pohdiskeli taannoin republikaanisen puolueen uutta suuntaa The New York Timesin sivuilla. Hän uskoo kristillisen oikeiston otteen puolueesta olevan lipsumassa.

Hochman siteerasi katolista konservatiivia Matthew Schmitzia, jonka mukaan maallisten ja uskovien väliset taistelut ovat mennyttä. Uusi metapoliittinen taistelu käydään wokeiston ja anti-wokeiston välillä.

Anti-wokeisto keskittyy ennen kaikkea ajamaan tietynlaista tieteentulkintaa, traditionaalista kuvaa sukupuolten suhteista ja seksuaalisuudesta sekä kansallismielistä ulko- ja maahanmuuttopolitiikka. Uusi republikaaninen oikeisto on enemmänkin kokoelma asenteita kuin konkreettisia poliittisia tavoitteita.

Lainaan tähän Jussi Jalosen Facebook-seinää: ”Pari kolme vuotta sitten oli ihan tuiki tavallista identifioida woke-meininki ja siitä laskettiin yleisesti leikkiä. Viittaan siis niihin sosiaalisen median alustoihin, joissa toisinaan käytiin ihan vakavaa keskustelua vaikkapa siitä, onko sortavaa olettaa työväenluokkaisten ihmisten osaavan käyttää veistä ja haarukkaa syödessään.
(…)
Sitten kävi miten kävi, tämä touhu tavallaan sulautui valtavirtaan ja kaikenlainen liika höpsöily ja ylilyönnitkin menivät menojaan. Perinteinen kuvio: paras osa yhteiskunnallisesta debatista säästetään ja pistetään talteen.
Ja vasta siinä vaiheessa kotimainen keltainen lehdistö ja populistit keksivät ’woken’. Ja nyt se olikin yllättäen kaikkialla! Ja kaikki oli wokea! Etenkin kaikki, mikä vähänkin viittasi vähemmistöjen tasa-arvoiseen kohteluun! Ja woke tulee ja vie sinunkin rahasi ja syö pääsi.”

”Missäpä alakulttuurissa ei scenepätemistä olisi, ja intersektionaalisissa kuvioissa jos missä oli kyllä välillä sivusta katsoen aika tapissa tämä ’minä noudatan ortodoksiaa paljon kovemmin kuin kukaan muu.’
Heitetään nyt vielä yhtenä esimerkkinä, miten muuan kaverini heitti Reijo Tossavaisesta marakattivitsin. Herra Tossavainen, get it? Muuan scenejeesus tuli ihan tosissaan selostamaan, että tämä on lajisortoa.
Mutta siis ei tämä ikinä kenenkään elämää millään tavalla rajoittanut, ei kahlinnut yhteiskunnallista keskustelua, eikä ollut liioin uhka länsimaiselle,  sivilisaatiolle. Ja tosiaan nyt kun kaikki tuo on ollut mennyttä jo varsin pitkään, niin vasta nyt kotimaiset konservatiivipopulistit ja wannabe-bariweissit ovat alkaneet vyöryttää laajalla rintamalla siitä miten turvalliset tilat ovat mustia aukkoja.”

Onhan se aika kuvaavaa, että nyt kun woke on jo mennyttä maailmaa yliopistoissa ja keltainen lehdistökin jo haukottelee sanan kuullessaan, niin vasta nyt ajatushautaamo Suomen Perusta on löytänyt sen ja ruvennut analysoimaan sitä voimalla noin seitsemän miehen. Perussuomalaiset voisivat ottaa saman tunnuslauseen kuin Ylen radio-ohjelma Muistojen bulevardi: aina ajastaan jäljessä!

https://suomenkuvalehti.fi/americana/republikaanit-vaativat-radikaalia-muutosta-yhdysvaltoihin-puolueen-ongelma-on-ettei-se-oikein-tieda-millainen-muutoksen-pitaisi-olla/?shared=6463-328f5567-999&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR10cLud1BBGA9zulCqbCtO6xL6teJY-3nr9v4n5WHx1ksgXY0Jw1ydxB7k#Echobox=1667464968

https://spektaakkeliyhteiskunta.com/2023/04/14/mita-woken-vastustus-kertoo-perussuomalaisista/?fbclid=IwAR0MX2PBBKGwzs73XXav51ErMrsJbfNxDnOwFvq8XkvMAtEojfgW3PgxRg4

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu