Messias

Jussi luovutti, minä en.

Tänä vuonna perussuomalaisten ”jytky” tuli vasta kuntavaalien jälkeen: Jussi, jota hänen ihailijansa yhä kutsuvat Mestariksi (ilman ironiaa) kutsui koolle opetuslapsensa ja tahtoi luopua vallasta.

Nyt selvisi sekin miksi persuja pänni niin kovasti vaalien siirtäminen: he pelkäsivät että Mestarin opetuslapsissa on joku Juudas joka vuotaa tiedon tiedostusvälineille ennen aikojaan.

No, ei ollut. Rivit pysyivät suorina ja pysyvät seuraavat kymmenen vuotta. Silloin Jussi on luvannut avata salaperäisen kirjekuoren jossa hän paljastaa miksi luopui. Jos se nyt enää kymmenen vuoden päästä ketään kiinnostaa senkään vertaa kuin Yhdysvaltain entisen presidentin viimevuotiset twiitit.

Jotkut ehtivät jo sanoa, että Jussi jätti jälkeensä suuret saappaat, koska niin on tapana sanoa. Persuissa paluu pöytätapoihin on hiukan yllättävä liike, kaikkihan muistavat vielä millaisen isänmurhan persut tekivät vuoden 2017 puoluekokouksessa, jossa puolueen luonut ja kärpässarjasta isojen joukkoon ja vieläpä hallitukseen nostanut Soini sai kokea, että hyvästit olivat vilpittömämmät kuin kiitokset.

Jussi onnistui säilyttämään puolueen kannatuksen, mutta hallitukseen hän ei puoluetta onnistunut viemään. Ehkä hänen kulttisuosionsa ei olisi sitä kestänytkään.

”Työmies” Putkonen melkein itki kun kertoi Jussin luopumisesta. En tiedä mikä häntä eniten kirpaisi, se että Jussi lähtee vai se että seuraajaa ei ole ihan helppo keksiä.

Perussuomalaisen perikuva lienee Teuvo, maanteiden kuningas, mutta euro(?)parlamentaarikkomme ei ehtinyt Hondurasista edes Viitasaaren valtuustoon, joten se on moro. Herra Hakkaraisen lisäksi europarlamentissa on kunnostautunut Porin jääprinsessa Laura, mutta hänkin viilaa mieluummin kynsiään kuin lähtee puheenjohtajakisaan. Vähemmästäkin persumies itkee.

Uuden Suomen päivystävä dosentti Arto ”Bongo” ehti Marinin aamiaismurojen lisäksi kommentoimaan myös puheenjohtajakisaa. Hän nosti esiin neljä suurta ja suurimmaksi kaikista Purran, joka vain ilmestyi jostain joskus. Näin ulkopuolisena voi vain ihmetellä mistä moinen into. Jos Laura on persumiehen saavuttamaton unelma, eräänlainen köyhän miehen Marilyn, on Purra kuin hampaitaan kiristelevä ex-vaimo jonka kanssa on menossa huoltajuuskiista käräjäoikeudessa.

Eniten ihmetyttää se miksei dosenttimme sen paremmin kuin kukaan muukaan ole keksinyt että koulutus tekee mestarin. Maisteri Soinin ja tohtori Halla-ahon jälkeen loogisin valinta olisi tuplatohtori Hankamäki. Hänhän ei ole pelkkä mestari Hommafoorumilla, vaan peräti Messias, ainakin Ylilaudalla, ainakin omien sanojensa mukaan. Ajatelkaa nyt! Messias Ylilaudalla! Sehän on melkein kuin miljonääri Monopolissa!

+6
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu