Mielettömät Valehtelijat

Valemedia MV-julkaisuun liittyvä oikeudenkäynti on mielenkiintoinen. Yhteyksistään Itä-Ukrainan kapinallisiin sekä Venäjään tunnettu Johan Bäckman sai käräjäoikeudessä vuoden ehdollisen tuomion Ylen toimittajan Jessikka Aron vainoamisesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen.

Aro on antanut kasvot nettikiusaamisen uhreille. Keskeisiä kiusaajia ovat olleet presidentti Vladimir Putinin politiikkaa hurmoshenkisesti propagoiva Johan Bäckman sekä rasistisen MV-sivuston vetäjät Ilja Janitskin ja Asta Tuominen. Aro sai jonkinlaisen hvyityksen viime vuonna, kun Bäckman tuomittiin kunnianloukkauksesta ehdolliseen vankeuteen. Myös Janitskin ja Tuominen saivat kovat tuomiot. Kolmikko määrättiin maksamaan Arolle yli 80 000 euron korvaukset. Jostain syystä Bäckmanilla oli otsaa valittaa tuomiosta. Ehkä se siitä hovissa kovenee. Jessikka Aro vaatii vastavalituksessaan noin 40 000 euron korotusta korvauksiin, joita Janitskin ja Bäckman määrättiin hänelle maksamaan.

Valemedia MV-sivuston päätyhjäntoimittaja Ilja Janitskin ja epäisänmaallisesta myyräntyöstä tunnettu kohudosentti Johan Bäckman ovat nyt sitten edenneet valitsemallaan uralla jo hovioikeuteen saakka. Käräjäoikeus tuomitsi Janitskinin vuosi sitten vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeistä kunnianloukkauksista, kiihottamisista kansanryhmää vastaan ja tekijänoikeusrikoksista. Yhteensä Janitskinin katsottiin syyllistyneen 16 rikokseen. Asiantuntijat ovat pitäneet käräjätuomiota merkittävänä, koska se luo oikeuskäytäntöä verkkokirjoittelua koskeviin rikoksiin ja häirinnän ”joukkoistamiseen”. Käräjäoikeus katsoi, että Janitskin ja Bäckman saivat huomattavan joukon ihmisiä hyökkäämään asianomaisia vastaan.

Vaikka niljake jänistikin ja pakeni Andorraan, lain pitkä koura tavoitti hänet sieltäkin. Hovioikeuttakaan se ei pääse pakoon, sakon uhalla joutuu sinnekin ainakin yhtenä päivänä tulemaan.

 

+2
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu