Sammio
Kirjaudu blogeihin

Moukkamaiset Vainoojat saivat mitä tilasivat

Putinin trollit saivat mitä tilasivat. Jessikka Aron sen niminen kirja on saanut mainetta ja kunniaa, Vladimir Putinin politiikkaa hurmoshenkisesti propagoiva Johan Bäckman sekä entinen kirkkoherra Juha Molari kovat tuomiot. Juha Molari tuomittiin Jessikka Aron vainoamisesta ja Puolustusvoimien tutkijaan kohdistuneesta törkeästä kunnianloukkauksesta yhteensä viiden kuukauden ehdolliseen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006671979.html?fbclid=IwAR2KS0S0lb6QfAF6X2ekRGAxjJpI0yoNLT9YmcwsvNDdh_nGaxohMI84OqM

Bäckman tunnettiin kohudosenttina jo ennen kuin kukaan oli Jessikka Arosta kuullutkaan, jo kymmenisen vuotta sitten. Taisipa se itsekin itsestään tätä nimitystä käyttää:

http://kohudosentti.blogspot.com/2010/01/uuden-suomen-päätoimittaja-kielsi-sofi.html

Johan Bäckman on tosiaan tehnyt mahdottoman mahdolliseksi: hän on hankkinut useita porttikieltoja Uuden Suomen blogipalstoille. Saavutus on huikea, sillä toistaiseksi Uuden Suomen sivuilla on voinut kirjoittaa lähes mitä tahansa ilman että päätoimittaja suitsisi kirjoittajia. Viimeisin porttikielto tuli kirjoituksesta, jonka otsikossa Bäckman kirjoitti Sofi Oksasen olevan natsi.

Bäckmanin mielestä päätöksen taustalla oli sensuuri: ”Huuskon sensuuripäätöksen mukaan Sofi Oksasen, Imbi Pajun ja Iivi Anna Masson kritisoiminen on Uuden Suomen sivuilla kiellettyä. Samalla Huusko poisti Sofi-kirjoituksestani sadat kertyneet eri ihmisten kriittiset ja muut kommentit. Viron apartheid-sortopolitiikan johtavat propagandistit ovat siis kriittisen keskustelun ulkopuolella, ainakin Uudessa Suomessa. Näin Huusko törkeällä tavalla rajoitti kaikkien suomalaisten perusoikeutta, vapautta ilmaista mielipiteitä. Niklas Herlin on asettanut itsensä Suomen perustuslain yläpuolelle, mitä en yhtään ihmettele.”

Mää ihmettelen vallan kauhiast, sanoisi Hietanen.

Oikeudenkäynnin ydinkysymyksiä on se, onko vihapuhetta järjestelmällisesti levittävä taho vastuussa toimintansa seurauksista. Lisäksi oikeudessa käsitellään valeuutissivustoihin liittyvää, perinteisten tiedotusvälineiden juttu- ja kuvamateriaalin luvatonta laajamittaista käyttöä. Puitavana on myös sivuston rahankeräystoiminnan laillisuus.

Ehkä Molari ja Bäckman mielellään vaientaisivat ammattitoimittajat lopullisesti. Ammutaanhan Venäjälläkin. Mutta jos he luulevat, että saavat tehtyä Suomesta Putinlandian, niin voi voi… Mielikuvituksen Voima olkoon kanssanne.

Korkein oikeus myönsi vastikään Arolle valitusluvan toisessa niin sanotussa MV-jutussa, joka liittyy Venäjä-yhteyksistään tunnettuun Johan Bäckmaniin. Valituslupa koskee Aroon kohdistunutta epäiltyä vainoamista.

 

MikaLamminp

Olen Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäsen sekä varsinainen jäsen Eeva-Liisa Manner -seuran hallituksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (50)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. IlkkaJanhunen
  Ilkka Janhunen #3265489

  Ilmoita asiaton viesti

 2. IlkkaJanhunen
  Ilkka Janhunen #3265562

  Osmo Soininvaara ei nähnyt mitään vikaa siinä, että vihreiden varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja someihminen Fatim Diarra oli pyytänyt ja saanut Helkamalta kalliin sähköpolkupyörän ”kaupallisen yhteistyön” merkeissä.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eb5a7ba1-9388-42d3-87be-9b423bc5039f?fbclid=IwAR1H0kHUPWizEUG_ndYA-wEKh3DbA3CgxPqo1PnmWE6Deqvwb_J133pfya0

  Ilmoita asiaton viesti

   • Kommentti piilotettu
    • MikaLamminp
     Mika Lamminpää #3265639 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3265612

     Tämä blogi ei käsitellyt persuja, mutta Janhusen mieliksi vielä kerran toiveuusintana analyysini heidän huippuälykkönsä uusimmasta teoksesta, jota vilautettiin alkukesästä mutta vedettiin uudelleen harjattavaksi: Viime vuonna persut käyttivät raiskauksia maahanmuuttovastaisen mölinän keppihevosena. Nyt he sitten yrittävät kalastella naisäänestäjiä sanomalla että raiskaukset ovat naisten omaa syytä. Onnea yritykselle. Paljon onnea, ja vähän rahaa. Vain 1800 euroa kuussa sekopäisen tajunnanvirran suoltamisesta.

     Jukka Hankamäen julkaisulla on outo otsikko: Totuus kiihottaa. Taitaa kiihottaa vähän liikaakin, niinpä esimerkiksi Suomen uutiset välttelee totuutta parhaansa mukaan, ettei vaan näppäimistölle roiskahda.

     Tämän mediakriittisen pläjäyksen tilasi ajatuspaja Suomen Perusta. Vaikea sen toiminnasta on ajatusta löytää. Yhtä vaikea on kutsua Suomen uutisten näppäimistösotureita toimittajiksi.

     Raflaava otsikointi on Suomen uutisissa aina osattu, mutta epäilen että tällaista otsikkoa ei Suomen uutisissa koskaan nähdä: ”Suomen Persusta pursuaa naisvihamielisia pökäleitä”, koska a) kaksoisstandardi b) pitää paikkansa. Hankamäen törkykasassa muun muassa todetaan, että ”sokerideittailu- ja grooming-ilmiöiden yleistyminen johtuu suureksi osaksi naisten omasta pihtauspolitiikasta”. Vielä viime vuonna persut väitti että se johtuu maahanmuuttajista.

     Taitaa aika huonosti sopia tämä Hankamäen kirja persujen yritykseen ruveta kalastelemaan naisäänestäjiä. Naisehdokkaitakaan he eivät ole saaneet mukaan kuin maksamalla heille, mutta mahtaako naiset lähteä enää rahastakaan?

     https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/suomen-perusta-suoltaa-naisvihamielista-torkya/

     Ilmoita asiaton viesti

 3. Juha Hytönen
  Juha Hytönen #3265575

  Älä Lamminpää niputa Molaria ja des… eikun dosenttia samaan sarjaan. Bäckman on oikeasti Venäjän asiamies, jolla on yhteyksiä ja myös rahaa omasta takaa erilaisiin provokaatioihin.
  Ja hän on aiheuttanut ihan oikeita ongelmia.

  Molari on taas teologian tohtori, ex-kirkkoherra, mutta muuten täysin syrjässä vaikutusmahdollisuuksien suhteen työskennellessään siivoojana ja ollessaan yhteiskunnan tukien varassa. Toki hän epäilemättä haluaisi olla vaikutusvaltainen toimija.

  Oikeudenkäynnistä tulee mieleen, että melkoiset korvaukset lyötiin varattoman Molarin maksettaviksi, lähinnä kaiketi vittuiluksi Aroa ja Jantusta kohtaan laskettavasta toiminnasta.

  Molari on viime aikoina saanut somessa julkisuutta ihan eri saralla. Mies väittää pystyvänsä juoksemaan oman ikäluokkansa (M55) ME-tuloksia ja tekevänsä sellaisia treenejä, joissa Suomen yleisen sarjan kärkimenijöilläkin olisi tiukkaa.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Granu
  Arto Granlund #3265616

  MV, OIkea Media ja mitä kaikkia niitä valemedioita onkaan on häpeäksi suomalaisille pääosin laadukkaille mediajulkaisuille. Tunnen suurta myötähäpeää heidän puolesta jotka näitä valemedioita lukevat ja vielä uskovat niiden sepityksiin. Oma lukunsa ovat sitten he jotka näihin kirjoittelevat, heitä ei viitsi edes tuomita, säälitä kyllä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3265641 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3265616

   Kun tuo janhustelij nyt halusi välttämättä ottaa Hankamäen puheeksi, niin minua naurattaa vieläkin se miten se viimeisessä (?) tänne kirjoittamassaan jutussa rehenteli sillä että Oikea Media julkaisee hänen luvallaan toisinnot hänen sepustuksistaan ja Ylilaudalla hän on suorastaan messias. Ylilaudalla! Voi Jessus. Yhtä hyvin voisi paukutella henkseleitä sillä että on miljonääri Monopolissa.

   Ilmoita asiaton viesti

 5. jgagarin56
  Juha Kuikka #3265622

  Vankilaan vankilaan! (Kulkematta lähtöruudun kautta).

  Ilmoita asiaton viesti

 6. rjaaskel

  Saako tuomittu puheenvuoron tässä blogissa:
  https://juhamolari.blogspot.com/2020/10/tiedote-vainokarajien-jalkeen-tuomittu.html

  Juha Molarin vastaus vaikuttaa minusta ihan kristilliseltä, vaikka en tunne tätä tapausta kovinkaan hyvin. Ei siis valita hoviin.

  Koska Molari puolusti itse itseään oikeudessa, olisin toivonut asian menevän hoviin niin, että Molarilla olisi ollut pätevä asianajaja. Tämä tapaus on mielestäni jokseenkin tärkeä sananvapauden kannalta.

  Mitä sitten tulee toimittaja Aron vainoamiseen, niin muistan lähettäneeni sähköpostiviestin Janitskin jälkeiselle päätoimittaja Korhoselle (vai onko se oikea termi päätoimittajana esiintyneelle?) siitä, että yhden kerran Aron pössyttelystä uutisointi on mielestäni ihan OK, mutta toistuva uutisointi samasta asiasta vaikuttaa kiusaamiselta (muistaakseni käytin tuota sanaa, tuskin vainoamista). Ei tässä muuta, mutta MV-lehden lukijana tein siis tuonsuuntaisen havainnon, että Aro oli esillä vähän kuin pakkomielteenomaisesti. Sitä en rekisteröinyt, olivatko kaikki Aro-jutut Molarilta (tai yhdeltä nimimerkiltä, jota en olisi tiennytkään Molariksi).

  Ilmoita asiaton viesti

  • Juha Hytönen
   Juha Hytönen #3265744
   Vastaus kommenttiin: #3265720

   Näkyypä Molari Twitterissä huomioineen Lamminpään analyysin.

   Mutta joo, Molari on tuottelias blogikirjoittaja, samoin näyttää olevan aktiivinen Twitterissä ja vaikka en hänen näkemyksiään useimmiten ymmärrä, niin perjantainen tuomio kyllä saa mietteliääksi.

   En toki ole asiaan mitenkään syvällisesti perehtynyt, mutta varsinkin kunnianloukkauksesta Jantusta kohtaan tullut tuomio on aika erikoinen.

   Nimittäin Jantunen on jonkinlainen julkisuuden henkilö, tutkija ja kirjailija ja jos hänen ajatuksensa mitätöi ja toteaa, ettei tämä tiedä mitään ja pelaa läntisen tiedustelupalvelun pussiin, niin sekö täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit? Linjasiko oikeus sananvapauden aika kapeasti?

   Huomautan vielä, että en jaa Molarin näkemyksiä, mutta ihmettelen siis tuomiota.

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Mika Lamminpää #3265852 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3265744

    Minäkin ihmettelen sikäli että se on hiukan liian lievä. Juha Molari sai tuomion sekä Aron että erään Puolustusvoimien tutkijan häiriköinnistä. Molari on häiriköinyt näitä kahta yksinomaan heidän työnsä takia, eli siksi että he sattuvat olemaan keskittyneitä informaatiovaikuttamiseen ja työtehtäviin kuuluu nostaa esiin ko. aihetta. Tämä ei siis ole Aron tai PV:n tutkijan ”henkilökohtainen ongelma”, vaan hyökkäys heidän työpaikkojaan vastaan.

    Kovin vaikea oli saada tämä kaveri edes tutkintaan. Aro joutui kirjelmöimään Poliisihallitukselle ja niin pois päin. Sitten asia alkoikin edetä.

    Mutta nyt on tärkeintä, että toivottavasti kaikki huomaavat, miten näillä tuomioilla ei ole mitään vaikutusta tämäntyyppisiin tuomittuihin. Eilen tuomittu ilmoitti, ettei aio maksaa mitään. Lisäksi hän totesi MV-lehden videolla, että hänet pitää ”t***aa” ennen kuin kirjoittelu loppuu.

    Tällaisessa tilanteessa elämme. Toivon, että kaikki teistä antavat jatkossakin tukensa ihmisille, jotka joutuvat julkisen työnsä takia vainotuksi ja kunnianloukatuksi kuten Aro tai tutkija. Ensi tammikuussa tulee kuusi vuotta siitä, kun Molari aloitti rikollisen menettelynsä Aroa vastaan.

    Kiitos myös jos voitte auttaa kirjelmöimään Twitterille, FB:lle, Youtubelle, että poistaa näiden rikollisten rikoksentekokanavat. Aro ei jaksa yksin ilmoitella – aika aikaa kutakin.

    https://yle.fi/uutiset/3-11597945?fbclid=IwAR0TDwZ3bJ2tXYFoFWNUh-534OQU7kgCh7vkiKoO3bbf6iQB3dcGrogbHjI

    Ilmoita asiaton viesti

    • Juha Hytönen
     Juha Hytönen #3265879
     Vastaus kommenttiin: #3265852

     ”Hyökkäyksestä heidän työpaikkojaan vastaan”?Siis mitä? Eihän tuossa ole järkeä, ei Molaria tuomittu hyökkäyksestä Yleä tai puolustusvoimia vastaan, vaan Aron vainoamisesta ja Jantusen kunnian loukkaamisesta.

     Ilmoita asiaton viesti

     • MikaLamminp
      Mika Lamminpää #3265907 Kirjoittaja
      Vastaus kommenttiin: #3265879

      Niin, onhan se myös hyökkäys heidän työpaikkojaan vastaan, kun yritetään fasistisin keinoin rajoittaa sananvapautta. Onneksi Suomessa on sananvapaus myös sellaisilla ihmisillä joilla on sanottavaa ja kysy sanoa se. Esimerkiksi Jessikka Arolla.

      Ilmoita asiaton viesti

      • Juha Hytönen
       Juha Hytönen #3265964
       Vastaus kommenttiin: #3265907

       Jos en väärässä ole, niin YLE tai puolustusvoimat eivät olleet asianomistajina. Eli tarkkuutta nyt vähän tähän kommentointiin.

       Ilmoita asiaton viesti

        • Juha Hytönen
         Juha Hytönen #3266299
         Vastaus kommenttiin: #3266119

         En mielestäni saivartele. Molari sai tuomion Aron vainoamisesta, ei Ylen. Sama koskee Jantusta ja puolustusvoimia.

         Toisessa kommentissa ylistät Aroa, varmaan tiedät, että hänen ansioistaan trollien paljastajana on mm. Hesarissa esitetty melko kriittinen arvio. Mainetta ja positiivista julkisuutta Aro on toki kerännyt, kuitenkin suhteellisen keveillä näytöillä. Eli turha hurmos pois, ei Aro mitään maata mullistavaa ole selvittänyt.

         Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Mika Lamminpää #3266212 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3265744

    Minä en edelleenkään ole Twitterissä, mutta on hauska kuulla että edelleen minusta siellä viserrellään. Ehkä se on merkki kiintymyksestä.

    Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3266264 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3265720

   No nyt luin Molarin marinan. Voi helkutti mitä ruikutusta. Vuosikausia vainonnut pätevää ja ulkomaita myöten kiitosta saanutta toimittajaa, ja nyt sitten uikuttaa kun sai tuomion. Kun ei ole rahaa maksaa sakkoja kun on papin virastaankin potkut saanut. Voi krokotiilin kyyneleitä.

   Olen muuten kirjoittanut tästä MV-julkaisusta ennenkin. Ehkä Molari on tästäkin mielensä pahoittanut:

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/257097-mustamaalauksen-vimma/

   Ilmoita asiaton viesti

 7. MikaLamminp
  Mika Lamminpää #3265905 Kirjoittaja

  Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi, Riitta hyvä. Jos sinä pidät rehellisistä miehistä, liity ihmeessä vihreisiin äläkä tuhlaa aikaasi janhustelijoihin.

  Tässä on Ilkan tähänastinen anti Puheenvuorolle.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/ilkkajanhunen/

  Ilmoita asiaton viesti

 8. ArvoTammela1
  Arvo Tammela #3265914

  Tähän astinen tilanne : 1 + 15 vastaan 25.

  Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Mika Lamminpää #3266121 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3265914

   Eli kirjoittajan lisäksi 15 muuta tajusi puheenvuoron pointin ja 25 trollia janhusteli asian vierestä? Enpä voi sanoa yllättyneeni.

   Ilmoita asiaton viesti